HBO zná konec sagy Písně Ledu a Ohně.

upraveno 1. ledna 2018 v Seriál Hra o trůny
Tuto informaci uvedlo jak HBO, tak v zahranicnich rozhovorech tvurci serialu David Benioff a D. B. Weiss a dokonce to uvedl i sam G. R. R. Martin, pravdepodobne v navaznosti na neustale fanouskovske spekulovani o jeho zdravotnim stavu. Bylo uvedeno, ze spisovatel popsal serialovym tvurcum zakladni dejove kontury az do konce vypraveni a odhalil pak zakonceni celeho cyklu Pisen ledu a ohne. Jedna se o bezpecnostni pojistku proti neocekavanym udalostem. Tak a teď jsem zvědav ???
«1

Komentáře

• Na co?
    To už se tu několikrát probíralo. :-) Možná to bude jediný způsob, jak se nějak ten konec (v obrysech) dozvědět...
  • Jsem optimista, GRRM už má určitě dopsané Vichry i Sen a teď se jen válí doma u televize a směje se nervózním fanouškům :D
  • ThorarThorar Když umřel, tak umřel.
    upraveno 1. dubna 2014
    @Dreamer Něco jako Kulhánek kdy po letech čekání na jeho knihu na první stranu napsal "Sepsáno v Praze 11.11.2007 až 29.11 2007" (Vydáno 11/2011) To byla hodně slušná provokace fanoušků :-)

@M1on Pokud tě Kulhánek baví tak rozhodně ano.
  • upraveno 1. dubna 2014
    @Thorar No ani ne jemu dlouho trvalo dohodnout se s nakladatelstvím.
    btw má cenu si koupit vyhlídku ?:D
  • Jen by mne zajímalo, jestli HBO zná i konec LITERÁRNÍ nebo jen SERIÁLOVÝ, což začíná být sérii od série čím dál podstatnější rozdíl. Taky by se mohlo stát, že v knize ovládne Západozemí třeba Dany provdaná za Jona a v seriálu Cersei,( z které se mezitím stane dobračka od kosti), jež adoptuje Rickona a ožení ho s Myrcellou . :twisted:
  • upraveno 3. dubna 2014
    @Crocuta Viňatek z rozhovoru, kterej je na webu hned jako první na titulní straně, který přeložila @sveva

David a Dan mi říkali, že se s vámi setkali, aby si ujasnili některé věci, protože vám se seriálem už pomalu šlapou na paty.

Ano, je to alarmující.

Řekl jste jim, kam příběh směřuje?

Jisté věci vědí. Něco jsem jim řekl. Mají určité informace, ale ďábel je v detailech. Můžu jim zhruba načrtnout, co zamýšlím, ale ty detaily tam ještě nejsou. Pořád doufám, že je nenechám mě dohonit.

• upraveno 2. dubna 2014
    Prosím, já jsem pohlaví ženského. :-)

Jinak ano, tímhle si nechává trochu otevřená vrátka... ale už jsem tu někde psala, že dle mého to zas tak odlišné nebude - to, které hlavní postavy přežijou a které ne.To jsou právě ty 'hrubé obrysy'...
  • G. R. R. Martin je tak složitá osobnost že s pohledu toho co už nám předvedl nenechal nic náhodě a myslím že nejen hrubé obrysy ale celá kostra pokračovaní je daná a HBO ji má k dispozici. Podle HBO je předpoklad na 10X10 - konec 2020. To asi znamená že Hostina pro vrány a jeden z dalších bude mít jen jednu řadu seriálu a ty ostatní se počítá tak jako Bouře mečů.
    Svevo moc díky za článek. To je to co jsem byl zvědav. :DD
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    @redhrad Jenže HBO odhad zkrátilo na 7 max. 8 sérií takže GRRM má o dva až tři roky méně než čekal.
  • sveva napsal(a):

Prosím, já jsem pohlaví ženského. :-)

Ale uznej, že podle avatara/nicku to je ne vždy a každému zřejmé (já u některých lidí také dost tápu)... A "ikony" u jména sice prozradí, že jsi četla aDwD, ale ne to, zda máme oslovovat "Lady" či "Sere"... :o)
  • upraveno 3. dubna 2014
    @sveva Opraveno. Omlouvám se nebyl jsem si nějak jistej. Chtěl jsem to pořešit a pak jsem na to zapomněl.
  • @M1on V pohodě. Už mě tu zmužštilo víc lidí. :-)
    @Jay A já si myslela, že to bude všem jasný, když si dám do nicku "Eva"... :-(
  • MNo každopádně to bude střeženo, jako recept na coca-colu :D
  • @sveva... No, na rovinu přiznávám, že to mě v tom nikdy nenapadlo hledat... (PS: Nevada to má stejně?) Spíš vycházím z toho, jak o sobě kdo píše, takže u tebe jsem věděl, ale obecně s tím je kříž...
  • re: Everett Young - podle sledovanosti a na to navázanou reklamu v USA bych si i vsadil proti Tvému tvrzení 1000 Kč :) ale to je jen můj pocit a přesvědčení. Je to byznys a pokud s toho HBO bude dobře profitovat nevidím důvod proč to nenatáhnout. Krásný příklad je seriál STARGATE SG-1, původně to mělo končit taky sedmou sérií a podívejme kam to došlo, SG-1 10x20 a plus Atlantis a Universe. Tento svět ovládají peníze a tak se podle toho vše řídí. Což je v mnoha případech velká škoda.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Jay napsal(a):

@sveva... No, na rovinu přiznávám, že to mě v tom nikdy nenapadlo hledat... (PS: Nevada to má stejně?) Spíš vycházím z toho, jak o sobě kdo píše, takže u tebe jsem věděl, ale obecně s tím je kříž...

To jako jestli se jmenuju Ada? Ne :)
  • @Nevada: Doslovně,... nemluvilo se o třech posledních písmenech, ale o zakomponovaném "Eva"... a i kdyby náhodou jo (jsem netušil, že je to tak časté jméno, ale výsledky soutěže o lístky mě vyvedly z omylu... a nebo jde o statistickou chybu), tak jestli je nick volen tak, aby to obsahoval... :o)
  • Jay napsal(a):

(jsem netušil, že je to tak časté jméno, ale výsledky soutěže o lístky mě vyvedly z omylu... a nebo jde o statistickou chybu)

Taky mě to dost překvapilo, na základce i na střední jsem byla jediná Eva ve třídě a měla jsem pocit, že je to strašně staromódní jméno. :-)

• Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    @redhrad To prohlášení že chtějí narvat seriál do 7 max. 8 sérií je asi dva týdny staré, takže bych mu možná přeci jen věřil. S tím, kolik toho vynechali moc točit nemohou + tanec a hostina jsou dějově poměrně chudé a šli by zkrátit do jedné knihy. Takže ono toho materiálu zas tolik není. Na druhou stranu, u těch dvou idiotů už bych se nedivil ničemu.
    upraveno 3. dubna 2014
    @Jay
    Dělala jsem si pochopitelně legraci. A ne, můj nick nemá se jménem vůbec nic společného. I když moje jméno taky obsahuje 2x A a 1x E, tak je to opravdu jen náhoda :)

@Everett_Young
    Jeden z producentů už zhruba před rokem mluvil o tom, že dostanou asi jen 7 sérií.
  • @Nevada: Sarella? Takové typické české jméno s 2x A a 1x E... to nebude jen náhoda. :o)

• MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Vždyť je to úplně jasný anagram. Lehký jako facka. NEVADA = GABRIELA
    To by uhodl i slepec. 8-)
  • to bych teda neuhodl...jak jsi na to přišel?
    :-D
  • no hrozná prdel :D
  • Je kratko po prvom aprili a uz maju ludia problem pochopit vtip :)
  • jsem ¨nak mimo misu :D
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    OK, tak ještě graficky, pro ty co jsou mimo mísu. ;-)
    image
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.