Povídka č. 2 (9. kolo) - Ice & Fire

upraveno 4. ledna 2015 v Povídky
imagePovídka č. 2 (9. kolo) - Ice & Fire

ZIMNÁ RUŽA Na palube lode bolo rušno.Námorníci behali hore-dole a snažili sa udržať plachty pod kontrolou.Už niekoľko dní vytrvalo snežilo a fúkala víchrica.Konečne sa prova lode oprela o breh zo zamrznutej hliny.Po drevenom mostíku zostúpila štíhla dievčina,strapaté hnedé vlasy sa jej vlnili okolo … celý článek

Read the full story here

Komentáře

• Po dlouhé době mi byla Arya celkem sympatická? :)

P.S. při představě zlovlka o velikosti koně, jak si oblizuje papulku a hostinský mu s ledovou tváří servíruje flákotu, jsem málem spadla ze židle =D
    P.P.S. Gendryho svedla Melisandra?
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    @Dreamer Nejen svedla, dokonce ho pouty a pijavicemi přivedla na S/M stezku a slibovala mu i hrátky s ohněm. Dan s Davidem by ti to jistě vysvětlili.
  • upraveno 7. ledna 2015
    Konečně povídka s optimistickým nádechem! Po té depresivní náloži bodla :-) Oceňuji i fantazii autora, která je opravdu velmi bohatá. Sem tam se jí trošku nechal unést, ale celkově byla povídka nejen optimistická ale i milá a zábavná :-)

A jestli Sansa pojmenuje svoji dceru Tyša, tak je obdivuhodně tolerantní žena :-D

Malá rada pro příště - za tečkama, čárkama a pomlčkama je dobré dělat mezery, lépe se to pak bude číst ;-) Tady sem tam chybí.

• pro mě dost divoké a málo pravděpodobné, (hlavně, že potkala všechny spokojené a živé :-)) ale děkuji za počtení :-)
  • Divoka jizda toto :D skoda, ze to nezabihalo za hranici dobryho vkusu casteji. Bylo to prehnane, ale nadsazky tam mohlo byt jeste vic. Zpocatku jsem stale vahala, zda se jedna o parodii ci ne. Jak se tam u Zimohradu vsichni stastne sesli :)) scen, co me pobavily, bylo vice.
  • upraveno 8. ledna 2015
    No nevím, jestli to skutečně bylo myšleno jako nadsázka? V tom případě jsou moje smysly asi značně otupené, já to brala síše jako Martinem nezlomený optimismus :)
  • Pokud to jako nadsazka mysleno nebylo, pak....vse, co jsem napsala puvodne v pochvalnem tonu, vyzniva ponekud.. jinak. No pockame si na vyjadreni autora a ja pevne doufam, ze pravda bude na me strane :anxious:
  • jako nadsázka vtipné počtení, v takovém podtónu "co se od Martina nikdy nedočkáme aneb fans verze happy endu" ale teď vážně, příběh mi přišel takový zmatený a ukvapený, něco jako shrnutí na konci knihy, možná pro příště by bylo lepší, kdyby si autor pohrál s jednotlivými situacemi a více je prokreslil, fantazii na to určitě má a abych jen nekritizovala tak oceňuji, že se autor snažil vyhnout opakování stále stejných slov, jednotlivé věty byly slohově pěkně zvládnuté, a náznaky na knihu se mi taky líbily :-)
  • Mi to nepřipadá jako nadsázka, ale že je to myšleno naprosto vážně. Ten bezbřehý optimismus je pěkný, ale provedení poněkud pokulhává. Je to docela mišmaš.
  • RiokaiRiokai "Mrtví jsou mrtví."
    Náhodou, je to fanfikce, ne všechno musí být krutě vážné a krutě reálné. Mi se to líbilo, stejně tak jako jazyk a jeho bohatost. Na druhou stranu lehce pokulhává provedení, zejména pak čárky a tečky, respektive mezery mezi a za nimi. Místy to na mě působilo jako souhrn událostí, jediná věc, která mi přišla divná i vzhledem k tomu, že to je nadsázka, byla to, že Arya odvypráví všechno co se stalo, když byla v Braavosu, ale když přijede na Zimohrad neví, že tam jsou Boltoni, i když se pak tváří, že to vlastně celé byl plán - trošku divné. Ale jinak se mi to líbilo. :-)
  • Dlho som nečítal nič tak hrozné :D či už nereálne alebo technicky zlé :D keď som si prečítal Pána deviatich kráľovstiev tak som mal dooosť ! :D Jediné čo chválim je, že to nebolo moc dlhé, takže som sa netrápil až tak moc ;)
  • upraveno 7. dubna 2015
    Páni, jestli takhle skončí Hra o trůny tak musí začít Martin něco brát :-D
    Pravda je, že Arya jako zabiják mě moc nesedí a s každou knížkou jí mám méně rád. V této povídce je sympatičtější, ale jaksi příliš "zeSansovatěla".
    Při úvodu příběhu jsem si myslel, že tu bude další Kill Bill Arya, která se vrací zpět aby nakopala Západozemí zadek. Ovšem po dojemném setkání s Nymeriou v duchu Lassie se vrací, jsem si uvědomil, že toto nebude ten druh čtení. Je pravda, že povídka je napsaná dobře, zvláště ve slovenštině některé věty moc hezky zní jako: pred sebou videla len čipkovú záclonu,utkanú zo snehových vločiek. Dále musím ocenit i obrovskou fantazii kterou autor má, mnohdy zacházející dál než si umím vůbec představit ;-) Zvláště se to projevilo ve velmi nekonvenčním pojetí milostného trojúhelníku Rhaegar, Lyanna a Robert...
    Ovšem konec povídky je vážně Crazy!!! Myslím, že by se za něj nemusel stydět Spielberg ani Cameron :-D
    Musím přiznat, že tato povídka u mě zanechala největší pocit zmatení a budu si to muset přečíst ještě jednou...
    @Dreamer PS: scéna s šunkou byla skvělá ;-)
  • dakujem za vase nazory... je to trosku zamotana poviedka,lebo s pisanim len zacinam... snad sa v dalsom kole polepsim ;-)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.