Povídka č. 2 (9. kolo) - Ice & Fire
Povídka č. 2 (9. kolo) - Ice & Fire
ZIMNÁ RUŽA Na palube lode bolo rušno.Námorníci behali hore-dole a snažili sa udržať plachty pod kontrolou.Už niekoľko dní vytrvalo snežilo a fúkala víchrica.Konečne sa prova lode oprela o breh zo zamrznutej hliny.Po drevenom mostíku zostúpila štíhla dievčina,strapaté hnedé vlasy sa jej vlnili okolo … celý článek
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
P.S. při představě zlovlka o velikosti koně, jak si oblizuje papulku a hostinský mu s ledovou tváří servíruje flákotu, jsem málem spadla ze židle =D
P.P.S. Gendryho svedla Melisandra?
Malá rada pro příště - za tečkama, čárkama a pomlčkama je dobré dělat mezery, lépe se to pak bude číst ;-) Tady sem tam chybí.
Pravda je, že Arya jako zabiják mě moc nesedí a s každou knížkou jí mám méně rád. V této povídce je sympatičtější, ale jaksi příliš "zeSansovatěla".
Při úvodu příběhu jsem si myslel, že tu bude další Kill Bill Arya, která se vrací zpět aby nakopala Západozemí zadek. Ovšem po dojemném setkání s Nymeriou v duchu Lassie se vrací, jsem si uvědomil, že toto nebude ten druh čtení. Je pravda, že povídka je napsaná dobře, zvláště ve slovenštině některé věty moc hezky zní jako: pred sebou videla len čipkovú záclonu,utkanú zo snehových vločiek. Dále musím ocenit i obrovskou fantazii kterou autor má, mnohdy zacházející dál než si umím vůbec představit ;-) Zvláště se to projevilo ve velmi nekonvenčním pojetí milostného trojúhelníku Rhaegar, Lyanna a Robert...
Ovšem konec povídky je vážně Crazy!!! Myslím, že by se za něj nemusel stydět Spielberg ani Cameron :-D
Musím přiznat, že tato povídka u mě zanechala největší pocit zmatení a budu si to muset přečíst ještě jednou...
@Dreamer PS: scéna s šunkou byla skvělá ;-)