Povídka č. 4 (9. kolo) - Ice & Fire

upraveno 16. března 2015 v Povídky
imagePovídka č. 4 (9. kolo) - Ice & Fire

Den, na který nikdy nezapomene Slábnoucí slunce Dunka hřálo do tváře. Kráčel po prašné cestě, režnou halenu rozhalenou a nohy bosé. Za uzdu vedl starého válečného hřebce Hroma. Pod tlustou vlněnou dekou se na Hromovi krčil Egg a vzadu za nimi … celý článek

Read the full story here

Komentáře

• RiokaiRiokai "Mrtví jsou mrtví."
    upraveno 4. ledna 2015
    A to se dělá? Hodit reklamu v tom nejlepším? Jako bych se díval na televizi. :-(
    Jinak povídka byla super, povídky s Dunkem se mi líbily a tohle volné pokračování taktéž. Všechno se četlo lehce a svižně, ani chybějící čárky nijak nevadily. Super. :-)

Mimochodem, jakoby Dunk viděl do budoucnosti -> Lepší putovat močály než být hoštěn rodem Freyů :twisted:
  • Dunk se cítil šťastý a nejraději bych se s Tanselle po boku procházel celou noc.
    Překlepy jsou mrchy a obyčejně je nekomentuju ani při větším množství, ale tenhle mě vyloženě pobavil - že by prozrazoval autorovy skryté tužby? ;)
    Povídka přináší setkání, v které jistě po první dunkovské povídce doufali mnozí čtenáři (i já). Egg se moc neprojevuje, ale Dunk je takový, jaký má být, patřičně zmatený a váhavý, je tu i nějaké napětí a všechno to korunuje, řekněme, pěkně podrazácký konec :D
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    To je konec jak z druhého Hobita. :-k
    Přitom stejně všichni víme co se stalo.
  • Dunka s Eggem mám taky ráda, takže jejich výskyt v soutěži a pokračování jejich cesty potěšilo :-)
    Potěšila i Tanselle.

Co mě ale vůbec nepotěšilo, je ten zákeřný "konec"! :-D
  • Poznamka o Hobitovi je trefna. Stejne jako u Hobita si nemyslim, ze to byl dobry napad to takhle utnout. Povidka celou dobu nekam smeruje a ke konci, kdyz uz se k tomu necemu konecne schyluje... je ctenari upreno vyvrcholeni a on tak zustava neuspokojen. Takhle mi prijde, ze se autor okradl o silne emotivni zakonceni.
    Ale protoze to bylo napsano moc peknym jazykem, libilo se mi to i tak.
  • KEDY JE PŘÍŠTĚ ??????????????????????????
  • upraveno 1. února 2015
    Parádní povídka.
    K vánocům jsem dostal Rytíře Sedmi království a byl jsem nadšený, takže toto malé pokračování mě ještě víc nadchlo. Úvod byl super, říkal jsem si, že zrovna tak by to napsal sám Martin. Jazyk, popis, ale i poznámky k povídkám se mi velice líbily. Konec měl trochu rychlý spád, ale to nevadí. Doufám jen, že autor se k povídce vrátí, protože už nyní jsem zvědavý jak to všechno dopadne.
  • Přidávám se k remcání ohledně "pokračování příště". Jinak moc pěkně napsané, povídky od GRRM jsem sice nečetla, takže pro mě byly všechny postavy velkou neznámou, ale vůbec mi to nepřekáželo. Celé to působí jako úvod, k něčemu většímu, tak jsem zvědavá, jestli to slibované pokračování doopravdy přijde? A ani nevím proč, velmi mě pobavilo slovo "sopel" :D asi bych užila jiného výrazu.
  • A který autor nás vlastně doběhl s tím zákeřným koncem? :-)
  • RiokaiRiokai "Mrtví jsou mrtví."
    Taky by mě docela zajímal autor této povedené povídky. :-)
  • Povídky Dunkem a Eggem jsou pro mě v podání Martina příjemným osvěžením a tak jsem se pokusil navázat na jejich osudy... díky všem za vaše komentáře.
    A k tomu konci... měl jsem ho vymyšlený, ale prostě jsem neměl to srdce to Dunkovi udělat :-) když jsem psal povídku kde skoná Ramsay, tak to šlo snáz...
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.