Povídka č. 13 (9. kolo) - Ice & Fire

upraveno 5. ledna 2015 v Povídky
imagePovídka č. 13 (9. kolo) - Ice & Fire

Co je zlé, může být i horší Vítr mu čechral vlasy a tahal za oblečení. Cítil jeho svěží dech na tváři, jak se proháněl po pláních jeho domova. Pod nohama mu křupal sníh, slunce svítilo nad hlavou. Slunce, studené, ale … celý článek

Celou konverzaci přečíst zde

Komentáře

• Drsný konec...
    Pěkně vykonstruovaný příběh, který nám ukazuje známé události z pohledu třetí osoby.
    Opět se mi velmi líbila závěrečná věta :-) Závěrečné věty jsou prý pro příběh jako celek velmi důležité a tahle je správně úderná, stejně jako název povídky :-D
    Jen bych propříště bych možná trošku zredukovala jako by/jakoby ;-)
  • Výborný nápad použít jako vypravěče malou postavu ze ságy. Autor využil mnoha drobných střípků, ale i své fantazie. Sám jsem se několikrát zamyslel nad osudem této postavy, ale i dalších, kteří stáli po boku Neda u Věže Radosti.
    Autor to se slovy dobře umí, ale i vtáhnout čtenáře do děje. Název příběhu sice napoví, že nemůžeme čekat šťastný konec, ale myslím si, že to více podtrhuje tu smutnou atmosféru děje. První dějství je naprosto úžasné, zvláště ti drobné děsy nočních můr. Jsou stručně popsané, ale přesto z nich dýchá ta hrůza jejich prožití.
    Prostě super povídka.... Asi si jí půjdu přečíst ještě jednou ;-)
  • Jedno ze jmen, které Martin vytáhl z klobouku, se proměnilo v člověka. A jeho konec je ještě smutnější, když víme, že to nejspíš stejně nestálo za to... A těm nočním můrám se nedivím, mě stačilo si u Martina přečíst jenom ten celkem skromný popis.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Tohle je kvalitně napsaná povídka. Autor umí dobře a poutavě psát.
    Jen mám pocit, že ten konec je takový uspěchaný. Že už autor trošku nestíhal termín a poslední dvě kapitoly trochu zbytečně rychle odbrknul.
  • První dvě části byly nejlepší. Autor je hodně silný v psaní vnitřních hlasů a démonů. Ke konci mu už ale možná dochází dech? Alespoň mě trochu zklamala bitva u Věže, čekala jsem stejně dobrý popis jako na začátku. Ale závěrečné věty do zas pozvedly a z celý povídky mám pozitivní dojem.
  • RiokaiRiokai "Mrtví jsou mrtví."
    upraveno 27. března 2015
    Když porovnám povídku 15, kterou jsem četl před chvílí, a tuto povídku, nemůžu si nevšimnout diametrálně odlišného stylu, jakým je povídka napsaná. Tato povídka se moc pěkně čte, vše působí přirozeně, nic nepřekáží, styl nenudí. Povídka mě dokázala zaujmout od začátku až do konce, obzvláště dobré byly vnitřní pocity Ethana, chvilkama zlomeného muže, poté muže odhodlaného užít si krásný život a nakonec muže, který padl hrdý v boji. Jen mě trochu mrzí rychlejší konec, ačkoliv si nemyslím, že autor ztratil dech. Spíše nenašel čas. :-) Každopádně skvělá povídka! :-)
  • upraveno 31. března 2015
    Velmi dobré, krásný jazyk, perfektní rozjezd. Snové pasáže podráždily moji představivost. Jen ke konci se mi to taktéž zdálo poměrně uspěchané, také by mě zajímalo, proč s sebou Ned tahal na jih ubožáka co poměrně dlouhou dobu hladověl a strádal ve vězení, pokud by se Ethan k akci přihlásil dobrovolně, dostalo by to trošku jiný, pro mě zajímavější ráz. Ale jinak opakuji, velmi dobře napsané, na mém žebříčku bude nejspíš povídka poměrně vysoko :)
  • Velice povedená povídka, u které mě mrzelo, že tak brzy skončila. Události závěrečného souboje jsem si s odkazem na, tuším Nedovi vzpomínky, představoval ještě před
    dobytím Králova přístaviště a v docela jiné atmosféře, protože v těch vzpomínkách říkal něco o svých veselých společnících nebo tak nějak.
    Tady sice nikdo vesele a rozesmátě nepůsobil, ale i tak považuji povídku za jednu z nej tohoto kola. PS: popis z vězení je velmi vydařený. Připomínalo mi to Motýlka...
  • NeyraNeyra Oheň, led a krev
    Děkuju za komentáře (vlastně chvála, paráda, děkuju znovu :D ).
    Co se týče uspíšeného konce, tak jo, radši bych si s tím víc vyhrála, ale začala jsem celkem psát dost pozdě. A taky se přepisovalo.. aspoň začátek :D

@demerit ... a tím, jak přesně to s tou cestou k věži bylo, si nejsem jistá. Něco jsem si o tom četla a mám dojem, že to bylo potom.. každopádně máš pravdu, o té náladě v jedné knížce něco bylo :D
  • @Neyra @demerit Myslím, že to bylo jak jsi psala až po dobití Královo přístaviště i osvobození Bouřlivého konce.

Každopádně gratuluji, povídka byla super...
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.