Hra o trůny 5x02 - Dům černé a bílé - Ice & Fire

upraveno 10. června 2015 v 5. řada
imageHra o trůny 5x02 - Dům černé a bílé - Ice & Fire

Arya dorazí do Braavosu. Poda a Brienne na cestě potkají na trable. Cersei se bojí o bezpečí své dcery v Dorne a Ellaria Písek hledá pomstu za Oberynovu smrt. Stannis pokouší Jona. Rádce přemlouvá Daenerys. Scénář k epizodě napsali David … celý článek

Read the full story here

2»

Komentáře

• Hm hm, připadá mi to, řečeno slovníkem verbala z CSFD (cenzurovaná verze), jako spolek upjatých, bigotních, křesťanských fanatiků.
  • kritizují Hru o trůny a přitom uznávají stejně drsnou fantasy - Bibli.
  • @Kalam Mekhar no jo, v Bibli určitě není žádný incest ani násilí...
  • Takové věci tam jsou, ale je tam taky protiváha v podobě lítosti, obrácení, odpuštění...
    Bůh, který má tak velkou lásku k člověku, že se poníží k smrti na kříži.
  • Proti Bibli je GoT hadr - už od knihy Genesis si to tam rozdávají přímí příbuzní mezi sebou jako diví - například Lot a jeho dcery, nebo děti krále Davida, proti jejichž sourozenecko-mileneckým propletencům jsou Cersei a Jaime amatéři :twisted: . O extrémní násilnosti - především ve Starém zákoně - netřeba hovořit, zájemci Biblí nedotčení nechť si přečtou něco o králi Achabovi a jeho manželce Jezábel, o Juditě nebo třeba o Jozuem či Samsonovi - to jsou ale jen špičky ledovce všeho toho dění plného krve a brutality.
    Kritici Písně ve výše zmíněných článcích - pokud už touží po zpodobnění milosrdného Boha v daném příběhu - zcela opomíjejí existenci náboženství Sedmi a jeho aspekty Matky, Panny, Kováře... - to nemá se satanismem nic společného. Ale kdo nechce vidět nevidí a raději píše bláboly za které by se nemusel stydět ani ten nejpokleslejší bulvár.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    @sdfg pokud jsi přišel diskutovat o náboženství, směřuj prosím tuto diskuzi do jiného tématu, třeba do pokecu. Tohle téma se týká seriálu a náboženská diskuze sem nepatří.
  • upraveno 20. dubna 2015
    @Everett_Young Založil jsem k tomu diskusi na fóru.
  • Co si myslíte o tom, že ten seriál je úmyslně veden jinou cestou než knihy (budoucí), aby si to pak lidi užili? Přeci nemůžou vše říct. Ani bych se nedivil, kdyby závěr seriálu byl jiný než závěr 7.knihy (ani bych se nedivil, kdyby těch knih bylo víc, třeba první díl a druhý díl jedné knihy)
  • upraveno 20. dubna 2015
    Myslíte, že ta polňačka, po které jedou Tyrion s Varysem, má být Valyrisjká cesta?
    Pokud to vypustili, tak je to celkem na pytel. Ta cesta dokazovala, jak silná Valyrie byla. Aspoň na mě to zapsobilo hodně.
  • @xrancid183x To je podle mne dokonce více než pravděpodobné - Martinovi se ten příběh rozběhl do takové šíře, že smysluplně jej uzavřít během 2 dílů lze jen velice těžko.
    @Omilis Mě se Tyrionova cesta v Tanci také (na rozdíl od mnoha jiných) velmi líbila a ani chvíli jsem se při četbě o ní nenudil. Bohužel si myslím, že v seriálu pro ni asi moc místa nezbude - divácky atraktivní patrně příliš není.
  • Ale jo, tak o 100% lepší jak první díl. :king:
  • Napadlo mě jak je ten přívěsek s tou hadí krabicí, třeba to neposlali z Dornu, ale poslal to Littlefinger, protože Sansa měla taky takovej přívěsek.
  • @xrancid183x Taky mě hned trklo, když Cersei říkala "existují pouze dva". Přitom kolem toho předávání medailonu Sanse dělal seriál dost haló. Že by to Cersei úplně vypustila? (Nebo scénáristi?) Nebo ho třeba Sanse sebrali, když přestala být J. snoubenkou?
    Že by za tím ale byl Malíček, se mi nezdá. To by asi byla zbytečná komplikace zápletky. I když...
  • upraveno 24. dubna 2015
    Malíčka pro jistotu hledéj za vším! :P
  • Návrat Jacquena mě přiměl k tomu, abych už na tento serial nekoukal s ohledem na své zdraví. Změny jsou už moc velké a nemusel bych to rozdýchat..
  • @Bambul Musíš to brát tak, že je pro ně logicky blbostí vymýšlet nové postavy, nebo tam dávat nové herce na jedno, dvě použití, když můžou hodit Jacquena, který do kontextu zapadá.... diváci už ho znají a hodí se tam. Ale každému vadí něco jiného :)
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Ak to chápem správne, Jacquen sa nevrátil, len herec. Je to iná osoba, ktorá recykluje jeho ksicht.
  • @Gepeto To zatím není známo.
  • Je, řekl to během svého představení :-D
  • To se ale dalo pochopit více způsoby, proto to zatím není známo.
    Já to například pochopila takto:
    1) ano jsem ten samý člověk, kterého znáš ze Západozemí, ale Jaqen není mé pravé jméno. Protože já jsem nikdo a tak se ani nijak nejmenuju.
    Zároveň jsem to pochopila i tak, že
    2) Ne, nejsem ten člověk, kterého znáš ze Západozemi, v životě jsem tě neviděl a mám teď zrovna Jaqenův obličej.

Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.