Hra o trůny 5x10 - Matčina milost - Ice & Fire

upraveno 27. června 2015 v 5. řada
imageHra o trůny 5x10 - Matčina milost - Ice & Fire

Finále páté řady je tu!   Stannis pochoduje. Dany je obklopená cizinci. Cersei hledá odpuštění. Jon je vyzván. Scénář: David Benioff a D.B. Weiss Režie: David Nutter

Číst celý článek zde

11213141517

Komentáře

• hodor_the_king napsal(a):

Ještě větší překvapení by bylo, kdyby Stannis nebo (hlavně) Jon byli prostě, jednoduše a DEFINITIVNĚ mrtví, ale toho se asi nedočkáme... :wall:

:-D To by bylo ale fakt překvapení, to bych nečekal, mě by to teda určitě dostalo! :king:
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @Rybba Ono nejde jen o to, že Stephen Dillane neudělal rozhovor, ale on ani nemá nic naplánovaného. Srovnej si to s Dancem, který už ani ne půl roku na to lítal v Drákulovi, Dillane nemá nic (ačkoliv by se mu teď nabídky měli hromadit). Proč nic dalšího neplánuje, toť otázka
  • Tyrion Lannister napsal(a):

@Rybba Ono nejde jen o to, že Stephen Dillane neudělal rozhovor, ale on ani nemá nic naplánovaného. Srovnej si to s Dancem, který už ani ne půl roku na to lítal v Drákulovi, Dillane nemá nic (ačkoliv by se mu teď nabídky měli hromadit). Proč nic dalšího neplánuje, toť otázka

Nevím jestli tím naznačuješ tohle, ale mě by to spíš potvrzovalo to, že v seriálu s ním nadále počítají, je vázaný smlouvou a natáčí (bude natáčet, nevím zda už začali, nesleduju to), tudíž žije. Pokud si tedy nedává voraz a s natáčením na nějakou dobu skončil. :king:
    @Rybba
    Rybba napsal(a):

Tyrion Lannister napsal(a):

Nevím jestli tím naznačuješ tohle, ale mě by to spíš potvrzovalo to, že v seriálu s ním nadále počítají, je vázaný smlouvou a natáčí (bude natáčet, nevím zda už začali, nesleduju to), tudíž žije. Pokud si tedy nedává voraz a s natáčením na nějakou dobu skončil. :king:
    I kdyby měl oraz, už by něco naplánovaného měl, aspoň na další rok. A ano to tím přesně naznačuji, že stále bude pokračovat :D. Ostatně přečtěte si ty všechny "rozhovory" a "potvrzení" nikde není na férovku řečeno, že je Stannis mrtvý. :D Ostatně, myslím si, že mé současné rozpoložení vyjadřuje toto video

• @Tyrion Lannister Právě nikde nám neřekli, zda John nebo Stanis jsou definitivně pryč a my můžeme čekat co uvidíme v další serii. Docela by mne asi naštvalo, kdyby na jednu sezonu vypustili sever takže stanis a john pro nás pryč a oběvili by se tam až v 7 sezóně.
  • p1e9t9r2 napsal(a):

@Tyrion Lannister Právě nikde nám neřekli, zda John nebo Stanis jsou definitivně pryč a my můžeme čekat co uvidíme v další serii. Docela by mne asi naštvalo, kdyby na jednu sezonu vypustili sever takže stanis a john pro nás pryč a oběvili by se tam až v 7 sezóně.

To je taky možné, ale tím by asi hooodně lidí nas...štvali! To si snad nedovolí. Nebo jo?
    :-k :roll:

@Rybba

Rybba napsal(a):

I kdyby měl oraz, už by něco naplánovaného měl, aspoň na další rok. A ano to tím přesně naznačuji, že stále bude pokračovat :D. Ostatně přečtěte si ty všechny "rozhovory" a "potvrzení" nikde není na férovku řečeno, že je Stannis mrtvý. :D Ostatně, myslím si, že mé současné rozpoložení vyjadřuje toto video

Borec na konec, ten konec!! Ale mohl tam aspoň trochu klasicky zafunět. =D
    upraveno 29. července 2015
    @Crocuta
    Crocuta napsal(a):

Nevím kam s tímto postřehem, tak to dám sem a uvidíme, zda někdo zareaguje :-) . Všimli jste si přátelé, že na rozdíl od minulých sezón seriálu se tu letos v diskuzi ještě neobjevil žádný nečtenář - příznivec a obhájce seriálu, který by nás za jakoukoliv sebemenší výtku vůči televizní podobě Písně začal peskovat, nazývat hatery a radit abychom "to teda nesledovali"? Přiznám se, že právě na tyto diskuzní příspěvky chudých duchem se každoročně velmi těším a letos je velmi postrádám :-D .

V temné době, kdy ser Twenty Goodman by sežral sera Roberta Stronga jako malinu, z písečných hadů jsou písečné arciděvky bez špetky charismatu, lord velitel dostane na prdel od bandy maskovaných chuligánú, taťka roku upalí svoje JEDINÉ dítě, protože mu to poradila jeho konkubína (hmm, zkrat na mozku), se nelze divit, že i ten poslední batalion fanatických příznivců skončil na smetišti dějin a zůstal jen panama46. Kdosi nedávno celkem trefně prohlásil:

Hra o trůny se změnila ze show, která odmítala podvádět, aby nechala hrdiny vyhrat, na show, která podvádí, aby vyhráli zloduši

@Everett_Young
    Everett_Young napsal(a):

@pavel Železní už bohužel nejsou na skladě. DnD prohlásili, že už to chtějí spíše zužovat, než aby přidávali další nové postavy. Nicméně aspoň jednoho by tam hodit mohli. Psychopatického kněze se sklony k zbytečnému násilí - kombinace všech tří bratrů Balona :-D Jinak očekávám extrémní zkrácení a něco v tom smyslu, že knižní konec bude úplně jiný než ten seriálový, aby GRRM neztratil prodejnost knih. Takže čekám že on sám DnD pěkně vytrollil a nakecal jim nějaké hovadiny.

Ironborn will have their part in season 6, because Crown's Eye is coming for everything and everyone and confirmed
    image

@Denebola
    Denebola napsal(a):

Everett_Young napsal(a):

Jinak očekávám extrémní zkrácení a něco v tom smyslu, že knižní konec bude úplně jiný než ten seriálový, aby GRRM neztratil prodejnost knih. Takže čekám že on sám DnD pěkně vytrollil a nakecal jim nějaké hovadiny.

EPIC TROLLING :-D há há há :-D

Pardon. Mě to prostě pobavilo.
    Už vidím, jak přijdou D&D za dvacet let za Martinem "Hele, tys nám s tím finále pěkně kecal!" :-D
    A on odpoví "Néé, já jsem si to jenom rozmyslel." 8-)
    Každý den se za tohle modlím. :twisted:

@Postradatelná
    Postradatelná napsal(a):

@Crocuta
    Aby nedošlo k omylu, Emilia jako taková se jeví sympaticky, jen herecky mám menší výhrady. Zase, nikomu tím neubližuje (i když by se mnou asi mnozí místní nesouhlasili :-) )
    Jindra to bez debat vyřešil správně, nechápala jsem, proč bych v něm měla za tohle vidět prevíta :o)
    Jinak bych se i připojila k názoru, že zatím má ještě seriál občas co nabídnout - Aemon v posledním díle, Bronn, Cersei (aneb indiánským jménem Ta, která si kope vlastní hrob a ještě se u toho prsí, kdovíjak není chytrá) versus Vrabčák - ale toho zrna je mezi plevami (a námelem) hodně málo a čím dál tím míň.

Dal bych nevím co, abych viděl Everett Young obličej ve chvíli, kdy se o dočetl o nominacu na Emmy =D

Štefanovo mlčení vlilo do srdcí všech fanoušků naději, že se ten, jenž je naším věčným hrdinou vrátí.

BECAUSE WHAT IS MANNIS, WILL NEVER DIE, BUT RISE AGAIN STRONGER THAN BEFORE.

I am coming for you fucking Lannister making me gonna laugh for many times.

• No tak lidi, to mi neříkejte, že těch 500 nedáme! Nahoďte nějaké téma na 12 příspěvků aspoň! :king:

Tak co myslíte vy, kdo všechno v posledním díle vlastně zemřel a kdo ne? :-P
  • Spíš, kterou linii vynechají a která tam zůstane. Víme, že se tam objeví konečně železní, ale koho vynechají
  • upraveno 30. července 2015
    Proboha, o jakých vynechaných liniích se má diskutovat? Rozhodli se jet rychlíkem přes Hostinu a Tanec a jedinou uvolněnou kapitolu z Vichrů, kterou mohli použít, už taky použili. Pravděpodobně tam bude někdo jménem Umber nebo Karstark, aby měl Ramsay Sue s kým bojovat o svojí blbou ženu, a Beric Dondarrion a Thoros z Myru v roli naboženských fanatiků (protože to je v předloze velké téma, ne?), co utlačují gaye (protože scénáristi jsou taaaakhle progresivní a příště bude následovat protirasistické poselství) a okrádají chudé (nemají důvod zabíjet Freye a Lannistery, tak budou na jejich úrovni).
  • p1e9t9r2 napsal(a):

Spíš, kterou linii vynechají a která tam zůstane. Víme, že se tam objeví konečně železní, ale koho vynechají

@svoa00

On zřéjmě myslel, od které linky si v další sérii "odpočineme", tak jako jsme si v této sezoně odpočali od linky za Zdí (Bran) a od Železných, jakožto tedy tyto dvě linky budou v příštích dílech, tak je jisté, že v další sérii něco na čas opět vypustí. Těžko tipovat, možná věci co se týkají Králova přístaviště případně Dany? A nebo opravdu události na severu (Zeď, Zimohrad)... Takže je dost možné, že se o smrti/nesmrti Stannise - Jona - Sansy - Theona jen tak nedovíme. Otázka tedy zní, udělali by nám to scénáristi nebo neudělali? :-P
  • p1e9t9r2 napsal(a):

Spíš, kterou linii vynechají a která tam zůstane. Víme, že se tam objeví konečně železní, ale koho vynechají

Tak asi Stannise, ne? Hlídku vynechat nemůžou a Ramsaye zbožňují. Ale už by mohli začít zapojovat Brana a jeho vidění do minulosti přes čarostrom (Lyanna, Ašara, Rhaegar...)
    upraveno 30. července 2015
    @svoa00
    svoa00 napsal(a):

Proboha, o jakých vynechaných liniích se má diskutovat? Rozhodli se jet rychlíkem přes Hostinu a Tanec a jedinou uvolněnou kapitolu z Vichrů, kterou mohli použít, už taky použili. Pravděpodobně tam bude někdo jménem Umber nebo Karstark, aby měl Ramsay Sue s kým bojovat o svojí blbou ženu, a Beric Dondarrion a Thoros z Myru v roli naboženských fanatiků (protože to je v předloze velké téma, ne?), co utlačují gaye (protože scénáristi jsou taaaakhle progresivní a příště bude následovat protirasistické poselství) a okrádají chudé (nemají důvod zabíjet Freye a Lannistery, tak budou na jejich úrovni).

V příští sérii očekávám finální souboj
    ser Miss Piggy
    image
    VS
    ser Twenty Goodman
    image

@p1e9t9r2
    p1e9t9r2 napsal(a):

Aegon je nadobro vyškrtnutý dle chování Varyse a cestě Tyriona. Není reálné, že by se v seriálu objevil. Železní budou, alespoň Euron je potvrzený už v castingu, tak snad bude stejně dobrým tahounem pro šestku jako byl Oberyn pro čtyřku.

@Rybba
    Rybba napsal(a):

p1e9t9r2 napsal(a):

@svoa00

On zřéjmě myslel, od které linky si v další sérii "odpočineme", tak jako jsme si v této sezoně odpočali od linky za Zdí (Bran) a od Železných, jakožto tedy tyto dvě linky budou v příštích dílech, tak je jisté, že v další sérii něco na čas opět vypustí. Těžko tipovat, možná věci co se týkají Králova přístaviště případně Dany? A nebo opravdu události na severu (Zeď, Zimohrad)... Takže je dost možné, že se o smrti/nesmrti Stannise - Jona - Sansy - Theona jen tak nedovíme. Otázka tedy zní, udělali by nám to scénáristi nebo neudělali? :-P
    @suertuda
    suertuda napsal(a):

p1e9t9r2 napsal(a):

Tak asi Stannise, ne? Hlídku vynechat nemůžou a Ramsaye zbožňují. Ale už by mohli začít zapojovat Brana a jeho vidění do minulosti přes čarostrom (Lyanna, Ašara, Rhaegar...)
    Dle tohohle článku

http://www.independent.co.uk/arts-entertainment/tv/news/game-of-thrones-season-6-set-photos-leak-online-10424384.html
    se natáčí v severním Irsku, takže Sever bude. Nepřijde mi pravděpodobné jeho vynechání, protože by museli vynechat i Malíčka, to mi přijde na vyenchání moc věcí najednou. To by mělo smysl tuhle sérii (zbylo by víc místa pro Dorne)

Moje osobní predikace pro šestou je taková, že Stannis nakonec Zimohradu přece jen dobude, nějakým hodně krkolomným způsobem (možná, že ta kavalerie fakta patřila Stannisovi, takže dostanou do hradu, nahradí seveřany, ukolebání falešným pocitem bezpečí) popřípadě se vrátí s armádou naštvaných Seveřanů za zadkem.

Davosovi přeju hodně štěstí, aby konečne eliminoval Melisandru, hned po tom, co oživí Sněha. Dále snad podpoří Rickona Starka v nárocích na Zimohrad. Jaké budou jeho další vztahy se Stannisem, teď po smrti Shireen těžko říct nevyjadřuji se.

Euron zlikviduje YaruAšu a Balona a vydá se do Meerenu, kde zamíchá kartami (počítám, že uvidíme roh)

Královo přístaviště se ponese v duchu války s Dorne, počítám, že Ellaria a spol zemřou a Jaime pojede do Řekotočí proti povstání vyvoláné Černou rybou a bratrstvem bez praporců.

Lze předpokládat, že Ohař bude šampionem církve.

Sever bude hodně zajímavej, Malíček tahnoucí na Zimohrad, Bolton uvnitř hradu, Mannis a Rickon Stark schovaní venku, bílý chodci za dveřmi. Uvidíme.

Jak se pořád spekulovalo nad tím, co by mohl Mannis dělat, tak mne napadla jedna věc. Všichni z celého srdce doufáme, že Sansa pochopí hru a sejme Malíčka. Zatím jí k tomu chyběl motiv, protože Malíčka považovala za nejlepšího kámoše, co ji vytáhl z průšvihu. Chybějícím dílkem skládačky, kdy Sanse všechno dojde, by mohl být právě Stannis. Nevím, jak moc se v seriálu (jestli vůbec) řešila otázka opatrovnictví Robina/Roberta Arryna, ale Stannis by mohl mít informace, které mohou odhalit Sanse, co je Malí ček zač (v kombinaci s tím, co ví ona sama)

V případě, že se Mannis nevrátím budu fandit Vránímu oku v tom, aby zavraždil všechny ostatní postavy v pevné snaze zabránit sedmičce.

Pro budoucnost seriálu je nejdůležitější, aby se tvůrci vyhnuli bitevním scénám širokým obloukem. Ta snaha napadobovat filmy (i se vším špatným, co k tomu patří) je na nic. Ušetřené prašule investovat do výběrů herců.

• @Rybba Jo tak jsem to myslel, jen jsem se upsal. No kdyby vynechali sever asi by moc lidí nepotěšili spíš naštvali :D
    @p1e9t9r2
    p1e9t9r2 napsal(a):

@Rybba Jo tak jsem to myslel, jen jsem se upsal. No kdyby vynechali sever asi by moc lidí nepotěšili spíš naštvali :D

:twisted:
    http://www.vulture.com/2015/07/game-of-thrones-8-seasons.html?mid=facebook_nymag

Šokující zjištění, seriál bude mít aspoň sérií možná více. =D
  • Tyrion Lannister napsal(a):

http://www.vulture.com/2015/07/game-of-thrones-8-seasons.html?mid=facebook_nymag

Koukám, že si vybíráš stále a stále špatné postavy, kterým by si měl fandit, Vraní oko ti tedy evidentně v tvém snu nepomůže a selže! :-P
    p1e9t9r2 napsal(a):

@Rybba Jo tak jsem to myslel, jen jsem se upsal. No kdyby vynechali sever asi by moc lidí nepotěšili spíš naštvali :D

Tak je tedy možné, že vynechají Dany? Tím by naopak hodně lidí potěšili! :-D

Ale ještě něco musí vynechat, pořád toho hodně zbývá... Co třeba ještě Bravos? Ale to bychom zase po dvou letech Aryu ani nepoznali. :roll:
    upraveno 31. července 2015
    @Rybba
    Rybba napsal(a):

Koukám, že si vybíráš stále a stále špatné postavy, kterým by si měl fandit, Vraní oko ti tedy evidentně v tvém snu nepomůže a selže! :-P
    p1e9t9r2 napsal(a):

Tak je tedy možné, že vynechají Dany? Tím by naopak hodně lidí potěšili! :-D

Ale ještě něco musí vynechat, pořád toho hodně zbývá... Co třeba ještě Bravos? Ale to bychom zase po dvou letech Aryu ani nepoznali. :roll:
    Nebo se nakonec rozhodnou udělat koplet Greyoje a Aegona, uvidíme. Holt, nezbývá doufat, že zabraní alespoň devítce a neboj já vím komu fandit, ta nová série je ve skutečnosti proto, aby měl Stannis dost času, vykopat Boltony ze Zimohradu, znovu se oženit, zplodit syna, obsadit Královo přístaviště a nárokovat si Železný trůn, zatímco Tyrion dobyje Casterlyovu skálu a Danerys při troše štěstí rozdrtí Drogon pod vlastní vahou. :-P

image
    image
  • PhoebeaPhoebea I see you
    500. přízpěvek,juchů
    ps: co znamená mannis?
    @Phoebea
    Phoebea napsal(a):

500. přízpěvek,juchů

image

:D
  • @Tyrion Lannister hmm, tak si říkám, to celý den vyhledáváš gify Stannise nebo máš nějakou super zásobarnu...začíná tu být trochu přestanisováno, tedy ne že by mi to vadilo nebo tak, je to jen takový postřeh :anxious:
    @Dreamer
    Dreamer napsal(a):

@Tyrion Lannister hmm, tak si říkám, to celý den vyhledáváš gify Stannise nebo máš nějakou super zásobarnu...začíná tu být trochu přestanisováno, tedy ne že by mi to vadilo nebo tak, je to jen takový postřeh :anxious:

To víš, příprava na triumfální návrat. :twisted: Co se týče mojí zásobarny, stačí zadat do googleu obrázky vyhledávač: Stanni is the Mannis :D

Neboť WHAT IS MANNIS, WILL NEVER DIE, BUT RISE AGAIN, STRONGER THAN BEFORE.
  • Phoebea napsal(a):

500. přízpěvek,juchů

:applause: :applause: Super výkon, je třeba si zatleskat!! Tlesk, tlesk, tlesk, plesk!!! :applause: :applause:

PS: Přesně nad tím už nějakou dobu taky přemýšlím, co to vlastně znamená. :-D

Mám ten dojem jenom já, nebo se nám Tyrion/Stannis z toho všeho už tak trošku zbláznil? =D
    @Phoebea
    Phoebea napsal(a):

500. přízpěvek,juchů

Stannis The Mannis je přezdívka pro Stannise, konkrétně slovo Mannis nikdy nemělo žádný velký speciální význam, protože lidi to vybrali hlavně z důvodu, že se to rýmuje se Stannis. Jediný význam, který se tomu dá přičitát je to "Man is", že Stannis je muž, ten velký borec.

@Rybba
    Rybba napsal(a):

Phoebea napsal(a):

500. přízpěvek,juchů

:applause: :applause: Super výkon, je třeba si zatleskat!! Tlesk, tlesk, tlesk, plesk!!! :applause: :applause:

PS: Přesně nad tím už nějakou dobu taky přemýšlím, co to vlastně znamená. :-D

Mám ten dojem jenom já, nebo se nám Tyrion/Stannis z toho všeho už tak trošku zbláznil? =D
    Někteří blázni jsou často chytřejší než ti, kdo se jim smějí. =D
    V další sérii uvidíme :twisted:

image
    image
  • @Tyrion Lannister Nerozmýšľaš nad návratom k starému nicku? :D
  • upraveno 1. srpna 2015
    Arutha napsal(a):

@Tyrion Lannister Nerozmýšľaš nad návratom k starému nicku? :D

Myslím, že tohle je otázka dní ne-li hodin!! A úplně vím, co by si tam měl dát. :king:
  • @Phoebea Hmm tak 500 překonáno (508 vypadá divně) a zas to vypadá divně takže cíl skončit na kulatém čísle 600?
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.