Váš oblíbený malý rod?
Jaký je váš oblíbený malý rod? Pro mě Dayne, Royce a Velaryon. Zpočátku jsem měl rád i Freye, ještě před Krvavou svatbou.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Ak beriem do úvahy históriu tak určite rod Velaryon - Morský Had bol frajer :)
Dondarrion ich vznik a erb maju svoje čaro a mám rád aj Berica, zároveň pripájam aj Daynov - meč, Arthur a Edric.
A ak by som si mal vybrať menší rod v ktorom by som sa chcel narodiť tak Daynovia. Dorne mi počasím a kultúrov vyhovuje, mám šancu získať úžasný meč a mal by som fialové oči na ktoré by ženy leteli (y)
(jinak z malých rodů u mě zaručeně vedou Mormont a Royce)
Reyne
Tarbeck
http://www.georgerrmartin.com/wp-content/uploads/2014/04/tumblr_ne7l81y0Oz1r2xrqzo6_1280.png
Farmánové z Krásnohradu :twisted:
Slavní mořeplavci ze Západních krajin a v současnoti pravděpodobně druhý nejmocnější rod na Západě hned po Lannisterech. Jsou známí tím, že vedli četné války s Greyjoy, proto mají ve znaku tři lodě. Pověsti říkají, že několik let po rebélii rozpoutané Tarbecky a Reyny se dostal do rozporu Lord Sebaston Farman se svým lenním pánem Tywinem Lannisterem. Tywin tehdy prý poslal místo posla zpěváka, aby zaspíval Lordu Sebastonovi píseň Deště kastameru. Sebaston Farman po ní prý změkl jako beránek a už nikdy se neopovažoval odporovat moci Casterlyovy Skály. V minulosti vedl vzbouřený lid na Krásnoostrově Gylbert Farman. První manželkou Gerolda Lannister byla také z rodů Farmanů, Allysane.
Sestrou lorda Sebastona je Jeyne Faraman, která včas utekla, když Mag Žába věštila Cersei. Zajímavostí je, že Jeyne Farman je vdaná za sera Garetha Cliftona (vazal jejího bratra), který sám je příbuzným Hugha Cliftona, jehož Cersei nechala dát mučit Qyburnem v případě Margaerina smyšleného cizoložství.
Očekávám, že Farmanové sehrají důležitou roli v nadcházejících dvou knihách. Jejich území jako jedno z mála prošlo Válkou pěti králů nedotčeno, protože je chráněné od zbytku země průlivem. Navíc praporec Farmanů byl jeden z mála, který Arya neviděla v Harrenově, takže je celkem na místě předpokládat, že Farmanové mají stále plnou vojenskou sílu, nezničenou boji.
Předpokládám, že tento námořnický rod sehraje důležitou roli v případném návratu Tyriona do Západozemí.
Přinejmenším by se Sebaston Farman mohl stát takovou západní verzí Roose Boltona. :twisted:
Stejný potenciál měla i postava Ramsaye, ale to asi většina diváku nepochopí, tak tam radši dáme humor s klobásou a nějaký ty hnuso záběry a můžeme být na sebe hrdí, srát na propracovanou psychologii postav, máme málo času, to po nás nemůže nikdo chtít.