Váš oblíbený malý rod?
Jaký je váš oblíbený malý rod? Pro mě Dayne, Royce a Velaryon. Zpočátku jsem měl rád i Freye, ještě před Krvavou svatbou.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Baelish - PETYR
Hightowerové - díky Policejní akademii :o), tak ne, Gerold
Redwineové - Olenna
Umber - oba Jonové
Mormont - Jeor, Dacey, Maege
Většina lordů na Západě dlouhé roky následovali Tywina vraha dětí, tudíž Tyrion vrah příbuzného není až takovou změnou.
A bohově vědí, jak to bude s Tyrionovým soudem, po tom, co by se odhalila identita sera Roberta Stronga a Qyburnova činnost v Králově přístavišti. Protože pokud se zjistí, že Clegane je zombie, kdo bude moct dokázat, že s ním ty pokusy nědělali už předtím? To by mohlo anulovat ten soud, protože to má být souboj muže proti muži, ne muže proti tomuhle
awoiaf.westeros.org/index.php/Lambert_Turnberry
awoiaf.westeros.org/index.php/Hugh_Clifton
Tohle jsou dva lidé, kteří byli zatčeni a předáni Qyburnovi k výslechu, oba jsou to členové rodů na západě. No jejich příbuzní asi nebudou úplně Cersei milovat, když je nejdřív neprávem uvěznila a pak předhodila Qyburnovi na hraní. Já si myslím, že na ní budou pěkně nasraní. A teď řekni mi, jaké důvody budou mít Cliftonové a Turnberryové zůstat věrní Cersei, pokud se objeví Tyrion a vznese nárok na Casterlyovu skálu. Proč by tihle měli Cersei a vůbec celý "podělaný" zbytek Lannisterovic famílie bránit. No a po smrti Kevana, kam jinam se mají obrátit než k poslednímu politicky obratnému Lannisterovi. Prostě Tyriona část lordů dle mne podpoří, a z té části, která zůstane loájalní železnému trůnu udělá Tyrion ze života pekla takovým způsobem, že budou mít Plumm s Farmanem pozemků víc než dost. A ser Tybolt Heatherspoon http://awoiaf.westeros.org/index.php/Tybolt_Hetherspoon starý rytíř na cestě za pomstou za svoji mrtvou dceru. To na Martina sedí skvěle. :twisted: Nemysli, Cersei si nadělala svou demencí nepřátele všude.
Já jsem zahnal na útěk Roose Boltona na Zeleném Bodci, spálil jsem flotilu Stannise Baratheona na Černovodě a rozdrtil otrokářskou koalici pod Meerenem, ačkoliv oni byli ve třicetinásobné přesile. Řekni mi, kolik bitev vyhrála Krvesmilnici, že bych se jí měl bát?
Krom toho pochybuji, že jim Daven dá spravedlnost, jinak řečeno Cersei nikdo na špalek nepošle (určitě ne, když je Kevan KO a s Tyrelly je to takové makové), ale Tyrion je spravedlnost a ten jim dá to, co chtějí. Ale i kdyby to Cersei náhodou do příjezdu Tyriona nerozdýchala, tak pro Skřeta tím líp, protože pak už je skutečně jediným člověkem s nárokem na Skálu (Jaime je v gardě, nepočítám ho). Výhoda podpora Tyriona tkví v tom, že Zápaďané nebudou nuceni plýtvat své síly na udržení Řekotočí a Králova přístaviště, popřípadě pomáhat ještě někde. Maximálně budou bránit vlastní zem. Tyrion nabízí pevné vedení a cestu,k terá nevede do háje, co nabízí Jaime/Cersei/Tommen?
P.S. Lidé o kterých mluvím, nesnáší Cersei, Daven podporuje Cersei, to moc důvodů k vzájemné lásce a pochopení není, že? Krom toho, může si třeba titul strážce západu vytetovat na čelo, ale když Tyrion dobude Casterlyovu skálu, tak si myslím, že kdo je tu šéf, bude jasné každému.
Já bych si taky přál, aby Tyrion ziskal CR, ale i kdyby se mu to povedlo, nebude lehké si jí udržet