Váš oblíbený malý rod?

upraveno 22. července 2015 v Akce a hlasování
Jaký je váš oblíbený malý rod? Pro mě Dayne, Royce a Velaryon. Zpočátku jsem měl rád i Freye, ještě před Krvavou svatbou.
2»

Komentáře

• No jo, furt se proti tomu všude oháním a nakonec to tady sama rozkecám :D :wall:
  • Včetně postav, které mi ten rod vyšvihly - 5 rodů:
    Baelish - PETYR
    Hightowerové - díky Policejní akademii :o), tak ne, Gerold
    Redwineové - Olenna
    Umber - oba Jonové
    Mormont - Jeor, Dacey, Maege
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    @Tyrion Lannister Proč by Farmer pomáhal Tyrionovi? Nezapomeň, že je usvědčený královrah a otcovrah
  • @Jay Jo na královnu trnů jsem zapomenul to je jedna z nejoblíbenějších postav v knize a má velmi tuhý kořínek kolik že jí vlastně je kolem 70 ?
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    upraveno 27. července 2015
    @Achileus
    Achileus napsal(a):

@Tyrion Lannister Proč by Farmer pomáhal Tyrionovi? Nezapomeň, že je usvědčený královrah a otcovrah

Protože bude chtít z nějaké Farmanovic holky udělat paní Casterlyovy skály. Touha po moci, když podpoří Tyriona tak dostane další pozemky. Těch důvodů, proč by to dělal, by se našlo hodně, když budeme vymýšlet. :D
    Většina lordů na Západě dlouhé roky následovali Tywina vraha dětí, tudíž Tyrion vrah příbuzného není až takovou změnou.
    A bohově vědí, jak to bude s Tyrionovým soudem, po tom, co by se odhalila identita sera Roberta Stronga a Qyburnova činnost v Králově přístavišti. Protože pokud se zjistí, že Clegane je zombie, kdo bude moct dokázat, že s ním ty pokusy nědělali už předtím? To by mohlo anulovat ten soud, protože to má být souboj muže proti muži, ne muže proti tomuhle
    image
    @Tyrion Lannister Jenže vražda otce je po vraždě hosta v ZápadozemíZápadozemí nejtěžší zločin. Tywin zrůda byl o tom nemá cenu polemizovat. Příslib pozemků, to by je musel někomu sebrat (už takhle musí řešit, kde vezme pozemky pro Plumma). Spíš bych čekal, že pokud se vylodí většina lordů Západu se postaví proti němu, protože z jejich úhlu pohledu to bude uzurpátor
    @Achileus
    Achileus napsal(a):

@Tyrion Lannister Jenže vražda otce je po vraždě hosta v ZápadozemíZápadozemí nejtěžší zločin. Tywin zrůda byl o tom nemá cenu polemizovat. Příslib pozemků, to by je musel někomu sebrat (už takhle musí řešit, kde vezme pozemky pro Plumma). Spíš bych čekal, že pokud se vylodí většina lordů Západu se postaví proti němu, protože z jejich úhlu pohledu to bude uzurpátor

Tyrion má ale právoplatný nárok na Casterlyovu skálu, větší než Cersei. A všechno lepší než Cersei. Koruna do háje, Cersei poštvala proti sobě každého koho mohla. Snahy Lannisterů začne na Západ působit jako kotva plná mikrovlnek, která je bude táhnout ke dnu. Hrozba občanské války s Tyrell a církvi, Aegon Targaryen na jihu. Kvůli její imbecilitě budou muset zápaďané jet do další války. Naproti tomu Tyrion je sice pro většinu zrůda, ale může nabídnout pevné vedení. Všichni si ještě budou pamatovat, kdo spálil flotilu Stannise Baratheona na Černovodě. Navíc Druzí synové také nejsou neznámí. A kde vezme pozemky? Odpověď je jednoduchá, sebere je těm lordům, kteří se postaví proti němu. A pochybuji, že se nikdo nepostaví za Tyriona. Sebaston je vychcánek toužící po větším vlivu, ten Tyriona podpoří určitě (navíc Krásnoostrov je dobře situován, že se na něj nedá dostat bez lodi a jediné lodě, která teď Západní krajina mají ovládají právě Farmanové). Dále tu existuje někdo jako ser Tybolt Heatherspoon, rytíř s pozemky, jehož dceru Cersei zabila (záhadně se utopila v Cerseině přítomnosti, počítám, že se nikdy nevyšetřovala, jak to tenkrát bylo). S Tyrionem ho tedy pojí společná nenávist k Cersei a krevní msta. Dále si Cersei nadělal spoustu nepřátel během zatčení Maragaery.
    awoiaf.westeros.org/index.php/Lambert_Turnberry
    awoiaf.westeros.org/index.php/Hugh_Clifton

Tohle jsou dva lidé, kteří byli zatčeni a předáni Qyburnovi k výslechu, oba jsou to členové rodů na západě. No jejich příbuzní asi nebudou úplně Cersei milovat, když je nejdřív neprávem uvěznila a pak předhodila Qyburnovi na hraní. Já si myslím, že na ní budou pěkně nasraní. A teď řekni mi, jaké důvody budou mít Cliftonové a Turnberryové zůstat věrní Cersei, pokud se objeví Tyrion a vznese nárok na Casterlyovu skálu. Proč by tihle měli Cersei a vůbec celý "podělaný" zbytek Lannisterovic famílie bránit. No a po smrti Kevana, kam jinam se mají obrátit než k poslednímu politicky obratnému Lannisterovi. Prostě Tyriona část lordů dle mne podpoří, a z té části, která zůstane loájalní železnému trůnu udělá Tyrion ze života pekla takovým způsobem, že budou mít Plumm s Farmanem pozemků víc než dost. A ser Tybolt Heatherspoon http://awoiaf.westeros.org/index.php/Tybolt_Hetherspoon starý rytíř na cestě za pomstou za svoji mrtvou dceru. To na Martina sedí skvěle. :twisted: Nemysli, Cersei si nadělala svou demencí nepřátele všude.

Já jsem zahnal na útěk Roose Boltona na Zeleném Bodci, spálil jsem flotilu Stannise Baratheona na Černovodě a rozdrtil otrokářskou koalici pod Meerenem, ačkoliv oni byli ve třicetinásobné přesile. Řekni mi, kolik bitev vyhrála Krvesmilnici, že bych se jí měl bát?
    @Tyrion Lannister Není Strážce západu Daven? Cersei taky může dávat tituly a pozemky, ale je politický i mocensky KO. Takže nikoho moc zajímat nebude
    @Achileus
    Achileus napsal(a):

@Tyrion Lannister Není Strážce západu Daven? Cersei taky může dávat tituly a pozemky, ale je politický i mocensky KO. Takže nikoho moc zajímat nebude

Stále je paní Casterlyovy skály, pokud jí do té doby někdo nezabije, tak stále paní Casterlyovy skály bude. Daven je v současnosti s posledními zbytky Západní armády v Řekotočí, kdo by se zajímal o něho. Ostatně jestli se Skřet vylodí na Krásnoostrově, tak Říční lordi nebudou váhat, aby využili šance. Připočti si do toho Malíčka/Sansu/Harrolda Hardrynga na Východě, Stannise/Rickona na Severu. Já si myslím, že ti budou mít stárostí dost. Nemluvě o tom, že se zpátky na Západ nevrátí dřív, než najdou Dondarriona. A to ještě nikdo neví, kdy se z Šíje přeplaví bažináři a začnou konečně robit bordel.
    Krom toho pochybuji, že jim Daven dá spravedlnost, jinak řečeno Cersei nikdo na špalek nepošle (určitě ne, když je Kevan KO a s Tyrelly je to takové makové), ale Tyrion je spravedlnost a ten jim dá to, co chtějí. Ale i kdyby to Cersei náhodou do příjezdu Tyriona nerozdýchala, tak pro Skřeta tím líp, protože pak už je skutečně jediným člověkem s nárokem na Skálu (Jaime je v gardě, nepočítám ho). Výhoda podpora Tyriona tkví v tom, že Zápaďané nebudou nuceni plýtvat své síly na udržení Řekotočí a Králova přístaviště, popřípadě pomáhat ještě někde. Maximálně budou bránit vlastní zem. Tyrion nabízí pevné vedení a cestu,k terá nevede do háje, co nabízí Jaime/Cersei/Tommen?
    P.S. Lidé o kterých mluvím, nesnáší Cersei, Daven podporuje Cersei, to moc důvodů k vzájemné lásce a pochopení není, že? Krom toho, může si třeba titul strážce západu vytetovat na čelo, ale když Tyrion dobude Casterlyovu skálu, tak si myslím, že kdo je tu šéf, bude jasné každému.

@Tyrion Lannister Jaimeho politika nezajímá, ten žádnou cestu nenabízí. :-D
    Já bych si taky přál, aby Tyrion ziskal CR, ale i kdyby se mu to povedlo, nebude lehké si jí udržet
    @Achileus
    Achileus napsal(a):

@Tyrion Lannister Jaimeho politika nezajímá, ten žádnou cestu nenabízí. :-D
    Já bych si taky přál, aby Tyrion ziskal CR, ale i kdyby se mu to povedlo, nebude lehké si jí udržet

Tak to je primární cíl, jakmile by získal CR a odstranil bezprostřední hrozby (Daven, Jaime), tak pak stačí tak říkajíc schovávat se pod Skálou a čekat, jak se vyvine. Tyrellové mají Greyjoye za dveřmi, takže ho obtěžovat nebudou, Malíček a Stannis/Rickon Stark jsou příliš daleko, země korun taky. Pak už mu jenom stačí čekat, kdo získá Železný trůn, potažmo jestli se Říše rozpadne, tak si na hlavu nasadí zlatou korunu a korunuje se Králem pod Skálou, Tyrion I. Duboštít. :twisted: V momentě útoku pro něj jedinou opozicí bude ta armáda v Řekotočí a lordi, co zůstanou věrní trůnu. Tyrion je nápaditý, tak předpokládám, že předvede nějaký malý trik, který ho povede k vítězství.
    @Tyrion Lannister Tyrion V. Beznossý :-) No obtěžovat ho budou minimálně příbuzní z Lannisportu, polovina toho města má lannisterskou krev.
    @Achileus
    Achileus napsal(a):

@Tyrion Lannister Tyrion V. Beznossý :-) No obtěžovat ho budou minimálně příbuzní z Lannisportu, polovina toho města má lannisterskou krev.

My už se nějak domluvíme. :D

@Tyrion Lannister Podle Světa Ledu a Ohně byli čtyři Tyrion, kteří vládli jako králové pod SkálouSkálou. Jinak proč dávat Tyrionovi tak malé cíle jako dobytí CR? Podle mě se ožení s Daenerys a stane se králem Západozemí :-) Nebo se vrátí k Sanse a Lannisteru získají Rekotoci a Orlí hnízdo
    @Achileus
    Achileus napsal(a):

@Tyrion Lannister Podle Světa Ledu a Ohně byli čtyři Tyrion, kteří vládli jako králové pod Skálou

Chybička se vloudila.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.