Povídka č. 3 (11. kolo) - Ice & Fire

upraveno 25. ledna 2016 v Povídky
imagePovídka č. 3 (11. kolo) - Ice & Fire

Aurane Aurane seděl v křesle v kapitánské kajutě Krásné Cersei s pohárem silného vína v ruce a se zájmem pozoroval smyslnou hru dvou nevěstek. Myřanka měla uhlově černé vlasy, snědou pokožku a velká prsa s velikými bradavkami. Její společnice byla oproti ní bledá, zlaté … celý článek

Číst celý článek zde

Komentáře

• Veľmi sa mi páčila a taktiež ma vždy zaujímal jeho príbeh ! Chválim :D
  • taky mě tahle postava docela zajímala a velmi se mi to líbilo :)
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    A nakonec se i s Cersei na vlnách pohoupal. Joo! vodník to má na háku.
  • Miluju když je Cersei bezradná :twisted:
  • :applause: super povídka. Ani by mě nepřekvapilo, kdyby měl Martin s Auranem tytéž plány - Aegonovi by se lodě hodily :king:
  • Povídka čtivá, ale pár logických překlepů tam bylo : 1, v Auranově kanclu sice celý den nikdo nebyl , ještě na to autor upozorňuje, ale hořela tam polena v krbu ?
    2, co znamená ta septa v kruhu duhových rytířů? Duhovou gardu měl král Renly Baratheon a pokud vím, rozpadla se po jeho smrti a nevím co by dělalala v Králově přístavišti.
    3, vyhlásit o Auranovi, že je pirát by mu nepomohlo, bylo by to velmi nebezpečné. Pokud by měla být druhý den Cersei zadržena, bylo by mnohem elegantnější vyhlásit, že Aurana poslala na pomoc Mace Tyrellovi a tím by si legitimizoval odplutí z Králova přístaviště-bylo by bezproblémové. Nebo si vylymlet jiný legitimní důvod - nidko by ho nemohl zpochybnit, když by královna byla ve vězení.
    Protože nesmysly a logické chyby mi vadí, dávám 3* z 5*.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    @Phoebea
    2, To mají být asi Válečníkovi synové. Rytíři ve službách Nejvyššího septona.
  • @Phoebea
    Ad 1 - díky, to jsem nedomyslel. Chtěl jsem tím dát důraz, že se Varys dostane všude.
    Ad 2 - Monte Karstark má pravdu
    Ad 3 - zde narážím na dialog Cersei s Qyburnem, kde jí něco v tomto smyslu Qyburn řekl, že Aurane ukradl lodě a dal se k pirátům...
    Děkuji moc za komentáře, cením si toho.
  • @krojc ad 2 a 3 - sorry, to jsem si z knihy nezapamatovala.
  • Bohužel, tahle povídka mě zase tak nenadchla, v podstatě to je jedna velká přímá řeč, za mě tedy slabší průměr.
  • Mně se povídka líbila velice, respektive styl, jakým byla psaná. Takový příjemný, čtivý, žádná věta, co by tahala za oči. Množství přímé řeči, vystupujících postav, popisných pasáží apod. - za mě vše akorát. Klidně to mohlo být delší, tohle je trochu jak prolog k většímu příběhu.
    Další věc, co cením, je Varys a Cersei, skoro jako z knížky.
  • upraveno 25. ledna 2016
    Za mne rozhodně povedená povídka.
    Osud Aurana mě v sáze docela zajímá a toto vnáší nový pohled na věc. Jeho stávající úloha piráta mi přijde trochu jednoduchá a hloupá i na něj. V tomto příběhu však získává další vychytralý a lstivý náboj.
    Povídka je každopádně dobře a čtivě napsaná. Oceňuji tento pohled na události jiným vypravěčem a že se autor držel charakterů jednotlivých postav.
  • Co je to za prostitutky, co hned po odvedení práce usnou? :-) A pak, že usínají chlapi :-D

Mě tedy tahle postava nikdy blíže nezajímala, ale příběh se mi líbil a nabídl nám zajímavou alternativu událostí, takže OK :-)
  • Líbí se mi hlavně myšlenka, že síť špehů je pořád Varysova. Jinak byl v povídce na můj vkus Varys až trochu moc "všemohoucí".... ale rozhodně palec nahoru :).
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.