Povídka č. 3 (11. kolo) - Ice & Fire
Povídka č. 3 (11. kolo) - Ice & Fire
Aurane Aurane seděl v křesle v kapitánské kajutě Krásné Cersei s pohárem silného vína v ruce a se zájmem pozoroval smyslnou hru dvou nevěstek. Myřanka měla uhlově černé vlasy, snědou pokožku a velká prsa s velikými bradavkami. Její společnice byla oproti ní bledá, zlaté … celý článek
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
2, co znamená ta septa v kruhu duhových rytířů? Duhovou gardu měl král Renly Baratheon a pokud vím, rozpadla se po jeho smrti a nevím co by dělalala v Králově přístavišti.
3, vyhlásit o Auranovi, že je pirát by mu nepomohlo, bylo by to velmi nebezpečné. Pokud by měla být druhý den Cersei zadržena, bylo by mnohem elegantnější vyhlásit, že Aurana poslala na pomoc Mace Tyrellovi a tím by si legitimizoval odplutí z Králova přístaviště-bylo by bezproblémové. Nebo si vylymlet jiný legitimní důvod - nidko by ho nemohl zpochybnit, když by královna byla ve vězení.
Protože nesmysly a logické chyby mi vadí, dávám 3* z 5*.
2, To mají být asi Válečníkovi synové. Rytíři ve službách Nejvyššího septona.
Ad 1 - díky, to jsem nedomyslel. Chtěl jsem tím dát důraz, že se Varys dostane všude.
Ad 2 - Monte Karstark má pravdu
Ad 3 - zde narážím na dialog Cersei s Qyburnem, kde jí něco v tomto smyslu Qyburn řekl, že Aurane ukradl lodě a dal se k pirátům...
Děkuji moc za komentáře, cením si toho.
Další věc, co cením, je Varys a Cersei, skoro jako z knížky.
Osud Aurana mě v sáze docela zajímá a toto vnáší nový pohled na věc. Jeho stávající úloha piráta mi přijde trochu jednoduchá a hloupá i na něj. V tomto příběhu však získává další vychytralý a lstivý náboj.
Povídka je každopádně dobře a čtivě napsaná. Oceňuji tento pohled na události jiným vypravěčem a že se autor držel charakterů jednotlivých postav.
Mě tedy tahle postava nikdy blíže nezajímala, ale příběh se mi líbil a nabídl nám zajímavou alternativu událostí, takže OK :-)