Povídka čtivá, ale pár logických překlepů tam bylo : 1, v Auranově kanclu sice celý den nikdo nebyl , ještě na to autor upozorňuje, ale hořela tam polena v krbu ? 2, co znamená ta septa v kruhu duhových rytířů? Duhovou gardu měl král Renly Baratheon a pokud vím, rozpadla se po jeho smrti a nevím co by dělalala v Králově přístavišti. 3, vyhlásit o Auranovi, že je pirát by mu nepomohlo, bylo by to velmi nebezpečné. Pokud by měla být druhý den Cersei zadržena, bylo by mnohem elegantnější vyhlásit, že Aurana poslala na pomoc Mace Tyrellovi a tím by si legitimizoval odplutí z Králova přístaviště-bylo by bezproblémové. Nebo si vylymlet jiný legitimní důvod - nidko by ho nemohl zpochybnit, když by královna byla ve vězení. Protože nesmysly a logické chyby mi vadí, dávám 3* z 5*.
@Phoebea Ad 1 - díky, to jsem nedomyslel. Chtěl jsem tím dát důraz, že se Varys dostane všude. Ad 2 - Monte Karstark má pravdu Ad 3 - zde narážím na dialog Cersei s Qyburnem, kde jí něco v tomto smyslu Qyburn řekl, že Aurane ukradl lodě a dal se k pirátům... Děkuji moc za komentáře, cením si toho.
Mně se povídka líbila velice, respektive styl, jakým byla psaná. Takový příjemný, čtivý, žádná věta, co by tahala za oči. Množství přímé řeči, vystupujících postav, popisných pasáží apod. - za mě vše akorát. Klidně to mohlo být delší, tohle je trochu jak prolog k většímu příběhu. Další věc, co cením, je Varys a Cersei, skoro jako z knížky.
Za mne rozhodně povedená povídka. Osud Aurana mě v sáze docela zajímá a toto vnáší nový pohled na věc. Jeho stávající úloha piráta mi přijde trochu jednoduchá a hloupá i na něj. V tomto příběhu však získává další vychytralý a lstivý náboj. Povídka je každopádně dobře a čtivě napsaná. Oceňuji tento pohled na události jiným vypravěčem a že se autor držel charakterů jednotlivých postav.
Líbí se mi hlavně myšlenka, že síť špehů je pořád Varysova. Jinak byl v povídce na můj vkus Varys až trochu moc "všemohoucí".... ale rozhodně palec nahoru :).
Komentáře
2, co znamená ta septa v kruhu duhových rytířů? Duhovou gardu měl král Renly Baratheon a pokud vím, rozpadla se po jeho smrti a nevím co by dělalala v Králově přístavišti.
3, vyhlásit o Auranovi, že je pirát by mu nepomohlo, bylo by to velmi nebezpečné. Pokud by měla být druhý den Cersei zadržena, bylo by mnohem elegantnější vyhlásit, že Aurana poslala na pomoc Mace Tyrellovi a tím by si legitimizoval odplutí z Králova přístaviště-bylo by bezproblémové. Nebo si vylymlet jiný legitimní důvod - nidko by ho nemohl zpochybnit, když by královna byla ve vězení.
Protože nesmysly a logické chyby mi vadí, dávám 3* z 5*.
2, To mají být asi Válečníkovi synové. Rytíři ve službách Nejvyššího septona.
Ad 1 - díky, to jsem nedomyslel. Chtěl jsem tím dát důraz, že se Varys dostane všude.
Ad 2 - Monte Karstark má pravdu
Ad 3 - zde narážím na dialog Cersei s Qyburnem, kde jí něco v tomto smyslu Qyburn řekl, že Aurane ukradl lodě a dal se k pirátům...
Děkuji moc za komentáře, cením si toho.
Další věc, co cením, je Varys a Cersei, skoro jako z knížky.
Osud Aurana mě v sáze docela zajímá a toto vnáší nový pohled na věc. Jeho stávající úloha piráta mi přijde trochu jednoduchá a hloupá i na něj. V tomto příběhu však získává další vychytralý a lstivý náboj.
Povídka je každopádně dobře a čtivě napsaná. Oceňuji tento pohled na události jiným vypravěčem a že se autor držel charakterů jednotlivých postav.