Povídka č. 9 (11. kolo) - Ice & Fire

upraveno 14. ledna 2016 v Povídky
imagePovídka č. 9 (11. kolo) - Ice & Fire

Poslední let sokola   Léto, 1 BC Ronnel Noc byla jasná a tichá. Její onyxový plášť zdobilo nespočet hvězd. Některé zářily jasným světlem a bez jediného mrknutí pozorovaly jeho tvář. Jiné svítily tak slabě, že je na první pohled nebylo … celý článek

Číst celý článek zde

Komentáře

• upraveno 6. ledna 2016
    Wau. Na druhý zátah dočteno.
    Tohle je vážně skvělá povídka. Vše na sebe krásně navazuje a má smysluplný a napínavý spád. Postavy jsou reálně a barvitě popsány. Navíc oceňuji i poměrně drsný naturalismus, autor se nebojí použít násilí i sexuální motivy.
    Už první kapitola a motiv pohádek je úžasný. Každá část je osobitá a zajímavě vylíčena.
    Konec je hořce drsný, ať už Lynary, nebo mého oblíbence Ronnela.

Za mě rozhodně výborný příběh, který půjde jen těžko překonat.
  • Dílo hodné mistra! Opravdu bych neřekla, že autor je jen tak obyčejný "smrtelník", který si sem ve svém volnu odskočil napsat fan povídku. Svou propracovaností, délkou i strhujícím dějem mi spíš připomíná kvalitní knihu a pokud tak již neučinil, mohl by o jejím vydání autor uvažovat. Díky za úžasné počtení!
  • Ze začátku jsem byla sklamaná, protože jsem se v textu ztrácela. Vadilo mi že nevím kdo mluví s kým, kde jsem, kdy tam jsem, byly nejasné přímé řeči. Od jaro 34 BC (mimochodem,, co znamená to BC, přespokládám, že ne before Christ) to ale začalo být dobrý a začala jsem se bavit. Nakonec je s toho dobrá povídka. Mimochodem o co jde v tom epilogu?
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 15. ledna 2016
    34 AC, což je 34 let po Dobytí (after conquest)
    BC je před Dobytím (before conquest)
    - jsou to letopočty používané v Písni
  • Hm, tak to je mazec. Super příběh, hezky napsaný, plný zvratů a překvapení. Úmyslně neříkám povídka, protože svým dějem, propracováním a délkou rozsah povídky zdaleka přesahuje. Super čtení a za mě jasná 1. :applause: Kéž by se mi někdy podařilo napsat něco takhle dobrého.
  • Přidávám se k nadšeným čtenářům a tak nějak nevím, co pochválit dřív. Líbil se mi styl, jakým je to psané (už třeba to, kolik práce si autor dal s pouhým uvedením do příběhu nebo "mytologickými odkazy"), děj je napínavý a každý konec kapitoly volá po pokračování, taky postavy jsou poutavé, takže se starám, co s nimi bude... Nakonec
    tam bylo dost hořkosti a nespravedlivosti, ale tak už to ve světě písně chodí, že jo... Vyústění Yrwinova osudu se mi zalíbilo.

Smysl epilogu jsem taky zatím neodhalila, ale on tam určitě nějaký bude. :-k
    Takže poklona a dík autorovi za dobře odvedenou práci.
  • Velmi povedené! :-)
    Hodně se mi líbilo zapojení mytologie do tohoto opravdu originálního příběhu. Ač tam těch jmen bylo fakt dost a přiznávám, že se mi pletla. Taky bylo poznat, že autor si tyká s historií Písně, což obdivuju. Jediným malilinkatým mínusem tak pro mě byla snad jen délka, která byla na můj vkus už moc, ale jinak samá pozitiva ;-)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.