Jsou Západozemí a Essos pouze další kontinenty Ardy?

upraveno 9. ledna 2016 v Spekulace
Jsou Západozemí a Essos pouze další kontinenty Ardy?
Vytvořil jsem obsáhlou teorii, která však měla ovšem o 5034 znaků více než je tu dovoleno. Jedná se v ní o tom, co je v nadpisu, tedy o tom zda je Píseň ledu a ohně skutečně Martinův svět.

tudíž, celý můj text najdete na ulozto: http://ulozto.cz/xQYLdVKe/crazy-theory-docx
heslo: Arda

Děkuji za pochopení :)
1246

Komentáře

• flanker.27 napsal(a):

@Aviv Chybí tam Essos.

Potopil sa ako Atlantída. :D
  • SagartSagart Amo ergo sum
    Aviv napsal(a):

flanker.27 napsal(a):

@Aviv Chybí tam Essos.

Potopil sa ako Atlantída. :D
    Byl zničen Daenerys a jejím novým dračím impériem :D :D :D
  • Čo hovoríš na design národností Stredozeme?
    Aviv napsal(a):

Čo hovoríš na design národností Stredozeme?

Vždycky jsem si je představoval trochu jinak (ale za to mohou filmy a počítačové hry :D )
    Jinak sa mi ale páčí haradští, ti jsou dokonalý všude a jsem také rád že nezapoměli na Lossossothy.
    Ovšem na Valyrijce a Rhoyny z nějakého důvodu zapoměli :D :D :D

• A čo balrogovia, kde ich v ASOIAF nájdeme?
    upraveno 20. ledna 2016
    @Aviv V podzemí, kde se ukryly po Morgothově porážce, rozehřívají prameny v Zimohradě, buzerujou na Dračím kameni a mnozí zemřeli po zkáze Valyrie :)
  • Pekné. A je šanca, že tí preživší vylezú?
    Aviv napsal(a):

Pekné. A je šanca, že tí preživší vylezú?

To je připraveno na finální bitvu kdy se střetnou s jinými a nastane pravá píseň ledu (Others) a ohně (balrogs) :D

• A budú spolupracovať, či súperiť?
    Aviv napsal(a):

A budú spolupracovať, či súperiť?

To je pochopitelně na autorově představivosti. Také se tam samozřejmě vůbec nemusí objevit. Přesto že je Píseň fanfikcí na Středozem, nemusí tam autor dáti vše z LOTRa a ostatních knih. I když, když už tam dal Greyoje s erbem Watchera od bran Morie, tak nevím. Možná se tam objeví i Mirkwoodští pavouci, či zázrak Petera Jacksona alias Zeměžrouti :D :D
  • No tak ohľadom červov ala Duna má HISHE celkom vtipnú úvahu (popri iných úvahách).

How The battle of five armies should have ended

Aviv napsal(a):

No tak ohľadom červov ala Duna má HISHE celkom vtipnú úvahu (popri iných úvahách).

How The battle of five armies should have ended

Viděl jsem. Už v kině mě z toho chytal infarkt (nebo mrkvica, jak jsem v úterý slyšel místo mrtvice :D ) Nicméně, už se těším jak kdosi Jinej zatroubí na roh a velcí červi zrubou celou Zeď :)
  • Ale Zeď je z ledu. Víme něco o tom, jak reagujou na led? Docela dobře by mohli být bezmocní proti tomule počarovanému umělímu ledovcu.
    Aviv napsal(a):

Ale Zeď je z ledu. Víme něco o tom, jak reagujou na led? Docela dobře by mohli být bezmocní proti tomule počarovanému umělímu ledovcu.

Pozor, Zeď je z šutrů, zamrzlých tak že vypadá jako z ledu. Určitě však může existovat jiná odrůda červů, stejně jako jiná odrůda obrů od Martina než ti v lotrovi.
    Mimochodem, ve Valyrii žili ohnivý červi. Ve hře Battle for Middle-earth můžeš vyvolat červa chrlícího oheň. Další náhoda? Ne, spojitost světů, 100% zaručená :)

Další důkaz spojitosti LotRa a ASoIaF. Mnoho lidí stále nemůže přenést přes srdce, že Azog přežil bitvu u Azanulbizaru. Zde vám přednáším, jak to udělal. Pohledně mu zblízka do očí!!!
    image
  • Tak nevím, jestli mám rozbitej komp, nebo co, ale mne ten obrázok nechce zobraziť.
    @Aviv Možná je to tak lepší :)
  • AvivAviv
    upraveno 23. března 2016
    Tak jo, ale aspoň mi prosím vysvetli čo som sa z toho obrázku mohla dozvedieť.
    @Aviv Budiž, stručně popíšu obrázek. Je na něm jeden z nejcharismatějších postav filmu Hobit. Ačkoliv je jeho vzhled vcelku dokonalej, mnoho fanoušků naštvala již zmiňovaná věc. Že přežil mordu a to že jej rubnul Thorin, místo Daina. A zde máme konečně logické vysvětlení, jak přežil. Vidím mu to na očích. Doslova! Jsou modré jako nejjasnější mořská hladina v nejkrásnější letní den :D
  • AvivAviv
    upraveno 23. března 2016
    Tisíceré díki. :-D
    Jen by měl zajímalo, jestli nechceš to samý vztáhnout i na Legolasa. Ty čočky, co nosil, vypadali... Prazvláštně.
    @Aviv O Legolasovi netuším, zda by měl někdy zemřít (pokud by nezemřel při jedné ze svých adrenalinových legrácek). Zde jde o to, že Azog zemřel a najednou žije :)
  • Aha. :-D
  • Teraz mi napadlo... Vieš čo by mohlo byť úplne príšerné vysvetlenie Červenej kométy? Earendil sa stal obeťou úspešného útoku. Takže silmaril môžme hľadať niekde po okolí ako dáky meteorit. A jestli by hol našel Victarion... Spálenou ruku už má, takže technicky by mu ten šutr neměl co udělat.
    Aviv napsal(a):

Teraz mi napadlo... Vieš čo by mohlo byť úplne príšerné vysvetlenie Červenej kométy? Earendil sa stal obeťou úspešného útoku. Takže silmaril môžme hľadať niekde po okolí ako dáky meteorit. A jestli by hol našel Victarion... Spálenou ruku už má, takže technicky by mu ten šutr neměl co udělat.

Klasický meteorit, objevující se každých 300 let
    Podle nám dostupné mytologie září Sillmaril aka Earendilova zářící loď na obloze a je zvána jeho hvězdou. Vzhledem k tomu, že ve Rhunu a Haradu svítí Jiné hvězdy, je možné, že se se svou lodí zjevil dejme tomu v dobách, kdy se na druhé straně Ardy dělo takmer něco zajímavého
    Nicméně náš hrdinný Victarion žádný z Feanorových klenotů nenajde. Jeden z nich je u Earendila, další byl darován moři a poslední z nich se uschoval v samotném nitru země. Pokud Victarion nevynalezne potápěčský přístroj, nesní žaberník, nebo se neinspiruje Julem Vernem, je téměř nemožné, aby se mu nějaký z nich dostal pod ruku.
    To, že je Píseň ledu a ohně fanfikcí na Pána prstenu ještě neznamená, že se tam objeví všechny prvky původního příběhu, rozhodně ne jako rozhodující prvky.
    50 odstínů šedi je také fanfikcí na Stmívání a někteří ignoranti to dosud nepoznali (včera jsem zažil peprné chvilky, když jsem zjistil, že jedna z mých známých si Odstíny šedi pochvaluje... )
    Takže tak :D
  • Er... Ja som to myslela tak, že tá červená šmuha na oblohe bola červená, pretože Earendilovu lodičku niekto napadol, došlo ku krviprelievaniu a asi sa aj niečo podpálilo a tak tá lodička eventuálne aj niekam havarovala, ale pretože je silmaril nezničiteľný, nič by sa mu nestalo a ostal by na mieste dopadu ležať nepoškodený a niekto by ho mohol nájsť. Trebars Victarion. Samozrejme, keby spadol do mora, tak by to nešlo.
    Nuž, nečítala som, ale vraj sa to dá použiť ako vzdelávací materiál, hoci kvality Kámasútry (ktorú som tiež nečítala) samozrejme nedosahuje.
  • Momentíček, ono sa tá červená kométa objavuje každých 300 rokov? To si nepamätám...
    Aviv napsal(a):

Momentíček, ono sa tá červená kométa objavuje každých 300 rokov? To si nepamätám...

Měl jsem dojem, že během Aegonova vylodění a následně když se objevila Danny, tudíž jsem si spočítal časové rozemzí mëzi těmito v měřítku vesmíru malichernými událostmi a následně jsem vyvodil dobu, kdy se ráčí ukázat světu v celé svojí kráse. Nicméně se mohu, jako každý člověk mýlit a kometa se objevuje skutečně jen v době, kdy následuje nějaká hrozivá událost... :D
  • Ja som myslela, že keď sa v Hre o tróny ukázala, ukázala sa prvý raz akože since ever. Asi si musím prečítať knižky znova...
    Aviv napsal(a):

Ja som myslela, že keď sa v Hre o tróny ukázala, ukázala sa prvý raz akože since ever. Asi si musím prečítať knižky znova...

Nebo já :D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.