Údolie Arryn
Zdravím vás :)
Veľmi sa mi páči Údolie ale nikdy som sa nikde nedozvedel aké má výhody. Majú Orlie hniezdo a Krvavú bránu ... Mesto Rackov (4. najväčšie mesto v Západozemí) ale v čom spočíva ich výhoda?
V nedobytnosti? Kto by ich chcel dobývať? Bolo mi povedané že v Údolí nič nie je. Lannister má zlato Rovina úrodu, ...
A sú rody z Údolia urodzené a známe? Sú to skvelý bojovníci? Koľko vyhrali vojen a majú nejakého legendárneho hrdinu? :)
Viem že je to veľa otázok ale som zvedavý a verím, že sa tu nájdu ľudia čo vedia viac ako ja :)
Veľmi sa mi páči Údolie ale nikdy som sa nikde nedozvedel aké má výhody. Majú Orlie hniezdo a Krvavú bránu ... Mesto Rackov (4. najväčšie mesto v Západozemí) ale v čom spočíva ich výhoda?
V nedobytnosti? Kto by ich chcel dobývať? Bolo mi povedané že v Údolí nič nie je. Lannister má zlato Rovina úrodu, ...
A sú rody z Údolia urodzené a známe? Sú to skvelý bojovníci? Koľko vyhrali vojen a majú nejakého legendárneho hrdinu? :)
Viem že je to veľa otázok ale som zvedavý a verím, že sa tu nájdu ľudia čo vedia viac ako ja :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
A Slovensko sa podobá viac na Údolie alebo Sever? Neviem presne ale sme hornatý krajina a máme dosť hradov :D A naše motto by bolo "Veď sprostý Slovák spraví" :D
Jinak Rovinu bych spíš přirovnala k Francii. Západ mám zafixovaný jako Anglii (jo, taky těžili), ale těžko říct, když jsme se tam nikdy nepodívali. Sever je Skandinávie i Skotsko, tu druhé je vidět zvlášť ve vztahu se jihem.
Ale dať k sebe Ellaria Sandová a Zlejisko je až tragikomické =D A to ešte Piesok neznie tak divne ako Kvetina. Čaja môže aj nabrať úlohu onoho anglického "chick".
Nebo snad tušíš, jaký je překlad slova Londýn... Prostě lepší bylo zmíněné přirovnání k Salzburgu,... a ano, Solnohrad se občas říká...