@Phoebea: Je to Jon, nikoli John! Absence lidské oběti není úplné překvapení, Thoros z Myru (a to Mel považuji za jinou extratřídu) to zvládal taky bez oběti a opakovaně. Jinak živé lidi Mel upalovala spíše proto, že se jich chtěla zbavit (Shireen, Král-za-zdí,...), nepamatuji se, že by kdy někoho upálila kvůli kouzlům, na ta potřebovala královskou krev (v seriálu ani tak ne krev... :o)) a stačila ji zaživa.
To s obětováním si asi pletete s krvavou magií, kterou praktikovala Mirri Maz Duur. Tam to bylo život za život. Navíc, Khal Drogo se sice probral, ale byl jen prázdná loutka. Tady je to jasné, cena je vysoká, výsledek nekvalitní, ale zase vás neváže žádná smlouva k některému z božstev.
Rohlík funguje nejspíš na nějakém principu Free to Play s mikrotransakcemi. Za konvertování na rudou stranu získáváte neomezené oživování vlastních followerů a pokud budete dostatečně aktivní v propagaci, a budete mít na svém účtu dostatečný počet lajků a odběrů, získáte přístup k bonusům. Tady se evidentně uplatňuje dvojí měna. Za obětování obyčejného pěšáka můžete získat jen malé výhody, jako obojek měnící skiny, imunitu vůči chladu, či okamživý vítr do plachet. Ale za speciální měnu v podobě královské krve, můžete získat i takové kousky, jako je třeba stín, který instakillne vybraný cíl. Nebo můžete přivést k životu nějaké monstrum (např. draka).
No a Jiní to mají úplně jinak. K získávání nových členů používají docela agresivní marketing. Prostě vám u dveří zazvoní dealer a když mu otevřete, hned vám do žeber vrazí svoji nabídku, která je vlastně velmi jednoduchá: "Umíráš, ale když podepíšeš tuhle smlouvu, tak tě zachráníme." Každý je samozřejmě takovým jednáním pěkně vytočenej, takže na truc nic nepodepíše a zhebne. Jenže to tyhle zmrdy šmejdy nezastaví. Seberou vám občanku, smlouvu vyplní za vás, zfalšují podpis a ejhle, jste u modrých, ani o tom nevíte. Problém je, že uživatelé nemají prakticky žádné výhody a navíc jsou vázaní tak přísnou smlouvou, že si nemůžou ani sami zavázat tkaničky, natož si na něco stěžovat. Proto taky od nich každý utíkam na jih.
To s obětováním si asi pletete s krvavou magií, kterou praktikovala Mirri Maz Duur. Tam to bylo život za život. Navíc, Khal Drogo se sice probral, ale byl jen prázdná loutka. Tady je to jasné, cena je vysoká, výsledek nekvalitní, ale zase vás neváže žádná smlouva k některému z božstev.
Rohlík funguje nejspíš na nějakém principu Free to Play s mikrotransakcemi. Za konvertování na rudou stranu získáváte neomezené oživování vlastních followerů a pokud budete dostatečně aktivní v propagaci, a budete mít na svém účtu dostatečný počet lajků a odběrů, získáte přístup k bonusům. Tady se evidentně uplatňuje dvojí měna. Za obětování obyčejného pěšáka můžete získat jen malé výhody, jako obojek měnící skiny, imunitu vůči chladu, či okamživý vítr do plachet. Ale za speciální měnu v podobě královské krve, můžete získat i takové kousky, jako je třeba stín, který instakillne vybraný cíl. Nebo můžete přivést k životu nějaké monstrum (např. draka).
No a Jiní to mají úplně jinak. K získávání nových členů používají docela agresivní marketing. Prostě vám u dveří zazvoní dealer a když mu otevřete, hned vám do žeber vrazí svoji nabídku, která je vlastně velmi jednoduchá: "Umíráš, ale když podepíšeš tuhle smlouvu, tak tě zachráníme." Každý je samozřejmě takovým jednáním pěkně vytočenej, takže na truc nic nepodepíše a zhebne. Jenže to tyhle zmrdy šmejdy nezastaví. Seberou vám občanku, smlouvu vyplní za vás, zfalšují podpis a ejhle, jste u modrých, ani o tom nevíte. Problém je, že uživatelé nemají prakticky žádné výhody a navíc jsou vázaní tak přísnou smlouvou, že si nemůžou ani sami zavázat tkaničky, natož si na něco stěžovat. Proto taky od nich každý utíkam na jih.
@Monte Karstark No však.. jeden jak druhej. Ve sklepě neměli tyhle barvy? Ale tak to doladí až budou na světle. Já si i myslím že tahle epizoda ukazuje jak je u tohohle seriálu důležitej casting. DaD nikdy nebudou mistři řemesla, ale jakmile vyberou správný herce, tak to vytáhne seriál hodně nahoru :)
Ramsay byl toho večera poněkud neklidný... takový tichý a zádumčivý. Takový býval vždy v neděli po hádce se strýcem. Vlastně jsem tedy ani nepostřehl kdy odešel, ztratil se někde v domě a po chvíli se ozval výkřik. Byl to Roose. Myslel jsem napřed, že křičí ze spaní. Bylo zase ticho, ale pak se ten výkřik ozval podruhé. Běžel jsem do ložnice a tam jsem spatřil obraz jako z apokalypsy. Roose ležel přes postel. Měl rozbitou hlavu. Chroptěl. Nad ním stál Ramsay se sekyrou v ruce. Divně se kýval, zdálo se mi dokonce, že se usmívá. Byl jsem ohromen. A tehdy mi Ramsay řekl: "Musel jsem to udělat. Nebudeme už v tomhle zlým světě žít!...."
To vše a ještě mnohem víc uvidíte v epizodě Studna Zimohradu =D
@Monte Karstark " Rohlík funguje nejspíš na nějakém principu Free to Play s mikrotransakcemi. Za konvertování na rudou stranu získáváte neomezené ...." nesuhlasim, logiku to nema ziadnu funguje to tak ako scenaristi alebo autor potrebuje
Díl hodnotím velmi kladně, akorát nechápu, co tvůrci sledovali tím, že vynechali Euronovu pásku a Bryndenovo chybějící oko. Snad nějaký boj za zdravý zrak? Rovněž mě zajímá, jak se Theon hodlá dopravit na Železné ostrovy. Jen se trošku bojím toho, že tvůrci vyplýtvají všechny normální scény (ty, které jsou trochu podle předlohy) během první půle série. V dalším díle už má být Tower of Joy (znovu se mi zdá, že Arthur Dayne bude ten se dvěma meči). V prvním díle si DaD dělali všechno podle sebe, a taky to tak dopadlo.
Trochu jsem doufal, že seriál bude chtít zmást čtenáře a Jon se probudí s modrýma očima... Škoda... A taky mi přišlo líto Roose, kterej jen stál a nechal se bodnout... V seriálu začínaj bastardi vládnout celýmu západozemí, KP, pak Dorne a teď už i Sever...
@Gepeto Stannis ty pravidla hry totiž vůbec nepochopil. Když upálil vlastní dceru, myslel si, že expy půjdou jemu, ale místo toho vylevloval Melisandru. Té se odemkla ta nová abilita, aniž by o to věděla.
V rámci schopností DaD nad očekávání slušný díl. Co se týče Krakatic, potvrdilo se to, co bylo v knihách jen lehce naznačeno - Balona oddělal (a dobře udělal) Euron. Jon - no konečně! A předtím mne dění na Černém hradě velmi pobavilo :-). Ten kripl Roos Bolton dostal přesně to co si zasloužil, zrádnému psu psí smrt, jen tak dál! Arya - zaplať pánbůh, že se to začlo hýbat někam mimo tu homelessáckou linku. Tyrion, Sansa, Bran - v pohodě. Tentokrát mne srala jen - avšak o to více - ta Lannisterovic pakáž. Z Jaimeho se začíná opět stávat takový incestním chtíčem posedlý ksindl jako byl na začátku, kdy házel děti z věží, Tomen se vybarvuje dle očekávání také velmi pěkně a o té čubce škoda slov :-@:evil: .
Mám hloupý dotaz. Proč se vůbec o Jonovo tělo přetahovali? Davos tu myšlenku s oživením vytáhl až ke konci 2. dílu, to je nějakých 24 hodin po činu. Do té doby obě strany počítaly s tím, že tělo se musí spálit.
@Terezička Na tohle stačí stará dobrá úcta. Já bych třeba taky nechtěla, aby s tělem někoho, koho si vážím, nakládali šmejdi, co ho oddělali (ne, že bych chtěla, aby ho oddělali, že jo). Navíc AT nechal Jonovo tělo ležet na hnoji, asi teda pro výstrahu, ale stejnak ho nechal být, takže už měl příležitost ho spálit. Spíš bych řekla, že nechtěl mít nějakou spikleneckou bandu vzbouřenců bez kontroly.
@Monte Karstark: Ty v tom ty barvy nevidíš? Dle vzdálenosti od kamery - Dany, Drogon (černá), Viserion (taková béžová) a vzadu je Rhaegal, který je zelený, ale vinou ostrého slunce jsou (a podle mého správně) ty odstíny mixnuté žlutou barvou, což trochu stírá kontrast. Jinak různá scéna, různé světelné podmínky - třeba zde http://moviepilot.com/posts/2641781 ten rozdíl vidět je, ale možná záleží, kolik animátorům zbyde barvy... :o)
@Jay Na tom obrázku, co jsem postnul ty barvy jsou. A byly tam do teď ve všech scénách. Ale v té scéně s Tyrionem v kobce jsou Viserion a Rhaegal oba stejní. Nejde vůbec rozeznat, který je který. Příjde mi, že čím jsou v seriálu starší, tím víc jim ty barvy srovnávají do jedné společné. Nakonec to bude jeden drak ve třech kopiích a obávám se, že jestli se někdy opět sejdou na jednom místě, tak mezi sebou ani nebudou mít velikostní rozdíl, aby aspoň trochu ušetřili na CGI :-k
Komentáře
Absence lidské oběti není úplné překvapení, Thoros z Myru (a to Mel považuji za jinou extratřídu) to zvládal taky bez oběti a opakovaně.
Jinak živé lidi Mel upalovala spíše proto, že se jich chtěla zbavit (Shireen, Král-za-zdí,...), nepamatuji se, že by kdy někoho upálila kvůli kouzlům, na ta potřebovala královskou krev (v seriálu ani tak ne krev... :o)) a stačila ji zaživa.
Já si i myslím že tahle epizoda ukazuje jak je u tohohle seriálu důležitej casting. DaD nikdy nebudou mistři řemesla, ale jakmile vyberou správný herce, tak to vytáhne seriál hodně nahoru :)
To vše a ještě mnohem víc uvidíte v epizodě Studna Zimohradu =D
" Rohlík funguje nejspíš na nějakém principu Free to Play s mikrotransakcemi. Za konvertování na rudou stranu získáváte neomezené ...."
nesuhlasim, logiku to nema ziadnu funguje to tak ako scenaristi alebo autor potrebuje
Jen se trošku bojím toho, že tvůrci vyplýtvají všechny normální scény (ty, které jsou trochu podle předlohy) během první půle série. V dalším díle už má být Tower of Joy (znovu se mi zdá, že Arthur Dayne bude ten se dvěma meči). V prvním díle si DaD dělali všechno podle sebe, a taky to tak dopadlo.
Co se týče Krakatic, potvrdilo se to, co bylo v knihách jen lehce naznačeno - Balona oddělal (a dobře udělal) Euron.
Jon - no konečně! A předtím mne dění na Černém hradě velmi pobavilo :-).
Ten kripl Roos Bolton dostal přesně to co si zasloužil, zrádnému psu psí smrt, jen tak dál!
Arya - zaplať pánbůh, že se to začlo hýbat někam mimo tu homelessáckou linku.
Tyrion, Sansa, Bran - v pohodě.
Tentokrát mne srala jen - avšak o to více - ta Lannisterovic pakáž. Z Jaimeho se začíná opět stávat takový incestním chtíčem posedlý ksindl jako byl na začátku, kdy házel děti z věží, Tomen se vybarvuje dle očekávání také velmi pěkně a o té čubce škoda slov :-@ :evil: .
Já bych třeba taky nechtěla, aby s tělem někoho, koho si vážím, nakládali šmejdi, co ho oddělali (ne, že bych chtěla, aby ho oddělali, že jo). Navíc AT nechal Jonovo tělo ležet na hnoji, asi teda pro výstrahu, ale stejnak ho nechal být, takže už měl příležitost ho spálit. Spíš bych řekla, že nechtěl mít nějakou spikleneckou bandu vzbouřenců bez kontroly.
Jinak různá scéna, různé světelné podmínky - třeba zde http://moviepilot.com/posts/2641781 ten rozdíl vidět je, ale možná záleží, kolik animátorům zbyde barvy... :o)