Povídka č. 2 (12. kolo) - Ice & Fire
Povídka č. 2 (12. kolo) - Ice & Fire
Kterak Edd houby hledal Jiný den bychom v tuto brzkou ranní hodinu slyšeli na nádvoří i špendlík spadnout. Ne však dnes – celý Černý hrad byl na nohou! Od brány se ozýval křik a hlasitý dupot, který se neustále … celý článek
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
- "Dole na nádvoří neslyšně, jako bílý přízrak," - nemělo by být ohraničeno čárkami
- "Jon mu vekoryse nabídl´" - velkoryse
- "Budete se asi divit, ale přepadl ho takový zvláštní druh houbařské posedlosti a to ho nutilo hledat dál a dál" - před "a to" by měla být čárka
Styl tročku kolísal - zprvu se to tvářilo ještě trochu seriózně, ale jak do hry vstoupila bramboračka, bylo mi jasné, že to nebude povídka na vážnou notu :-). Oceňuji nejen použití známého pohádkového motivu (rozsekal mne výčet všeho, co si Edd od "měsíčků" přinesl), ale i jméno Eddison a vůbec to, že v povídce figuruje méně exponovaná postava Písně Ledu a Ohně, která však má svoji čtenářskou oblibu. A závěr s tím, co Melisandra viděla v plamenech následkem konzumace hub, byl výborný :-).
Připomnělo mi to staré dobré pohádky na dobrou noc :)
Jediná výtka by byla k velkému počtu jídla, které Edd dostal od Dětí lesa. Už jenom proto, že některé z nich se mi do drsného severského prostředí nehodily. Ty mohli být nahrazeny plodinami, více evokujícími atmosféru severu...
Edd je jedna z oblíbených postav ságy a jsem rád, že zde zazářil jako hlavní hrdina. Navíc mi tento příběh k němu skvěle seděl a já se bavil každým řádkem. Zvláště část se třemi prasátky mi vyloženě rozesmála.