Povídka č. 4 (12. kolo) - Ice & Fire

upraveno 24. srpna 2016 v Povídky
imagePovídka č. 4 (12. kolo) - Ice & Fire

O dvou znesvářených bratrech   I. Bylo nebylo, za horkých večerů dlouhého léta na svém loži umírá král, svou tloušťkou a marnivostí proslulý, jak liška prohnaný, poddaným svým na nervy hrál. Žen spoustu měl ten umírající král a dětí zplodil … celý článek

Číst celý článek zde

Komentáře

• Až na místy haprující čárky se mi velmi líbilo! Oceňuji poetickou notu, vymyslet některé rýmy muselo být hodně těžké. Targaryenské téma se mi trefilo do vkusu, i když v záplavě jmen jsem se opět mírně topila. Každopádně dávám oba palce vzhůru nejen za Targaryeny, ale i originální básnické zpracování. Ráda bych si baladu poslechla zhudebněnou ;-).
  • Ojoj, já musím za sebe říct, že ač chápu náročnost celého díla, tak mě bohužel moc nebavilo. Přišlo mi to jako vzít encyklopedii a na konec každé věty dát rým. A občas ty rýmy byly opravdu extra jednoduché (nasadil/usadil, volná/svolná apod.). Takže ta velká námaha, která musela předcházet, nemá tak kýžený efekt.
  • SagartSagart Amo ergo sum
    Miluju básně a balady popisující historii a jsem rád, že se jedna objevila i tady.
    Bohužel však musím konstatovat, že jsem ji nebyl schopen dočíst. Během čtení se mi zdálo, jako by autor vzal knihu o historii Westerosu a přepsal tam text v týmech, ať už kvalitních, nebo spíše nemotorných. Nsdějnému skladateli, či skladatele bych doporučil se trošku zamýšlet nad kvalitou a vhodností týmu, aby to mělo alespoň nějakou štábní kulturu ;)
  • Před autorem této básně musím smeknout. Na začátku jsem si myslel, že jde jen o veršovaný úvod do příběhu. Ovšem celý příběh převedený do básně mi vyloženě překvapil. Neumím si ani představit kolik práce to muselo dát. Já sám svedu verše jen ve stylu Járy Cimrmana Naše staré hodiny, bijí čtyři hodiny....
    Takže, se opravdu obdivuji nadáním, které autor předvedl.
    Na druhé straně musím souhlasit s tím, že pisatel si ukousl příliš velké sousto. Příběh, který nám předkládá je příliš obsáhlý a podrobný. Což bohužel v některých verších působí těžkopádně.
    Celkově, ale hodnotím tuto povídku dobře a při hodnocení určitě získá nějaký ten bodík:-)
  • I zde děkuji za přečtení a komentáře a slibuju, že už básnit nebudu :-D (Ale stejně mě to bavilo :twisted: )

@Lady Ašara Věř mi, zhudebněné ode mě bys to opravdu nechtěla slyšet :-D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.