Povídka č. 9 (12. kolo) - Ice & Fire

upraveno 28. srpna 2016 v Povídky
imagePovídka č. 9 (12. kolo) - Ice & Fire

Šepoty   Dveře se zprudka rozletěly a prach v pokoji se rozvířil. Elia se skrčila v rohu pokoje, tisknoucí v náručí svého syna. Malá Rhaenys se chytla jejích sukní a usedavě se rozplakala. „Dej nám dítě!“ „Nikdy…“ zachraptěla. Ze zvuku meče skřípějícího o … celý článek

Číst celý článek zde

Komentáře

• upraveno 27. srpna 2016
    Skvělé vylíčení zoufalých pocitů osamělé ženy. Ta samota, strach a beznaděj na čtenáře dýchá každým řádkem. Elia je silná žena, ale přesto jen loutkou v rukách šíleného tyrana nečinně čekající na svůj osud. Tento kontrast je o to děsivější. Otevřený a neurčitý konec příběhu dává čtenáři možnost i pochyby aby si sám vybral jak povídka dopadne.
    Pro mne krásna povídka jak námětem, stylem i zpracováním.
  • BenjiBenji so much universe, so little time
    upraveno 27. srpna 2016
    Super povídka. Halušky byly skvělý. Jediný co mi chybělo byla nějaká narážka na konci že Oberyn je vlastně Hora.
    Stačilo by třeba "Když ji objal, měl příliš silný stisk. Kovový a chladný. " Alespoň mně by to dodalo o level větší náboj.
    Ale i tak, super, hlavně ten námět, aaach. 7.5/10
  • Souhlasím s uživatelem Benji, že konečný náznak, že dorazil někdo jiný než bratr, by byl pořádnou Martinovskou ťafkou. Ale jinak parádně napsané; jen jeden drobný překlep, který jsem v rychlém a zaujatém čtením skoro přehlédla. Vzhledem k tomu, že mám sama malé děcko, místy mrazivé čtení. Když si zpětně čtenář vybaví, jak dopadl malý Aegon... V tomhle je Martin fakt zvíře. Teď mne napadla jediná snad výhrada - že v začátku, kdy si pro Eliu přišli, se s ní ozbrojenec vybavoval. Pokud by to ale byl Hora, čekala bych, že jí prostě vytrhne děcko a nazdar, protože to mi k tomu chladnému, nevyzpytatelnému a sadistickému "rytíři" sedí víc než diskuse...
  • SagartSagart Amo ergo sum
    Nádherně napsaná povídka, dokonale popsané šílenství hlavní postavy a jako bonus závěr, po kterém jsem celý večer nedýchal.
    Super ;)
  • Děkuji za přečtení a milé komentáře, které potěšily :-)
    Konec byl záměrně zamlžený a nejasný, tak aby dostal sám čtenář prostor pro interpretaci (dokonce jsem se dočetla i o teorii, že Elia děti zabila sama, čemuž nevěřím, ale nápad je to zajímavý a vlastně podnítil vznik této povídky).
  • Za mě byla tato povídka top, gratuluji alespoň k druhému místu :-).
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.