Povídka č. 2 (13. kolo) - Ice & Fire

upraveno 19. dubna 2017 v Povídky
imagePovídka č. 2 (13. kolo) - Ice & Fire

Černé srdce   Nocí se neslyšně snášely vločky na Královo přístaviště. Rudá bašta, Baelorovo septum, Bleší zadek i ulice a domy pokrývala nadýchaná pokrývka sněhu. V krásném domě poblíž Říční ulice sledovala dívka za oknem zářící vločky klesající temnou oblohou. … celý článek

Číst celý článek zde

Komentáře

• RiokaiRiokai "Mrtví jsou mrtví."
    upraveno 19. dubna 2017
    Další hezká povídka tohoto kola, je vidět, že i když chybí v tomto kole kvantita, nahrazuje ji kvalita. Povídka je dobře napsaná a dobře se čte. Co mi však trošku vadilo, že jsem se sem tam ztrácel, tím, jak je povídka krátká, se rychle přeskakuje ze současnosti, do minulosti, přes budoucnost zpátky do současnosti a chvilkami jsem byl zmaten. Ale možná je to jen můj problém a ostatním to tak nepřijde. I tak palec nahoru za zpracování příběhu alespoň mě neznámého. :-)
  • Krásně melancholické a příjemně mrazivé... Líbilo se mi, že ani jedna kapitola nebyla navíc a úplně každá měla svůj smysl, dávala nám poznat různé okamžiky z života hlavní postavy i její myšlenky a pocity, a především každá kapitola dotvářela příběh. A i ten příběh byl dle mého gusta, takže můžu jen a jen chválit :-)
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 28. května 2017
    Juchů, další dílek do skládačky. Skvěle napsané a svižné krátké kapitoly jsou přesně to, o co se i já při psaní snažím a nakonec mi z toho vždycky vyleze série třístránkových monster. Závist.
    Přeskakování děje v čase mi nevadí. Možná proto, že onu story trochu znám a vím, která bije a co bude nejspíš následovat. Jen si dovolím malé zašťourání. Pokud si pamatuji, tak byl Ser Toyne před zrakem své milenky rozčtvrcen.
    Edit: Tak ne. Asi si to s něčím pletu.
  • SagartSagart Amo ergo sum
    Vzhledem k tomu, že nepatřím k odborníkům znajícím dopodrobna dějiny Západozemí, byl mi hlavní hrdina zcela neznámý a to se výrazně podepsalo i na tom, jak jsem příběh, jako takový, vnímal. Asi proto mně přišli scénky z Terrencova života zmatené a jako primární jsem vnímal hlavně myšlenku toho, že hrdina je milencem Bethany (Vanozzy de Catanei) a přitom dává západozemské verzi Alexandra VI parohy. A takové povídky mám rád, tudíž povídce mohu vytknout jen to, že není dle mého dostatečně uzpůsobená méně zdatným v historii vlády Targaryenů.
  • @Monte Karstark Ne máš pravdu. Aegon ho nechal roztrhat, akorát není uvedeno přesně jak nebo čím...
  • Díky moc za komentáře. Potěšili mi :-) Ale chci poděkovat i všem co si vůbec našli čas a chuť na čtení.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.