Povídka č. 3 (13. kolo) - Ice & Fire
![image](http://www.icefire.cz/wp-content/uploads/2012/10/icefire.png)
Muž v maske Z Dračieho Kameňa do Kráľovho Prístavu nebolo ďaleko. Na pevnom člne a so zdatným veslárom sa cesta dala zvládnuť za pár hodín. Za chladnej zimnej noci sa Pate tadiaľ plavil tak, ako už neraz predtým. Pašerák z dračieho ostrova mal … celý článek
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Trošku se mi však nezdál hrdinný výkon Lorasův, kdy se jako zohavený netvor, s hlavou vyčnívající od těla jako korytňačce (to je naprosto dokonalá kombinace :D ) s dřevěnou maskou zakrývající zohavený obličej, dostal bez problému z přístavu až do rudé bašty, kde bez problému vyřídil královninu stráž, aby ji mohl zabít. Samozřejmě může mít přibližnou znalost tajných chodeb a navíc, jakožto příslušník Bílé gardy není žádný ořezávátko, nicméně i tak mě to trošku zarazilo.
Nicméně vše, i kdyby to byl jen popis Lorasova běžného denního rozvrhu, vše bych odpustil jen pro tu naprosto úžasnou slovenštinu :D :*
Jen je škoda, že je povídka tak krátká, kdyby ji autor obohatil o několik dalších stránek, vůbec by to dle mého názoru neuškodilo.
A vítám slovenštinu! :-D
Povídka je poměrně krátká, ale autorovi to stačilo, aby vykreslil zajímavý a poutavý příběh. Zvláště se mi líbila úvodní část na loďce a tajemství obklopující zahalenou postavu. Navíc oceňuji naturalistický přístup k popisu znetvořeného Lorase.
Ešte raz ďakujem za všetky komentáre, body a čas, ktorý ste obetovali mojej poviedke :-).
@Baron Zmok je slovenský preklad Tyrionovej prezývky Imp.