Povídka č. 1 (13. kolo) - Ice & Fire
![image](http://www.icefire.cz/wp-content/uploads/2012/10/icefire.png)
Pouliční bílá Vychází slunce Vlažný déšť se pomalu ve velkých kapkách snášel ze zamračeného nebe. Vzduch byl cítit nakyslým pachem ryb, které si volně plavaly v šedě zbarvené říčce. Postarší rybář, stojící po kolena ve vodě, působil zmoženým dojmem. Okraj jeho … celý článek
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
@Michelle Močení a údy (jeden tam je) jsou základ ASoIaF povídek. Bez nich by po takové povídce ani Ohař neštěkl.
Závěr příběhu je sice prosycen smutkem, ale rozhodně má své dojemné kouzlo. Nakonec člověku zbydou jen vzpomínky a čest, když vše ztratí...
@Monte Karstark k tvému poznatku. Hledal jsem nějaké širší informace ohledně založení bílé gardy a přišlo mi, že vznikla po útoku na Aegona a jeho sestru, z čehož jsem tak nějak usoudil, že nějaké "guardy" sebou neměli. :-)
Poslední tvoje tvrzení mne kapku zaráží. Pochopil jsem jej tak, že si myslíš, že před vznikem Bílé gardy nepoužívali žádnou ochranku, což je dle mého krapet zavádějící...
A ještě jednou díky za komentář. :-)
Ale jestli ho doprovázali i při tom přepadení v ulicích Králova Přístaviště, nebo ne, to se tam výslovně neuvádí. Martin by na tohle téma mohl napsat povídku do některé z dalších povídkových antalogií.