Povídka č. 1 (13. kolo) - Ice & Fire

upraveno 5. května 2017 v Povídky
imagePovídka č. 1 (13. kolo) - Ice & Fire

Pouliční bílá Vychází slunce Vlažný déšť se pomalu ve velkých kapkách snášel ze zamračeného nebe. Vzduch byl cítit nakyslým pachem ryb, které si volně plavaly v šedě zbarvené říčce. Postarší rybář, stojící po kolena ve vodě, působil zmoženým dojmem. Okraj jeho … celý článek

Číst celý článek zde

Komentáře

• upraveno 5. května 2017
    Velmi poutavé vyprávění! Nejvíc se mi líbila část s divadlem, ta byla opravdu povedená.
    I když jsem čekala, že to propojení s Harrenem bude ještě větší :-)
    A moc se mi líbil autorův kultivovaný styl.
    Až na to močení teda - co s tím všichni pořád máte? :-D
  • Velmi čtivá a pěkná povídka. Král Harrren byl popsaný skutečně věrohodně :applause: , v duchu jsem jej viděl, jak se celý v černém tyčí nad nebohým loutkářem Humfreyem.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Jako člověk, který se rád vrtá ve faktech a historii Západozemí, velmi oceňuji, když se někdo pokouší doplnit dílky do té tajemnem zahalené skládačky minulosti. A vida, máme tu povídku jak Ser Humfrey, The Mummer, k bílému plášti přišel. Jen si říkám, že trochu divné, že si Aegon se ségrou vyšel do ulic města jen tak bez ochranky. Nebo aspoň jsem měl z textu pocit, že tam nikdo nebyl. Každopádně povedené čtení. Hlavně již zmíněná část s divadlem.

@Michelle Močení a údy (jeden tam je) jsou základ ASoIaF povídek. Bez nich by po takové povídce ani Ohař neštěkl.
  • upraveno 28. května 2017
    @Monte Karstark :-k Dobrá, pokusím se to do příště zapamatovat :-)
  • SagartSagart Amo ergo sum
    Nádherná povídka s úchvatným začátkem, včetně krále Harrena a loutkového představení, ovšem dle mého s nedotaženým koncem. Nicméně jedna z těch lepších ;)
  • Naposlední chvíli dočteno, ale povídka rozhodně stála za to. Moc se mi líbila již úvodní část a líčení změn v přírodě stavbou Harrenova. Následné setkání se samotným Harrenem Černým bylo naprosto úžasné. Škoda jen, že tato postava nedostala více prostoru.
    Závěr příběhu je sice prosycen smutkem, ale rozhodně má své dojemné kouzlo. Nakonec člověku zbydou jen vzpomínky a čest, když vše ztratí...
  • RiokaiRiokai "Mrtví jsou mrtví."
    Děkuji všem za přečtení a komentáře, které potěšily. Snažil jsem se o originální pojetí příběhu postavy, která nemá zatím v historii moc prostoru pro osvětlení.

@Monte Karstark k tvému poznatku. Hledal jsem nějaké širší informace ohledně založení bílé gardy a přišlo mi, že vznikla po útoku na Aegona a jeho sestru, z čehož jsem tak nějak usoudil, že nějaké "guardy" sebou neměli. :-)
  • @Riokai Tak tady jsem tvoje autorství vůbec nečekala! :-) A zrovna to byla jedna z mých favoritek.
    @Michelle tak to mě těší! :-)
    Riokai napsal(a):

Děkuji všem za přečtení a komentáře, které potěšily. Snažil jsem se o originální pojetí příběhu postavy, která nemá zatím v historii moc prostoru pro osvětlení.

@Monte Karstark k tvému poznatku. Hledal jsem nějaké širší informace ohledně založení bílé gardy a přišlo mi, že vznikla po útoku na Aegona a jeho sestru, z čehož jsem tak nějak usoudil, že nějaké "guardy" sebou neměli. :-)

A povedlo se to naprosto famózně. Znovu chválím, jen škoda, že toto dílo nemělo lepší umístění :)

Poslední tvoje tvrzení mne kapku zaráží. Pochopil jsem jej tak, že si myslíš, že před vznikem Bílé gardy nepoužívali žádnou ochranku, což je dle mého krapet zavádějící...
    @Sagart nene, myslel jsem to tak, že jsem si tu situaci představil tak, že zrovna v onu chvíli nikoho u sebe neměli a semlelo se, co se semlelo. Načež pak založili řád 7 lidí, aby u nich byl vždy někdo ve dne v noci. :-)

A ještě jednou díky za komentář. :-)
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    @Riokai To jo, to mi bylo jasné, že se to odehrálo ještě předtím, než byla garda založena. Ale do té doby určitě nějaké lidi okolo sebe měli. Jen to byli obyčejní šašci co by při takovém přepadu reagovali buď pomalu, nebo by dostali rychlý rekt.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Ve Světě ledu a ohně se v Aegonově kapitole výslovně píše, že osobní stráž měl.

Ale jestli ho doprovázali i při tom přepadení v ulicích Králova Přístaviště, nebo ne, to se tam výslovně neuvádí. Martin by na tohle téma mohl napsat povídku do některé z dalších povídkových antalogií.
    Nevada napsal(a):

Ve Světě ledu a ohně se v Aegonově kapitole výslovně píše, že osobní stráž měl.

Ale jestli ho doprovázali i při tom přepadení v ulicích Králova Přístaviště, nebo ne, to se tam výslovně neuvádí. Martin by na tohle téma mohl napsat povídku do některé z dalších povídkových antalogií.

Taky by mohl dopsat knihu :D

@Nevada z toho jsem tak nějak vycházel a použil tu variantu, že zrovna nikdo poblíž nebyl. Co se týče Martinovy povídky - námětů na povídky je v historii tolik, že s jeho tempem by to všechno nenapsal, ani kdyby žil už od doby dinosaurů. :-D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.