Hra o trůny 7×04 – Válečná kořist - Ice & Fire
Hra o trůny 7×04 – Válečná kořist - Ice & Fire
Čtvrtý díl sedmé série. Premiéra 6. 8. 2017. Daenerys vrací úder, Jaime čelí nečekané události a Arya se vrací domů. Scénář: David Benioff & D. B. Weiss Režie: Matt Shakman
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
nepostavenie hliadok/nedostatočný prieskum je dôsledok: hlúposti, veľkého sebavedomia a podcenenia protivníka.
1241 prekvapili Mongoli poľské vojská u Lehnice len vďaka tomu, že poliaci nepredpokladali že Mongoli prekonajú 70km za jeden den.
1475 pri obliehani Murtenu, vojvoda Karol Smelý prehlásil: "Jeho Výsosť znovu prehlasuje, že nepriateľ nepríde." - prišiel a 5 hodín masakru.
1944 Spojenci neverili ,že Nemci zaútočia. Nemci zaútočili v Ardenách
1944 Hitler prehlásil: To že mi tvrdíte , že Rusi zaútočia, je najväčší podvod v dejinách od Džingischána!!! Rusi zaútočili.
super ukážka, ako to dopadne , ked ked nepostavíte hliadky , lebo máte dvoj-trojnásobnú prevahu a ste si istý , že nepriatel nezaútočí.
https://youtube.com/watch?v=_7rSuZ5NHSA
Hezké video. Když to tak vidím, tak musím uznat, že Jaime z prvních sérii mi chybí. Arogantní hajzlík, "punchable face", postupně protažený bahnem a ukázaný i v lepším světle. Řekla bych, že jeho představitel je taky frustrovaný z toho, že teď může hrát jenom loajální troubu milovníka nebo se tvářit ustaraně.
- neposkvrnění v seriálu meče nemaj. Greyworm má dýku (=čti nožík) nevím jak ostatní.. Chápu že ještě každého vyzbrojit mečem už asi bylo nad rozpočet..
- dothrakové střílejí z koní tak jak střílejí - nejsou to ani mongolové ani turkové ani žádní jiní z-historie-známí-jízdní-lukostřelci.. mimochodem v inside-the-episode byly záběry z natáčení, kdy jezdci na koních takto skutečně jezdili, žádný trik. Nebudu posuzovat jak přesně by se dalo střílet či nestřílet, je to úplně jedno. Brácha byl horolezec a nemohl se dívat na film Vertical Limit protože to pro něj byla píčovina. Ve chvíli kdy se trochu vyznáš v určitém tématu tě některé věci rozčilují.. věřím že zbylých 10 milionů diváků přímo HBO bylo asi spokojeno.. protože nejsou odborníky na jízdní lukostřelce ani na fantaskní světy..
- Lannisterů jsem viděl víc než padesát, aspoň v záběrech shora byli řádně nakopírováni. živý komparz je asi drahý, chápu že tolik dobrovolníků by asi do armády nesehnali, případně by to byli uhrovití obézní geekové a těm by zas nikdo nevěřil ty Lannisterský vojáky..
- proč to nemůže být realističtější... nevím, asi dynamická bitva ve filmu (aby bavila) má jisté parametry, druhým (a pravděpodobnějším) důvodem bude že ta hrstka která v tom takto ryje si tu epizodu stáhne v pondělí přes torrenty a všem tvůrcům od DaD až po ředitele HBO je naprosto fuk co si tito lidé myslí - je možné že v mase předplatitelů hbo mají diváci jiné standardy, případně ti nespokojení jsou zastoupeni v nižším počtu (ale je to jen má teorie)..
Nemohla by ta kruhová až spirálovitá malba symbolizovat pohyb kolem hvězdy, něco co vysvětluje dlouhé zimy a dlouhá léta a fakt že po krátkém létě je krátká zima a po dlouhém létě dlouhá zima? Asi to nedokážu asi řádně popsat slovy, chápete co tim myslím? :D
Pokud ne, tak se s tím smířím :D :twisted:
Podle mne by tvůrci jakéhokoliv díla by mělo záležet na tom, co si diváci (čtenáři atd.) myslí, protože chce odvést kvalitní (umělecké) dílo, a ne protože si vydělat peníze. To se nezlob, ale tahle logika, která tu už vícekrát zazněla, je mimo. Já si seriál mimochodem stahuji přes hellspy.
Jinak tady, od deváté minuty je co se týče Dothraků a jejich střelba z koňského hřebu, záběry z natáčení. Sedlo mají upravené, aby mohli "pohodlně" střílet. Je to fantasy, vymyšlený národ, nelze to posuzovat z historického hlediska. :king:
Edit: A jo tak po stoprvým shlédnutí jsem si všiml, že drak nalítává zboku, protože to je pohled na scénu z jiné pozice, směr je tedy správný, jen čas je posunutý dozadu, ale ta rychlost příletů je pořád špatná. Z ničeho nic se objeví "z mraků", když z toho druhého pohledu je jeho přílet vidět delší časový úsek a jeho přílet je pomalejší - věrohodnější. No jo no, to si mohli trochu pohlídat a nemuseli tak moc tlačit na pilu - wow efekt! :-|
Jinak super ozvučení doprovází tu bitvu. :king: