Povídka č. 3 (14. kolo) - Ice & Fire
Povídka č. 3 (14. kolo) - Ice & Fire
Tajemství rudých zdí 33 AC Harlan I Když se král Aegon Dobyvatel za časů jeho vlády vydal na svou poslední cestu po panstvích Západozemí. Jedním z hradů které navštívil byl tehdy také Zimohrad. Pro seveřany to byla velmi významná … celý článek
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
V první chvíli mi rozsah příběhu vyrazil dech, ale po chvíli mi děj plně pohltil a já najednou překvapeně koukal, že mi zbývá posledních pár řádků povídky.
Každá část má svůj význam a posouvá nezadržitelně děj kupředu. Navíc se, ale autorovi podařilo vtisknout do příběhu atmosféru prostředí, ale hlavně charaktery jednotlivých postav. Ať je to Rhaena, již jsem si hned oblíbil, či drzá Elma, nebo zvrácená Tyanna.
Na závěr musím jen poděkovat za hezké čtení, ale i za velmi zdařilé pokračování povídky ''Poslední let sokola''. Jsem moc rád, že jsem znovu setkal se známými hrdiny a mohl si dále číst o jejich osudech. Snad se v dalším kole povídek opět setkáme...
Konec je mrazivý a v Martinovském duchu. Jenom mě napadlo, že Rhaena mohla dobře vědět, že svým návratem dcerám nijak nepomůže.
P.S. Co se týče gramatiky a překlepů, tak ty byly hlavně ke konci. Tahle povídka si určitě zasloužila nějakého korektora :)
(a mrtví jsou mrtví taky pobavilo) :-D
Omlouvám se za tu spoustu chyb co tam byla. Stihl jsem to dopsat těsně před uzávěrkou a nebyl už čas na korekce. Možná to chtělo ještě nějaký ten čas na uzrání. Sem tam něco přepsat, zkrátit atd. Ale chtěl jsem to stihnout toto kolo, neboť v říjnu od Martina vyšlo další povídání z Targaryenské historie a to právě z této doby. Synové draka odhalili spoustu nových detailů okolo Aenyse a Maegora, které se rozcházejí s tím co jsem měl rozepsáno a vymyšleno. Nu a chtěl jsem, aby tato povídka byla fanfikce a ne parodie či alternativní realita. Takových easter-eggů jsem tam poschovával spoustu. Schválně, kolik jste jich kdo našel? :-)