Povídka č. 4 (14. kolo) - Ice & Fire

upraveno 26. listopadu 2017 v Povídky
imagePovídka č. 4 (14. kolo) - Ice & Fire

Kůň unaveně zaprotestoval, když se ho ještě naposledy pokoušel popohnat. Hřebec odfrknul pěnu a na okamžik zůstal stát se skloněnou hlavou. Pak se pokusil s jezdcem udělat ještě dva kroky, než se pomalu zhroutil na přední nohy. Benjen se snažil … celý článek

Číst celý článek zde

Komentáře

• Celkový dojem je velmi pozitivní. Zpočátku jsem byl nadšen svižným a srozumitelným dějem, ke konci jsem se malinko dějově ztratil, ale myslím, že je to tím, že jsem povídku nepřečetl na jeden zátah. Určitě si před bodováním přečtu znovu.
  • Stockholmský syndrom jak vyšitý :-D Ale teď vážně. Tyhle intimní příběhy s minimem postav mám hodně ráda. Člověk se do toho dokáže pěkně vžít a snadněji​ se vyvaruje ztráty pozornosti než u ambicióznějších eposů. Líbilo se mi to, bavilo mě to a i když povídek o tom, co se stalo s Benjenem, už bylo sepsáno několik, pořád mě toto téma zajímá.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Tak podle téhle povídky jsou měniči hodně OP. Minimálně Ileana :-)
    Každopádně Ben docela frajer. Nohy rozmlácené na maděr a pořád mu to šlape.
    Povídka se mi moc líbila a na konci, když se zjeví polární záře, má to tu správnou mrazivou atmosféru. Jen jsem čekal, kdy Ileana konečně zahlásí: "Navrhuju, sníst psy." ale nestalo se :-P
  • upraveno 28. prosince 2017
    Povídky o Benjenovi mám moc rád, takže jsem se těšil na další pojetí jeho marného pokusu dostat se zpět ke Zdi.
    Tento příběh je však jiný a musím přiznat, že hodně originální. Ben zde výjimečně není hlavním tahounem příběhu spíše vypravěčem, jakýmsi doktorem Watsonem. Hvězdou této povídky je Ileana. Moc se mi líbila pomalu se rozvíjející pavučina tajemství kolem ní. Její minulost a pravá identita, její magické schopnosti a hlavně motivace a cíle. Jak děj odhaluje nitky kolem Ileany, tak vytváří novou komplikovanou mozaiku vztahu mezi ní a Benem. Prostě krásně napsaný intimní příběh dvou hrdinů a jejich výpravy o které se svět nedozví.
  • Abych vysvětlila, proč je Benjen vypravěč povídky, ale zaměření je spíš na pošahanou spasitelku... těm, kdo si vybaví moje povídky, asi nepřijde divné, že jsem se znova vylhala z toho, abych nemusela moc dodržovat kánonickou charakterizaci postav. Takže asi tak. Musím říct, že na začátku se mi nepsalo snadno, ale jak to popsal Stephen King, nakonec jsem našla díru do příběhu :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.