Psaní aneb hledá se spoluautor
Ahoj,
vím že teď máte asi většina z vás práci s kolem povídkové soutěže (ano, přiznám se, že jsem ještě nezačala...) Nicméně mě napadlo, zda nejsou někde na netu povídky s Aryou/Jaqenem (Braavos...) chápeme ne? Prostě něco v tomto stylu :-)
A nebo, otázka č. 2, zda by někdo nechtěl se mnou psát spoluautorskou povídku právě na téma Arya/Jaqen, Braavos...prostě něco z tohoto období (Syriu Forelovi se též nebráním). Nebo pokud někdo hledá spoluautora, tak jsem k dispozici.
Najde se někdo? :-))
vím že teď máte asi většina z vás práci s kolem povídkové soutěže (ano, přiznám se, že jsem ještě nezačala...) Nicméně mě napadlo, zda nejsou někde na netu povídky s Aryou/Jaqenem (Braavos...) chápeme ne? Prostě něco v tomto stylu :-)
A nebo, otázka č. 2, zda by někdo nechtěl se mnou psát spoluautorskou povídku právě na téma Arya/Jaqen, Braavos...prostě něco z tohoto období (Syriu Forelovi se též nebráním). Nebo pokud někdo hledá spoluautora, tak jsem k dispozici.
Najde se někdo? :-))
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
K té druhé otázce. S takovouto myšlenkou už jsem si také párkrát pohrával. Ale nemám vůbec představu o čem psát a jak by to spoluautorství vlasně mělo vypadat.
Mě to napadlo spíše tak, že by se napsal nějaký začátek. Stanovil by se cíl a pak by každý psal svou vlastní povídku z pohledu jiné zůčastněné postavy. A to buď časově náročnější variantou, kde by nejprve jeden napsal svou povídku a poté druhý by na ni našrouboval svou verzi příběhu z pohledu jeho postavy.
A nebo druhá varianta, třeba i pro tři autory. Že by všichni psali souběžně příběh své postavi, které by se prolínali jen na začátku či na konci. Něco jako ta Svěrákova pohádka Tři bratři.
Co se týče těžkosti spoluautorství, nevím, s nikým jsem spoluautorskou nepsala, (ani jsem nic nečetla od spoluautorů-knihy, takže nemůžu posoudit), ale jak už říkala @Aviv tak na tom je určitě dobré to, že může pomoci k "nakopnutí", s tím souhlasím.
Zmínění spoluautoři si musejí prostě navzájem "sednout", vědět kam se chtějí dostat, jak určitou postavu vést. Může to být zajímavé v tom, že když jeden napíše něco, druhý má jiný náhled, další kapitolu napíše z jiného pohledu, nebo tam přidá něco jiného, a už to zase dává jiný zajímavý smysl nebo tak.