Povídka č. 1 (16. kolo) - Ice & Fire
Povídka č. 1 (16. kolo) - Ice & Fire
Na kraji lesa stál tajemný dům. Co lidé o něm věděli, stál tam odjakživa. Čert ví, proč nikoho nikdy nenapadlo jít dovnitř, až jednoho dne vešla dovnitř dívka. Mohlo jí být kolem patnácti let. Hnědé vlasy a jasně modré oči. … celý článek
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Tohle byla docela jízda - z mysteriózního domu do Braavosu, pak ultimátní crossover a nakonec snová spisovatelská fantazie. Nemohu se přestat usmívat.
Hele, já jsem Nekonečný příběh viděl jednou jako malý a pamatuji si z toho jen toho hnusného létajícího psa. Ono se tam do toho světa lezlo nějakou kouzelnou truhlou? Nebo z čeho jste ten Nekonečný příběh vyčetli?
Z té pasáže o Fantazii a tvoření "Jen si přej" a poselství o kreativitě. Tak trochu jak setkání s Dětskou císařovnou na konci, jen bez katastrofy a potřeby nového jména.
Zato u Posledního jednorožce jsem na konci vždycky popotahoval jak malá nudle.
A já ho zas neviděla. Ale slibuju, že kouknu. Někdy. Brzy.
Ale abych se vrátil... Při čtení jsem si také vzpomněl na Nekonečný příběh či Alenku v říši divů. Povídka mi překvapila svou osobitou magickou fantazií. Což bylo příjemnou změnou po hořkých a drsných koncích v tomto kole. Příběh byl jako znovu se vrátit do radostného dětství a znovu se setkat se svými pohádkovými hrdiny. Zajímavý nápad byl i setkání s vlastní múzou, což by se mi občas také hodilo ;-) Rozhodně ideální povídka před spaním, která pohladí na duši.