Na internetech jsem se dočetla, že jak Mel říkala "zabila jsi hnědé oči, zelené oči i modré oči" tak tím měla Aryu pobídnout, aby na sebe vzala podobu zombíka. Bylo to tak, nebo se jen divák snažil najít vysvětlení, jak se tam nepozorovaně dostala?
@sfik já tu epizodu rozhodně nehejtuju, jsem za ni ráda už jen proto, že moc nevěřím v dopsání ságy :) Je tam plno věcí, které si zaslouží pochvalu a jsou krásně natočené. K mým top momentům patří hmatatelné zoufalství Šedého červa, který stojí mezi svými muži ve tmě a blíží se k nim nemrtví. Sansa s Tyrionem, když se schovávají v hrobce před zombíkama. Branova poslední slova k Theonovi. Pak se mi ještě hodně líbil boj Jona s ledovým drakem. V jednu chvíli, když se Jon schovává za šutrem, tak se kolem něho propojuje modrý mrznoucí oheň a normální dračí oheň, parádní background pro syna draka a severské vlčice. U uzeměné Matky draků mě ještě opravdu mile překvapil výkon E. Clarke. Po tomto se kloním k názoru, že ji k těm dvěma nesympatickým hustopřísným výrazům, které musela mít nasazené po většinu času, nutil scénář a režiséři. Konečně jsem jí to žrala i s navijákem, škoda že jí to vydrží maximálně do úvodních titulků další epizody.
Schovávání Jona za šutrem bylo super, jak chtěl pomoct Branovi ale prostě se tam nemohl dostat. Rozhlídne se a vidí ostatní obránce v bezvýchodných situacích.
@Dreamer Nejela tam náhodou něco pošašit se Zlatým společenstvem? I Kinvara řekla v 6. sérii, že matku draků podporuje a pomáhají ji. Mohli Zlaté společenstvo najmout pro Dany, ale zároveň se mají chovat, jako loajální Cersei a ve nejvíc nečekaný moment ji zradit...
A mimochodem, jestli v příštích epizodách se nechá některá z postav zajmout Cersei, tak si zaslouží bolestivou smrt. Nevím jak blbí by museli být aby jí zase sedli na lep :D
Co vlastně zbylo z armády Dany? Dothrakove už jsou asi úplně vyřízení a Šedému červu asi také nezbylo moc mužů. Na Severu toho asi taky moc nenajde. Ze by přijeli posili z Údolí a z Řekotočí či snad z Dorme?
@Djokovic ja byt Divokym, tak spis vyuziju toho, ze je (klimaticky priznivejsi) Sever vylidneny a usadim se tam. Jenze to pak zas nastupuje politika, kolena a tak...
Jeste me napada - skoncila porazkou chodcu zima? Bude jeste nekdy?
K Helmovu žlebu a Pelennoru měla bitva o Zimohrad opravdu hodně daleko, zejména díky po všech stránkách obecně špatné viditelnosti - tady tvůrci seriálu vyhodili zbytečně kvanta prachů za málo muziky. O "taktice" a lapsech v logice děje i jednání postav škoda slov, na to jsme přece u seriálu už léta zvyklí a nevím, co zde koho může překvapit. Noční král vzal tedy pořádně rychlý konec, o jeho naprosto zbytečné družině nemluvě, bohužel se tak té Lannisterovic čubce zase dostane víc prostoru než je zdrávo... Pozitivem je jednoznačně Theonův důstojný konec, který v průběhu děje dávno vykoupil svým utrpením i přesvědčivým morálním přerodem. Sansa a Tyrion - palec nahoru. Co mne ale dost znepokojuje je Dany. Od začátku seriálu patřím k menšině fanoušků, kteří dosud Rozbíječku okovů bezvýhradně podporovali, ale poté, co v předchozí epizodě koukala na Jona, když se jí svěřil se svým původem, jak sůva z nudlí, nějak se mi přestává líbit a jako bych za jejím půvabným čelem tušil nějaké nepěkné záměry ohledně dosud mÝlovaného synovce...
@Crocuta Ale tak to prosazování Cersei je tam už neuvěřitelně dlouho. Z nějakého důvodu z ní mají D a D erekci. Jakákoliv uvěřitel uvěřitelnost jejích úspěchů skončila s tím, že její zničení Baelorova septa pro ní nemělo jediný negativní dopad. Její jedinou kvalitu - lásku k dětem - promptně změnili na to, že ji baví být zlá arogantní píča, když se to scénáristům hodilo. Jako já bych už ani nebyla v šoku, kdyby Cersei byla jediná postava, které dopřejí happy end.
@zelda04 To se vi! Individuální souboje byly vůbec vždycky na velmi slušné úrovni už od začátku - Brienne, Ohař, Hora, Noční hlídka obecně a mnozí jiní nabídli už dávno daleko lepší podívanou, než jaké jsme se dočkali teď. Ale asi jsem čekal zbytečně mnoho poté, co všechna možná média, Pevností počínaje a Evropou2 konče, slibovala podívanou jaká tu ještě nebyla. Takhle je to u mne na CSFD za 3* - nic víc, nic míň.
@Tyrion Lannister To je blbost, jako naroubovaný je to pěkně, ale o NK toho víme docela dost. Navíc mám pocit že to "nevědění" je tam lehce žádoucí, narozdíl od Snokea který byl prostě jenom k hovnu.
@Tyrion Lannister byť to tam nebylo řečeno, i ty motivy docela chápu. On vzniknul kouzlem dětí lesa proti lidem, jenomže to kouzlo funguje natolik dobře že to paušalizoval na "vše živé" :D
Komentáře
Pak se mi ještě hodně líbil boj Jona s ledovým drakem. V jednu chvíli, když se Jon schovává za šutrem, tak se kolem něho propojuje modrý mrznoucí oheň a normální dračí oheň, parádní background pro syna draka a severské vlčice. U uzeměné Matky draků mě ještě opravdu mile překvapil výkon E. Clarke. Po tomto se kloním k názoru, že ji k těm dvěma nesympatickým hustopřísným výrazům, které musela mít nasazené po většinu času, nutil scénář a režiséři. Konečně jsem jí to žrala i s navijákem, škoda že jí to vydrží maximálně do úvodních titulků další epizody.
a ohledně Danina výrazu s příští epizodou máš pravdu, protože v traileru má projev o vyhrané velké válce a tváří se zase jak piča :D
Nejela tam náhodou něco pošašit se Zlatým společenstvem? I Kinvara řekla v 6. sérii, že matku draků podporuje a pomáhají ji. Mohli Zlaté společenstvo najmout pro Dany, ale zároveň se mají chovat, jako loajální Cersei a ve nejvíc nečekaný moment ji zradit...
Ze by přijeli posili z Údolí a z Řekotočí či snad z Dorme?
Jeste me napada - skoncila porazkou chodcu zima? Bude jeste nekdy?
Noční král vzal tedy pořádně rychlý konec, o jeho naprosto zbytečné družině nemluvě, bohužel se tak té Lannisterovic čubce zase dostane víc prostoru než je zdrávo...
Pozitivem je jednoznačně Theonův důstojný konec, který v průběhu děje dávno vykoupil svým utrpením i přesvědčivým morálním přerodem.
Sansa a Tyrion - palec nahoru.
Co mne ale dost znepokojuje je Dany. Od začátku seriálu patřím k menšině fanoušků, kteří dosud Rozbíječku okovů bezvýhradně podporovali, ale poté, co v předchozí epizodě koukala na Jona, když se jí svěřil se svým původem, jak sůva z nudlí, nějak se mi přestává líbit a jako bych za jejím půvabným čelem tušil nějaké nepěkné záměry ohledně dosud mÝlovaného synovce...
No tak nejsem jediný, kdos si toho všimnul =D Což mne přivádí k myšlence, že se u nových star wars Dan s Danielem budou cítit jako doma.