Povídka č. 5 (17. kolo) - Ice & Fire
Povídka č. 5 (17. kolo) - Ice & Fire
EPILOG Trůnní sál byl zahalen do stínu, který mu v palčivém horku brzkého odpoledne připomínajícího letní den poskytovaly silné zdi a závěsy na oknech z jižní strany. Před křeslem místokrále stála delegace z Dorne, kterou vedl snědý mužík připomínající sušenou … celý článek
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Pokud jde o Joraha - ten má právě od Dany už od konce prvního dílu slíbený výjimečný meč ukovaný v dračím ohni. Třeba by to mohl být tenhle?
Jinak myslím, že pokud se Jon vrátí - a všichni přece čekáme, že by měl - tak po něm stejně asi nemůžeme chtít, aby vyřešil všechno včetně vlády. To by zase mohl Tyrion (který má možná taky dračí krev?). Jenže Jon by musel mít hodně vážný důvod, aby mu království předal. A takové zranění se v boji přihodí lehko a navíc by se tím dal prostor Jorahovi.
Taky mám právě pocit, že mezi Jonem a Aryou byl vždycky trochu zvláštní vztah. ("Odlišné cesty někdy vedou ke stejnému hradu.") Na ten závěr se vzpomínkou mě potom přivedla jedna celkem nenápadná scéna z prvního dílu, která původně ani moc nedávala smysl, vzhledem k tomu, za koho právě zasnoubili Sansu. Ale takhle? Navíc se mi tím podařilo dostat do závěru Neda Starka, vždyť bez něho by to celé nešlo...
Dá se ale čekat, že konec slepený z Martinových poznámek ze šuplíku bude vypadat úplně jinak :-D
Sľúbený meč si ani nepamätám, skvelé prepojenie. Skoro na facepalm. Vlastne pomerne v Martinovskom duchu. Nečakám, že urobí toto, ale takto srdcervúco daný meč, takýto druh meča, to je proste hotová zlomyseľnosť osudu. A originálny zvrat. Aj design dostal zaujímavý.
Páči sa mi, ako to máš všetko premyslené.
Musím souhlasit s Aviv, že povídka je kombinací smutných konců s těmi kladnými. Přesto je příběh prosycen kouzlem vzájemného smíření a odpuštění.
Ze začátku jsem se trochu ztrácel, jelikož jsem si nebyl jist jestli se nejedná o pokračování, ale teď bych si rád přečetl více. Přeci jen je zde mnoho otazníků, například proč Cersei poslala zabijáky na Brana, nebo jak vůbec zemřela? Jak zemřeli Aegonem a Arianne, když jejich jejich syn chce vládnout Dorne a to nemluvím o těch kterých se děj netýkal Stannise, Selmyho, Brienne atd...
Jo, jo, ty otázky přímo pálí na patách. :D
A ještě pro svoa00 - díky, protože Arianne a Aegon, to je vlastně opravdu další klíčová část a dát dohromady alespoň něco z toho příběhu vlastně nakonec nebylo tak těžké.