Povídka č. 12 (17. kolo) - Ice & Fire
Povídka č. 12 (17. kolo) - Ice & Fire
Síň hlučela radostnými hlasy přátel, kteří se konečně shledali. Korbele a poháry nestačily pojmout tolik piva a vína, aby to stačilo na oslavu zachráněných, kteří přežili uvěznění ve Dvojčatech. Každý z nich si odnesl vlastní vzpomínky na žaláře zapsané na kůži, … celý článek
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Jen přemýšlím, jestli absence samotné listiny přeci jen není problematická.
Horší to bude s prokázáním případného nároku na zbytek Západozemí. Mám k tomu případně ještě další povídku, kdyby se ji chtělo někomu číst, ale to by určitě bylo mimo soutěž, protože se mi ji podařilo dopsat až hodně po termínu.
Zvláště pak s Velkým Jonem. Tato postava mi hodně bavila, jak u Martina tak zde. Jeho oddanost, respekt, opilství :-) i smysl pro dramatičnost. Po chvíli jsem sice tušil, kam příběh směřuje, ale bylo to skvěle napsané a já si to moc užil.
Co se týče té skromnosti - no, v téhle situaci se asi celkem nic moc jiného říct nedalo ;-) Dost těžko by mohl říct, že ho Robbova poslední vůle nezajímá :-)
K situaci - jak přesně poznamenala Aviv, dokud není listina (které možná zůstala v bažinách, nebo ji už neuvidíme), je tu pořád prostor pracovat s Rickonovým nárokem. Jon by pak měl výhodu svého postavení, ke kterému se dopracoval sám, navíc má určitý původ, i když nemanželský. Další svědci podpisu listiny - jednoho je ještě potřeba vytáhnout z Mořské stráže. Glover a lady Mormont jsou kdovíkde, když se celý Tanec neozvali a se Stanisem si dopisuje malá Lyanna Mormont. Westerling sice utekl, ale podle jeho zranění je už asi taky mimo hru. Zbývá Edmure - ten buď trčí ve Skále, nebo ho zachránili povstalci (vzhledem k tomu, že se v Hostině motal kolem Tom Sedmistruna). To by se ale měl raději také nechat považovat za mrtvého, aby mu nesáhli na jeho rodinu. Takže nevhodný kandidát, kterého seveřani nepřijmou, by se možná časem vyřadil sám...