Wikia o Písni
Zdravíčko, přátelé.
V poslední době jsem pátral na Googlu a zjistil jsem, že neexistuje žádná pořádná česká "wiki" odnož o Písni. Rozhodl jsem se tedy, že jí založím sám. Její adresa je: https://asoiaf.fandom.com/cs/wiki/Main_Page ...
Prozatím jsem vytvořil jen tři články, ze kterých dva jsou pouze kostrou. Chtěl bych docílit toho, abychom měli podobně kvalitní wiki jako je ASOIAF. Chápu, že mnozí angličtině rozumí, ale jsem si jistý, že se najde i velká spousta lidí, kteří by si informace o svém oblíbeném tématu rádi přečetli ve svém mateřském jazyce - proto tato wiki.
Budu velmi rád, když na ní každý fanoušek tohoto světa bude přispívat a přidávat obsah, aby se čím dál více rozrůstala.
Každého bych předem ujistil, že je to "Wikia", tedy free encyklopedie, která je zcela zdarma, může na ní přispívat každý a já z ní nemám ani korunu. Dělám to celé jen z lásky k tomuto světu a přání, které mám, je abychom měli i svou odnož Wiki, kde bude dostatek informací o našem milovaném světě.
V poslední době jsem pátral na Googlu a zjistil jsem, že neexistuje žádná pořádná česká "wiki" odnož o Písni. Rozhodl jsem se tedy, že jí založím sám. Její adresa je: https://asoiaf.fandom.com/cs/wiki/Main_Page ...
Prozatím jsem vytvořil jen tři články, ze kterých dva jsou pouze kostrou. Chtěl bych docílit toho, abychom měli podobně kvalitní wiki jako je ASOIAF. Chápu, že mnozí angličtině rozumí, ale jsem si jistý, že se najde i velká spousta lidí, kteří by si informace o svém oblíbeném tématu rádi přečetli ve svém mateřském jazyce - proto tato wiki.
Budu velmi rád, když na ní každý fanoušek tohoto světa bude přispívat a přidávat obsah, aby se čím dál více rozrůstala.
Každého bych předem ujistil, že je to "Wikia", tedy free encyklopedie, která je zcela zdarma, může na ní přispívat každý a já z ní nemám ani korunu. Dělám to celé jen z lásky k tomuto světu a přání, které mám, je abychom měli i svou odnož Wiki, kde bude dostatek informací o našem milovaném světě.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Ale vážně - na co tvořit výmysly, byť v jiné formě? V tomhle se klidně můžete vyřádit ve fan povídkách. Nic vám přece nebrání vytvořit naprosto falešný profil některého hrdiny (např.). Pokud to má fungovat jako wiki, tak tam mají být primárně fakta. Ano, v závěru takového faktického medailonku můžou být zmíněné obecné teorie. Vlhké sny bych i tady nechala stranou.
(Ale bude samozřejmě záležet plně na majiteli, co tam bude chtít a co ne.)
Samozřejmě, dá se s tím různě pohrát a teorie jistě mohou být zmíněny, v tom žádný problém nevidím :)
Osobně, když píšu článek, tak se snažím volit vlastní slova, ale co do stylistiky a skladby článku se inspiruji právě awoiafem a často si vypomůžu, když si na nějaká fakta nemohu vzpomenout. Nechci aby to byla čistá kopírka přeložená do češtiny, ale ono se v takových obecných článcích (jako Známý svět, Západozemí apod.) nedá ani příliš využít nějaká osobitost. To spíš u popisu postav.
@Nevada Možná by pak šlo výstupy nějak propojit s icefire? Koneckonců je to česko-slovenský fanouškovský web, takže by se to nabízelo :).
Co se týče Postav, tak jsem dlouhodobý uživatel a poměrně aktivní, takže bych asi neměl problém se s některými lidmi domluvit na propůjčení jejich dat. Ovšem jak říkáš, spousta z nich už nebyla roky aktivní.