Útržky z Robertovy rebelie - Eddard - Ice & Fire
Útržky z Robertovy rebelie - Eddard - Ice & Fire
EDDARD Jezdci cválali po louce pokryté slehlou, hnědou zimní trávou, překryté palcem čerstvého sněhu. Nad vrcholky hřebene hor za nimi se hnala dlouhá trhaná mračna. Oděv i zbroj všech vojáků v oddílu nesly stopy nedávného boje; několik z nich bylo … celý článek
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
@Lady Ašara
Děkuji za milý komentář a musím Ti znovu poděkovat hlavně za chuť probrat se povídkou ještě před jejím zveřejněním jako zkušební čtenář. Zrovna tohle téma bych rozhodně nechtěla pustit do světa jen tak. A měla jsi pravdu, Robert potřeboval zdůraznit a i Jon Arryn je natolik důležitá postava, že si trochu popisu zasloužil ;-) Snad bude i ta navazující povídka, ale zatím jsem se s ní malinko zasekla
Ale ne, vážně. Povídku o něm z doby, než by mu definitivně šiblo, bych si taky ráda přečetla. Ale zatím mi naznačený směr Útržků plně vyhovuje :)
Konkrétní soustředěná diskuze tady asi nebude. Spíš střípky napříč fórem. Blbě se to dohledává.
Možná zkus vlákna
Kdyby Západozemí vládl/a...
Daenerys Targaryen
Dobrý nápad - proč ne?
Rhaegar - možná by se dal střihnout kousek Harrenova... Zkusím nad tím popřemýšlet.
Věž radosti by třeba zase mohla být příležitost pro Aviv. Nechceš ji zkusit? Už ji máš přece rezervovanou :-)
I přesto, že je to jen krátký útržek, příjemně mi to doplňuje charaktery mladého Neda a Roberta, ale především Jona Arryna, který tu získává charisma a charakter, jaký si zaslouží.
Když budeš mít náladu a inspiraci, myslím, že bychom všichni takovýchto "útržků" uvítali kolik jen hrdlo ráčí, klidně i o všemožných jiných postavách.
Děkuji - jenom doufám, že Tě další povídka po takovém nadšení nezklame ;-)
Nádherná práce.
Děkuji, ani nevím, kam s očima, přitom u téhle povídky už jsem ani nečekala, že ji ještě někdo bude číst. Vždycky potěší, když zjistíš, že to hraní s detaily a přepisování mělo smysl. S doladěním mi tehdy pomáhala Ašara, bez ní by to nebylo úplně ono. Doufám, že se Ti bude líbit i to, co navazuje.
Libí se mi jak od náhodné uvolněné debaty (ukradený slad, amen :D) o potýčce jako každé jiné seplynule přesuneme k tomu, že čekají na zprávy a jak se z doprovodu, nad kterým Robert protáčí oči stane fakticky pádní věc, neboť Aerys požádal o jejich hlavy. Perfektně nadávkovano a uvedeno. Perfektně to plye. Ned v tom málem tone, moc se mi líbilo to jak má pocit, že pořádně nesylší vlastní hlas. A pak má pochybnosti, čeká to nejhorší, ajk ostatně čekal už dřív (a zároveň to nešlo uchopit jako skutečné, pořád nejde - báječný popis) a my, ikdyž víme, co bude dál, sdílíme jeho napětí, než Jon řekne, že žádné předhazování drakum se konat nebude, je čas se vzbouřit.
Libí se mi i sestavení dopisu. Vágní, eufemistické, drsné ve své zkratkovitosti. Bože, hoši, krásné úvahy tu vedete. Až zjistíte jak přesně ten soud probíhal, to teprve budete koukat.
Nádherně promyšlené souvislosti a plány. Těším se i na zbytek.
Eddard I
Eddard II
Jaime I
Eddard III
Večer v Harrenově
Turnaj v Harrenově
Elia
Catelyn
Princ
Jaime II
Jaime III
Hvězdopad
Útržkovou sérii volně doplňuje "Služba rytíře", kde se kromě jiného vysvětluje důvod oddanosti mužů, kteří sloužili jako velitelé Královské gardy před Jaimem. A s touhle povídkou, jak už jsem napsala přímo do komentáře k ní, souvisí ještě dvě starší. První je o Jenny ze Starokamenů http://www.icefire.cz/komunita/povidky/20-kolo/povidka-c-6-20-kolo/ (časově před Službou rytíře) a druhá o válce Devítigrošových králů a vztazích mezi Aerysem II. a Tywinem Lannisterem (ta zase pokrývá období mezi Létohradem a Tyrionovým narozením) http://www.icefire.cz/komunita/povidky/20-kolo/povidka-c-1-20-kolo/.