Útržky z Robertovy rebelie - Princ - Ice & Fire

PRINC (napsala: čejka) Dopis ho pálil, jako kdyby byl napsán písmeny z rozžhaveného kovu. Drahý, vždy jsem se Tě snažila pochopit a pomáhat Ti ve všem, co sis přál… Četl ta slova několikrát a působila na něj stále stejně. … celý článek
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Ze všech nově přidaných Útržků z Robertovy rebelie je tento pro mne nejvíc útržkovitý, v podstatě jen kratičký výsek na prahu nového dne, jen záznam rozhovoru dvou přátel, výsek myšlenek jednoho z nich. Asi stárnu, ale kdykoli jsem přemýšlela nad některými událostmi Robertovy rebelie, padaly na mne chmury z toho, jak krutě autor postavám rozdal karty a jak srdnatě se přesto snažily hrát, aby stejně prohrály.
Líbí se mi, jak se to sype, jedna záležitost na druhou, jak ztoho cítit cosi jako přetíženost a jak je to všechno v jednom chumlu. Líbí se mi tá nemožná hodina a u toho vzpomíny, jak byla Rudá bašta akční a na nevydržení a libí se mi, jak to končí krvavým svitem, který věští i krvavé probuzení z bláhových nadějí. Taky je zde fajn dynamika mezi princem a rytířem a vysoce hodnotím tu kratičkou myšlenku o tom, jak Aerys nesnese odmlouvání a co by tedy měl tolerovat on a pak to utne tím, že mluví s přítelem. Moc dobře napsaný střípek.