Pod slupkou z kamene - Ice & Fire

Pod slupkou z kamene Shireen Seběhne dole schodištěm a pak utíká po cimbuří. Klouže na černém kamení mokrém od mořské tříště a deště. V loužích se zrcadlí záblesky žáru a strašlivé zvěrské tvary. Rudá žena to říkala. Dračí dech na … celý článek
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Skvěle! Díky, tak přece jenom ses taky zase vrátila ke psaní. Ale žes tu chyběla.
A vzalas to vážně. Výborné zachycení atmosféry - popis hradu i strach malé dívenky. Chudák Shireen. I ona ještě ke všemu zdědila po Targaryenech něco z prorockého talentu? Bude mi jí líto ještě víc.
P.S. Ještě si zasloužíš body navíc za název, který vystihuje místo i způsob, jakým Shireen musí žít kvůli následkům své nemoci (doslova pod kamennou slupkou)
Kdo ví, zda jsou prorocké.
Možná je to jen prostředím - děsivým hradem rodu, který její rodina zvrhla, figurami jako Mel a Strakoš, co pronášejí tajemné repliky, matčiným izolováním od světa a utvrzováním o choulostivosti a tím, že nastala první zima v jejím životě a lidé si povídají, že bude pěkně tuhá.
A možná se teď, v době, kdy se magie vzmáhá a ruzným lidem se zdá s vlky, zeleně, mořsko-slaně, ohnivě, o smrti otce (Rickon), nebo o tančících dracích a umírajících lidech (Teora Toland), i do jejích snu vkradlo vlnobití z nadcházejících změn.
Cressen říká, že noční múry měla odmala.
Já, když už jsem se do toho dala, tak jsem tomu chtěla dát trochu zamotanější zápletku, něco z dívčího srdce i nádech nejednoznačné přehlížené výstrahy. Kolem ní a Strakoše se kumuluje hororový element a ona pusobí křehce jak ptáče vypadlé z hnízda.
A stejně doufám, že tohle její život nezadefinuje, že to nepotopí jiné věci. Bylo by fakt hezké, kdyby na konci Písně žila a věci se pro ni ubírali optimistickým směrem. Si ji představuji s Edrikem v Bouřlivém konci, jak je jim dobře a jak konsolidují krajinu.