Tichá voda brehy myje - Ice & Fire

upraveno 23. dubna 2023 v Povídky
imageTichá voda brehy myje - Ice & Fire

Wylla Manderly   Stála na nábreží a predstavovala si, ako z neho strká do vody jedného Freya a Boltona za druhým (s hrubými reťazami a ťažkými železnými guľami na nohách), keď za ňou prišla Wynafryd. „Odpusť si to nesúhlasné mračenie, prosím.“ „Mám obavy. … celý článek

Číst celý článek zde

Komentáře

• upraveno 9. dubna 2023
    Tanec draků mezi řádky. Moc pěkné.
    Wylla a Wynafryd - bude zajímavé zjistit, kolika lidem lord Manderly věřil natolik, aby jim naznačil, co dělá. Někteří uhodli, oč jde, už při představení pořádaném při "soudu" Davose, někteří asi později... :-) K tomu to máme krásný a ještě i jednoduše a krásně popsaný sesterský vztah.
    Pokud jde o druhou část povídky, přiznám se, že pořád ještě váhám, jestli věřit teorii, že Wyman Manderly udělal s Freyi právě tohle. Že je zabil, o tom žádná. Ale že je použil jako přísadu do svatebních koláčů? Vždyť si přece na těch koláčích pochutnával taky. Nicméně, docela dobře to možné je a jako pomsta za zážitky jeho syna v Harrenově navíc inspirovaná Krysokuchařem to má dokonce i logiku. Každopádně zpracování téhle teorie je výborné - rychlý a přesný obrázek napsaný zkušenou rukou. Opravdu dobrá práce, Aviv 8-)
  • Je zima, s mäsom treba hospodáriť. :D
    Jinak teda taky bych za to ruku do ohně nedávala, ale přijde mi to jako reálná možnost. Děkuji za hezký komentář.
  • Vida, a já ani vteřinu nepochybovala o hlavní přísadě masových koláčů... Jak se asi Freyům museli sbíhat sliny při té exkurzi, čerstvé koření, když se zima blíží... s ohledem na znalost pointy mne navzdory vedru sálajícímu od kotlů mrazilo.
  • Třeba tě zahřeje porce koláče se zlatistou kurčičkou? :D
  • Velice masochistické... A sakra se mi to líbilo :twisted: Mám rád postavu Wymana Manderlyho a i Wylla mě velice zaujala.

Ačkoliv musím přiznat, že ač se považuji za člověka, který rozumí slovensky téměř bezchybně, zde jsem narazil na pár slovíček, nad kterými jsem musel chvíli přemýšlet :)

Každopádně další výborná krátká povídka, která mě zaujala a jen doufám, že jich bude víc. Sám doufám v nejbližší době také po delší pauze něčím přispěji.
  • AvivAviv
    upraveno 30. dubna 2023
    Er... Myslím, že jsi chtěl říct sadistické - to je o zpusobování bolesti někomu druhému. Masochizmus o prožívání bolesti.
    Děkuji za slova chvály a povzbuzení k dalšímu psaní a budu vyhlížet to tvé.
  • Díky za opravu názvosloví, mě se tyhle dva termíny vždycky nějak popletou :)
  • Díky za připomenutí nové povídky. Tohle byla dobrá atmosférická zkratka. Wymana mám ráda a jeho plány schvaluju a ano, že ochutnal i Freye, o tom jsem nepochybovala.
  • Dík za koment. :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.