Po stopách snov - Ice & Fire
Po stopách snov - Ice & Fire
Tieň večera sa mi krúti na jazyku, kotúľa dole hrdlom, rozkvitá pod viečkami. Opriem sa o kožušinu a zhlboka dýcham. Ešte rozvoniava Lysénskou otrokyňou, ale zakrátko pocítim kovový závan mrazu a korenistý pach koreňov a hliny. A… Áno, sladkastejšia aróma tela, už skoro … celý článek
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Tahle k nim taky patří. Pocitová, velice citlivě napsaná a navíc pracuje s teorií, že sny a nahlížení do mysli spojují mezi sebou dvě/tři důležité postavy. Na Euronovu roli ve Vichrech jsem hodně zvědavá a tady se naznačuje, že prožil mnohem víc, než bylo zatím v řečeno v Tanci.
Je vidět, že tohle je tvoje půda, se kterou umíš skvěle pracovat. Děkuju za tuhle povídku a doufám, že budeš v psaní ještě pokračovat.
O propojení mezi Euronem a Krvevránem se uvažovalo už ruzně. Sny o létání, zájem o jasnozřivost a tak. Někteří to vidí tak, že Brynden a Euron proti sobě bojují, že Euron je jeden z Bryndenových snílku co se nevyvedli, akorát ne nedostatečností, ale zvrhnutím se. Jiní tvrdí, že naopak spolupracují, protože Euronuv znak má částečně rudé oko a vrány a v Aeronových vizích obětovaných božstev nebyly čarostromy. S tím, že možná je spolupráce jen ryzím kalkulem, kdy Euron plánuje v pravou chvíli trhnout se a Brynden řeší, jak se nenechat převést, nebo že Euron je pouze bábka, nebo že Euron nemá zrádné plány a vyhovuje mu uzavřená dohoda.
Tady jsem vsadila na konkurenci s Bryndenem a paralelizmus s Branem. Dřívější nadějný duvĚřivý nadšený adept, teď se cítí zrazen a jakože je pro něj možné a dovolené vše. Málem Bryndenuv hřích z minulosti, který jde podkopávat autoritu u mladší generace. A třeba má i pár dobrých připomínek. Ale rozhodně by bylo zdraví nebezpečné mu podlehnout. Branuv úkol je podle mně překonat oba.
Děkuji za slova chvály.
https://www.reddit.com/r/asoiaf/comments/4vime6/spoilers_everything_the_spooky_relationship_of/