Malíček a další intrikáři

upraveno 6. listopadu 2010 v Postavy a bytosti

Okrem Lady Oleny je tu este jeden podozrivy a sice nas stary dobry Malicek.Ktoremu neverim ani jedno slovo ktore povie.

Bol to vlastne on kto celu hru o trony zacal.Nechal zavrazdit Lorda Arryna(jeho manzelkou).Lysa na jeho podnet posiela dopis svojeje sestre a takto do hry vstupuju Starkovia.Pricom podozrenie z vrazdy pada na Lannistrov.Bol to teda Malicek kto rody Starkov a Lannistrov postaval proti sebe.

Pre koho pracuje? Pre Tyrellov? Je to mozne(aj ked mozno iba docasne)...pretoze ,to bol prave Malicek ktory bol Tyrionom poslany,po smrti Renlyho Baratheona ,zjednat z Tyrellmi dohodu.Dokonca sa na tuto ulohu ponukol...

Pocas osudnej noci,ked Joff zakapal,bol v Kralovom Pristave,takze to mohol zariadit (ved venoval Sanse specialnu sietku na vlasy).

1171820222327

Komentáře

• Tak v posledních dvou kapitolách Tance, to úplně nevypadá, že by tam byl tento účel. Ano Zlaté společenství bylo vytvořeno za účelem, vybojovat Blackfyrům trůn, ale díky lidem jako Selmy, selhaly.
    Do Západozemí táhnou, protože mají uzavřenou tajnou smlouvu, která asi má dosadit Targaryeny na trůn. Pokud je jejím obsahem dosazení Aegona jako posledního Blackfyra, tak Černé srdce a Harry Strikland jsou lepší intrikáři, než většina zde zmiňovaných postav. Včetně, že většina Zlatého společenstva do doplutí do Západozemí, neví o Aegonovy.
    A pro zmíněnou větu, je dobré se otázat, co odlišuje Zlaté společenství od ostatních žoldáku. Nikdy neporušily žádnou smlouvu, takže pokud jejich představený podepsal smlouvu, tak jim nic jiného nezbývá.
  • @suertuda A já si vždy teda myslel, že Zlaté společenstvo bylo vytvořeno za cílem se navrátit do západozemí. Přidávají se k němu hlavně vyhnaní zámožní lidé a po celou dobu je jejich jedinný cíl vrátit se zpět domů. Většna členů z něj pochází a chtějí zpět.
  • Zlaté společenstvo bylo původně vytvořeno za účelem spojení Daemonových příznivců s cílem vyčkat na správný okamžik, plavit se do Západozemí a dosadit ho na trůn. Ostatně Bittersteel si na smrtelné posteli přál, aby až vyrazí do boje o trůn zatavili maso z jeho lebky do zlata a nesli ho v první linii aby byl u toho :-D (jsem zvědavá, jestli to udělaji). :-D
    Každopádně jasně že po těch letech se prostě už jen většina z nich snaží dostat domů, přesto věřím, že alespoň jejich vedení má vyšší cíle a snaží se hájit Bittersteelův odkaz.

Martinovi povídky nejsou psané pro nic za nic. Neukazují jen historii, která nemá význam dnes. Ukázal nám v nich, ze pravý Targaryen může mít i černé vlasy a tmavé oči po matce (náznak na Jona?), Krvevrana nám taky neukázal pro nic za nic (tříoká vrána), tak proč by to dělal s Blackfyrem a Bittersteelem, kdyby jejich rody vymřely? A proč tolik tajemna okolo meče Blackfyre, pokud se s ním nemá triumfálně vytasit jeho majitel?
  • @suertuda a taky nám v nich ukázal, že targaryeni, někteří mají schopnost vidět budoucnost ve snech (nějak se unich dědí). Dalo by se to chápat, tak že mají zelené sny stejně jako Jojen Read ?
  • @Nevada: Neříkám, že mám "protiteorii", jen říkám, že to, že spolu Varys a Mopatis (skoro jisté) hovořili ve Hře a že mezi nimi skoro jistě je významné pouto skrze Dany, Vise a Aegona ještě nutně neznamená (na rozdíl od toho, co mám pocit, že tu je obecně předjímáno), že ti dva jsou spoluhráči na stejné úrovni... Illyrio může taky dost dobře být "jen" bohatý kamarád Varyse (a kdo ví, jestli mu Varys nemohl přihrávat nějaké zakázky), který jediný z těch dvou tu hru skutečně hraje...
    Nic z toho samozřejmě nemění nic na tom, že pokud Aegona zamlada vychovával (ať věděl o koho jde či nikoli), tak mu mohl "přirůst k srdci",... na to přeci nemusí být rodinní příslušníci.
    @suertuda: Černá nebo Rudá, drak je pořád drak.
  • @p1e9t9r2 : spíš důvod, proč má tyto sny Daenerys.
    @Jay : já nevyvracím ani teorii, že by to mohl být Targaryen, jen by se mi to nelíbilo, takže se jí držet nechci :-)

Teď trochu z jiného soudku, kdyby Ashara nezemřela, kolik by jí tak bylo let? Tyrion tipoval Lemore 40, ale kdyby to byla Ashara, tak ta by měla jen něco málo přes 30, nebo se pletu?
  • @suertuda no víme, že porodila holčičku a ta umřela a byla přibližně stejně stará jako brandon stark možná nepatrně starší
  • Pokud by porodila dítě, tak to by mělo být podobně staré, jako Daenerys či John. Tedy věkově by Ashara měla být okolo Neda či o něco mladší, takže věkově by jí mělo na začátku písně asi okolo 30 let.
  • @šedostín ale mluví tam ani baristan, když vzpomíná, jak ji miloval ... atd @suertuda každá žena stárne jinak některé divně rychle jiné obdivuhodně pomalu :D
  • Já si právě také myslím, že by měla být (nebo alespoň teda vypadat :-D ) o nějakých deset let mladší, což by vyvracelo verzi Ashara = Lemore. Což mě trošku mrzí...
  • I Barristanovy se mohou líbit mladé holky. Samozřejmě může být výrazně starší, jen bych to neočekával, jelikož, není provdaná.
  • @šedostín taky měla dceru, což ji v očích mnoha lordů dělá vadným zbožím pokud nemá ohromné věno či nění dědička svého otce
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    suertuda napsal(a):

Bittersteel si na smrtelné posteli přál, aby až vyrazí do boje o trůn zatavili maso z jeho lebky do zlata a nesli ho v první linii aby byl u toho :-D (jsem zvědavá, jestli to udělaji). :-D

Skoro :)

Stan kapitána-generála byl ušitý ze zlatého brokátu a obklopený prstencem kopí zakončených pozlacenými lebkami
    ...
    Ser Aegor Řeka na svém smrtelném loži jako první poručil svým mužům, aby ovařili maso z jeho lebky, namočili ji do zlata a pak ji nesli před sebou, až překročí moře, aby opětovně dobyli Západozemí. Jeho nástupci následovali jeho odkazu.
    p1e9t9r2 napsal(a):

a taky nám v nich ukázal, že targaryeni, někteří mají schopnost vidět budoucnost ve snech (nějak se unich dědí). Dalo by se to chápat, tak že mají zelené sny stejně jako Jojen Read ?

Dalo by se spíš říct, že je to obdobná schopnost, ale jiný druh magie.
    šedostín napsal(a):

Samozřejmě může být výrazně starší, jen bych to neočekával, jelikož, není provdaná.

Tak třeba Elia Martell se vdávala v cca 24 letech. Ašara mohla být zhruba stejně stará, takže by se té čtyřicítce mohla klidně blížit. Samozřejmě je to jen domněnka.
    p1e9t9r2 napsal(a):

taky měla dceru, což ji v očích mnoha lordů dělá vadným zbožím pokud nemá ohromné věno či nění dědička svého otce

Byla to především Dornka, tam se na to tolik nehledí.
  • JayJay
    upraveno 17. června 2015
    @suertuda: Tak Eddard umřel v cca 37 letech, takže pokud byla "přibližně jeho věku", tak po té době, co utekla od jeho popravy (čtvrt roku, půl roku, rok,...?) není "zhruba čtyřicetiletá" nic, v čemž by někdo mohl spatřovat rozpor...
  • @Jay : a kde se ty roky dají vyčíst? Že by Ned začal až tak pozdě? Mě přijde, že kdo v sáze má víc než sedmnáct a je bezdětný je buďto gay nebo člen Noční hlídky :-D Ale jestli je to tak, jak s Nevadou říkáte, a ta možnost (Lemore=Ashara) existuje, tak jsem ráda. A docela bych ocenila její setkání se Selmym, škoda že změnili směr...
  • @suertuda Tak samotné catlin bylo 19, když petyr pobojoval s Brandonem (To jenom targarieni se brzo berou :D)
  • Už jsem to taky našla :-D Tak to jenom rajda Lyanna začala už v 15ti :-D
  • @suertuda

Ono je to myslím hned ze začátku první knihy, že Nedovi je 35 (36) a Cait něco po 30.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 18. června 2015
    Ned se narodil 263 AL
    Začátek Robertovy rebelie 282 AL (Ned cca 19)
    Hned na začátku rebelie se ožení s Catelyn a splodí Jona Robba, kterému je na začátku Hry o trůny necelých 15 (15 oslaví ještě v průběhu 1. dílu), Nedovi je na začátku ságy tedy cca 34-35 (stejně jako kamilkazi myslím, že je to na začátku i zmíněno), do jeho smrti může uplynout tak půl roku, takže mu je ve chvíli smrti zřejmě 36. Dle wiki je popraven 299 AL, což sedí na těch 36.
  • @suertuda: Nevím, kdes to nakonec našla, ale AWOIAF to jistí.
    @flanker.27: Bacha na věc, ona rebelie trvala zhruba rok a svatba je až skoro na konci (po bitvě Zvonů, těsně před Trojzubcem, takže opravdu těsně před koncem). Robba, Jona s Cat asi ne... :o)
    @p1e9t9r2: 19 snad ne... nepleteš si to s Brandonem (Ned je cca o rok mladší, Cat o dva)?
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @Jay Robb-Jon opraven, prsty rychlejší než hlava...
  • @Jay Sorry moje chyba robba měla v 19 už se v těch rocích ztrácím, ale jako totálně
  • @p1e9t9r2: Tím se to vysvětluje... v 17ti souboj, v 18ti svatba, v 19ti porod... jo, tak to pěkně do sebe zapadlo (až na nějaký sem tam měsíc)... mimochodem, znamená to, že Brandonovi bylo kolem 19 v době souboje s Malíčkem (což možná zaznělo,... ale ta paměť :o))
  • Brandonovi bylo v době souboje 20 Malíčkovi 15
  • @Jay @Everett_Young když už jsme u těch roků kolikáty vlastně v knize je rok po dobytí na wiky jsem šel pdle úmrtí a u marttela tam je 300, takže tak přelom neb celkově?
  • @p1e9t9r2: To je asi klasika, že když se kouká na letopočty, tak to je nutno brát plus mínus rok: Narozen rok 1, Umřel rok 2 => můžou mu být 2 dny, nebo bez dvou dnů dva roky... Proto mám ten post plný "asi, zhruba a přibližně"... a taky závěr je, že to není zjevný rozpor... a jestli Brandonovi bylo 19 nebo 20,... je holt mezích přijatelné odchylky :o)
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @p1e9t9r2 Joffrey mal svatbu a zomrel roku 300. Myslím, že sa to blíži roku 301, ale ešte sme ho nenakuchli.
  • To, že Malíček chce moc je všeobecně známo, ale často se zapomíná na to, že skutečně miloval Catlyn Stark. Zajímavé by tak bylo dilema mezi tím, zda jí pomstít a zničit cestou na Sever rod Freyů a nebo zda přijmout případnou nabídku tohoto rodu na spolupráci a tím posílit svojí mocenskou pozici.
  • Co se týče Malíčka, nemám pochyby, že by raději prospěchařil. A pokud se bude chtít za něco pomstít, tak ne Freyům za smrt Catelyn, ale Tulyům a Starkům za to, že si ji nemohl vzít. Ale to je jen můj názor, třeba ještě překvapí... ;-)
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    Obávám se, že Malíček doopravdy miloval jen Malíčka. U něj vždycky všechno ostatní pohřbila jeho bezmezná touha po moci, což se ovšem nevylučuje s tím, že si během toho vyřídí staré účty, ať už to bude kdokoliv.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.