Malíček a další intrikáři
Okrem Lady Oleny je tu este jeden podozrivy a sice nas stary dobry Malicek.Ktoremu neverim ani jedno slovo ktore povie.
Bol to vlastne on kto celu hru o trony zacal.Nechal zavrazdit Lorda Arryna(jeho manzelkou).Lysa na jeho podnet posiela dopis svojeje sestre a takto do hry vstupuju Starkovia.Pricom podozrenie z vrazdy pada na Lannistrov.Bol to teda Malicek kto rody Starkov a Lannistrov postaval proti sebe.
Pre koho pracuje? Pre Tyrellov? Je to mozne(aj ked mozno iba docasne)...pretoze ,to bol prave Malicek ktory bol Tyrionom poslany,po smrti Renlyho Baratheona ,zjednat z Tyrellmi dohodu.Dokonca sa na tuto ulohu ponukol...
Pocas osudnej noci,ked Joff zakapal,bol v Kralovom Pristave,takze to mohol zariadit (ved venoval Sanse specialnu sietku na vlasy).
Komentáře
Takže i ta varianta dvě manželství by mohla vést k válce, možná daleko drtivější, než byla.
Jinak Královská garda chrání toho, koho stanoví král, tedy buď jenom jeho, ale klidně i třeba jeho milenku, pokud to rozkáže král.
Každopádně i kdyby k tomu došlo a Tywin byl naštvaný k zalknutí, myslím, že proti králi by sám rebelii nezvedl.
@šedostín: Myslím, že incest i mnohoženství prostě ve Valyrii nebyly neobvyklé a že Targaryeni si ty zvyky uchovali (podle hesla "Quod licet Iovi, non licet bovi", tedy "Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi"), ačkoli jeden z nich nepraktikovali - podobně jako právo první noci na severu. A tedy by s tím Rhaegar problém neměl.
A královská garda to má místy dost divné (viz Jasanobrod - se divím, že jim Kopílam nezakázal účast v souboji). Ale v principu by měli chránit všechny členy královského rodu...
Ostatně, taková drobnost na téma tajemství - kdyby Jon byl syn Lyanny a Rhaegara, jak dlouho by to zůstalo utajeno (před Robertem), kdyby to vědělo o živých a ne jen dva? A jak dlouho by Jon v takové situaci přežil?
Čekala bych touhle dobou už tunu teorií o mužích bez tváře a ono nic :D
Já myslím, že to byl prostě nahodilý člověk stále věrný Starkům a tudíž ne zrovna šťastný z toho, co se jim díky Theonovi stalo. Plášť s kápí v zimě nosí kdekdo...
Nádhera! Ako dvojčatá.
...nemám slov.
Teraz troška zabŕdnem do MBTI. Je to typológia na základe preferencií extraverzie/introverzie, cítenia/myslenia, intuície/vnímania (zmyslového, faktografického). Každá funkcia (Feeling/Thinking, iNtution/Sensing) má svoju extravertnú aj introvertnú verziu a ich kombinovaním a špecifickou hierarchiou nám vzniká 16 typov osobností.
Bonaparte je ukážkový ENTJ - Fieldmarshal/Executive.
Baelish je tvrdší oriešok, nakoľko je záhadný a fiktívny. Sú teórie, že je INTJ - Mastermind/Scientist, prípadne ENTP - Inventor/Visionary (ľudia sa občas nevedia zhodnúť).
Zdieľajú prevahu myslenia nad cítením a inklinujú k rozsiahlym plánom, celkovému obrazu a tomu, čo by mohlo byť. Och, a obaja majú nehorázne ambície. Ale inak sa veľmi líšia a rozhodne by som Napoleona nevidela ako predlohu Baelisha.
Ozaj INTJ a ENTJ sú si docela podobné v tom, že majú rovnaké funkcie, ale v inej hierarchii. INTJ je viac doma v introvertnej intuícii (tým pádom potenciálna achylovka v extrovertnom vnímaní), kým ENTJ má dominantné extrovertné myslenie (takže achylovka v introvertnom cítení). ENTP je far far away from ENTJ, lebo má I/E opačne a aj rozdielnu hierarchiu, takže extroertná intuícia vedie, opiera sa o introvertné myslenie, za ním je trocha extravertného cítenia a tou vratkou nohou je introvertné vnímanie. Joker (mimoriadne nezdravé ENTP) má dosť ďaleko od Napoleona. Problém asi tkvie v tom, že ešte stále nevieme, či je chaos nástrojom k moci a ovládaniu (INTJ), alebo je chaos cieľom - stav kedy môže robiť absolútne čokoľvek (ENTP).
Tvoja posledná veta sa mi veľmi páči. Teď se podívej na net, do kterého typu zařazujou Niccola. ;-)
Tak jo, Malíčkovým předobrazem je ještě více Vladař než Macchiavelli... :o)
Jinak popravdě, tohle škatulkování je moc jednoduché, na to, aby bylo "všeříkající",... myslím, že u nás v práci je 8/10 INTJ (a ti dva se liší v písmenku a to ještě tak, že to měli nevyhraněné) a přesto jsme poměrně odlišní (c si pamatuju, já to jedno písmenko měl vyhraněné téměř do krajnosti,... ale už si nepamatuji jaké :o))...
To je fakt, hovorí to o funkciách a tendenciách, nie o ich pomere a o tom, čo s nimi urobíš ty a okolnosti, do ktorých sa dostaneš. Niekedy mám pochybnosti o spoľahlivosti testov, trebars ja som si pri mnohých otázkach nevedela vybrať a už mi povychádzali aj rozdielne výsledky. Zrejme to súvisí aj s tým, že každý ten systém chápe trocha inak (a niekto ho vlastne nechápe) a tak jeden vidí Ne, druhý vidí Fi a tretí vidí niečo úplne iné. Je to skôr taká nepovinná pomôcka a môže z toho byť hobby. Poznáš Enneagram a Socionics?