Odkazy , obrázky...

upraveno 14. dubna 2019 v Rozličný pokec

Na stránkách http://www.shirepost.com/GeorgeMartin.html jsem našel fotky zajímavě zpracovaných "jelenů" a jiných platitel ze světa Písně. Dokonce je možné si je za rozumnou cenu objednat. Škoda jen, že tam nemají zlaté "draky", ale to by už asi bylo o něco málo dražší. :wink: Takže výzva pro všechny numismatiky! :)

1100101103105106367

Komentáře

• flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 23. října 2012
    Krisa: Když Adele jinak, tak co tohle?
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 23. října 2012
    flanker.27 napsal(a):

Krisa: Když Adele jinak, tak co tohle?

To je přesně ono - zpívá božsky, ale není to ono (síla hlasu v určitých pasážích se nedá napodobit - všimni si, že slečna zpívá sloky "stejným" hlasem a přidvává až na refrén).
  • upraveno 23. října 2012
    Marina je skvělá, má nádherný hlas, ale tak nějak pochybuju, že ví o čem přesně zpívá, chybí mi tam nějaká přidaná hodnota... Mně se líbil i cover od Linkinů . Ale Adele je jen jedna, v jejím podání je to nej :-)
    upraveno 23. října 2012
    Je to vidět na Someone like you - zpívá perfektně, ale je to prostě slabý odvar z Adele. Síla a emoce v jistých pasážích udělají své a u Mariny to je ploché (jak by taky u 13-leté, nebo kolik jí je, slečny nebylo). Pro porovnání Adele v Royal Albert Hall (božský koncert i z youtube).
    upraveno 23. října 2012
    flanker.27 napsal(a):

Michelle: ono od třináctiletý holky je to taky těžký chtít "tak úplně vědět" - i když působí i v rozhovorech na svůj věk slušně vyspěle.

Jenže pak si nemá vybírat písně, který jsou na určitém prožitku založeny a to album 21 od Adele je.
    upraveno 23. října 2012
    Já mám s Adele takovej problém. Jako by jí ten hlas neseděl, nevim jak to říct - jako kdyby mutovala nebo co... :) Čímž vůbec nechci říct, že zpívá špatně.

Michelle: ono od třináctiletý holky je to taky těžký chtít "tak úplně vědět" - i když působí i v rozhovorech na svůj věk slušně vyspěle.

Ostatně málokdy vzejde z cover verze něco lepšího než od původního interpreta.
    flanker: No, jasně, já bych to od ní ani nežádala a nečekala:-) Ale prostě u Adele cítím, že ví o čem zpívá, je tam ta přidaná hodnota:-))) Časem se to do hlasu Mariny určitě taky dostane.
    upraveno 23. října 2012
    Ode mě to neni úplně fér posuzovat, protože to neni zrovna můj typ hudby, jen mě zajímalo to posouzení

BTW ale na tý marině oceňuju to, že si vybrala něco nejen technicky ale i duševně těžšáho, než nějakej popíček...
    upraveno 23. října 2012
    flanker.27 napsal(a):

BTW ale na tý marině oceňuju to, že si vybrala něco nejen technicky ale i duševně těžšáho, než nějakej popíček...

Já ji samozřejmě taky obdivuju, ale slečna se pak nemůže divit, že ji někdo řekne, že na něco tak těžkého zatím prostě nestačí (tohle nemyslím ošklivě, takže otázky typu "Jak bys to zazpívala ty Kriso?" jsou úplně mimo).
    upraveno 23. října 2012
    Je spíš otázka jestli "zatím", protože mám taký nejasný dojem, bys to asi řekla o komkoli :)
    Kriso ale když jí řeknou že má potenciál a k tomuhle se dopracuje (svým stylem a interpretací) tak to tak nebolí. :-)
    upraveno 23. října 2012
    flanker.27 napsal(a):

Je spíš otázka jestli "zatím", protože mám taký nejasný dojem, bys to asi řekla o komkoli :)

Chehce, slečna je mladá, takže "zatím":). Tohle nebylo myšleno pěvecky, ale prožitkem, vystupování, jak to působí na mě, jako diváka.
    upraveno 23. října 2012
    Vlcacka: Ale slečně nemají říkat nic, co by ji mohlo bolet. Spívá skvěle, jen si vybrala něco, co je nad síly většiny lidí na planetě.
    upraveno 23. října 2012
    Krisa napsal(a):

flanker.27 napsal(a):

Chehce, slečna je mladá, takže "zatím":). Tohle nebylo myšleno pěvecky, ale prožitkem, vystupování, jak to působí na mě, jako diváka.
    Alibistko :)
    upraveno 23. října 2012
    flanker.27 napsal(a):

Alibistko :)

Tsss, tak jak jinák mám říci, že se mi líbí její hlas, zpívá skvěle, ale vzala si moc velké sousto, které dle mého názoru a vkusu prostě nezvládla (ne pěvecky)?
    Spíš mi šlo o coververze. Proč by to až na to bude mít nenazpívá svým stylem? Myslím, že někdy nazpívat nějakou písničku někým jiným není špatné, jen...jiné. Takhle se mi třeba líbí předposlední album Petera Gabriela "Scratch my back," kde zpívá za doprovodu orchestru písně jiných. Takoví "Heroes" od něj jsou od něj naprosto úžasní. Škoda že nedošlo k druhé části projektu, k "I´ll scratch you," kde měli zase Gabrielovy písně zpívat jiní. Nechci polemizovat, spíš mne zajímá tvůj názor. Z českých mi teď tane na mysl "Smích z vedlejšího pokoje," který v roce 1996 nazpíval na albu "Citová investice" Michael Kocáb a o několik let později Jan Maxián do Kudykam. Totéž "Rozeznávám" původně od Richarda Müllera, v Kudykamu od Františka Segrada. Úplně jiné a přesto se mi obě verze líbí.
    upraveno 23. října 2012
    1. Nevynechat denní odběr jedu :)
    2. "Dívčina má velmi nadějné vyhlídky a věřím, že po nabytí životních zkušeností bude zpívat podobné písně se stejně hlubokým ponorem jako Adélka." :)
    upraveno 23. října 2012
    flanker.27:
    1) teď se cítím jako na kontrole na alergologii, kdy se mě paní doktorka po spiru ptala, jestli léky beru opravdu pravidelně :D
    2) může být

Vlcacka: Cover verze vůbec nehaním a nic proti nim nemám, když je dotyčný/á/í zpivá/á/ají dle svého a ne jako kopie originálu.
    flanker.27 napsal(a):

1. Nevynechat denní odběr jedu :)
    2. "Dívčina má velmi nadějné vyhlídky a věřím, že po nabytí životních zkušeností bude zpívat podobné písně se stejně hlubokým ponorem jako Adélka." :)

Nevím jak je to v zahraničí, ale tady by to bylo možná časem jen maso pro muzikály. :-(
    upraveno 23. října 2012
    Krisa: Z toho si nic nedělaj, taková rodinná hláška :)

Vlcacka: tak nějak doufám, že ve Francii jsou přecejenom větší možnosti
    upraveno 23. října 2012
    flanker.27: Nic si z toho nedělám, jen jsem si tě představila, stejně jako paní alergoložku, jak na mne přísně zhlížíš skrze brýle :)
    Krisa napsal(a):

Vlcacka: Cover verze vůbec nehaním a nic proti nim nemám, když je dotyčný/á/í zpivá/á/ají dle svého a ne jako kopie originálu.

Nepsala jsem že haníš, jen mi tak vytanulo se zeptat, imitace originálu, to už je jiná, to je pravda.
    upraveno 23. října 2012
    Brejle jsem nosil někdy ve třetí a čtvrtý třídě :)
    upraveno 23. října 2012
    flanker.27 napsal(a):

Brejle jsem nosil někdy ve třetí a čtvrtý třídě :)

Nevadí, na tvůj přísný pohled v mé hlavě ti imaginárně půjčim svoje :)
    upraveno 23. října 2012
    Nechť naše brýle v bratrství se spojí a jejich cesty nic nezkříží a nerozdvojí.
    Nebo jak to v tý Chatě v Jezerní kotlině je :)
  • upraveno 24. října 2012
    svoa: ehm asi mi niečo blbne
    upraveno 24. října 2012
    svoa00: Už nic :)
    svoa00 napsal(a):
    už vidim.. veˇ%lmi pekne
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.