Odkazy , obrázky...
Na stránkách http://www.shirepost.com/GeorgeMartin.html jsem našel fotky zajímavě zpracovaných "jelenů" a jiných platitel ze světa Písně. Dokonce je možné si je za rozumnou cenu objednat. Škoda jen, že tam nemají zlaté "draky", ale to by už asi bylo o něco málo dražší. :wink: Takže výzva pro všechny numismatiky! :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
"Máloktorý žáner vzbudzuje toľko polemík ako fantastika. Odporcovia považujú vášnivých fanúšikov za posadnutých čudákov, ktorí nosia bizarné oblečenie určené kozmonautom, mníchom alebo rytierom, stretávajú sa konšpiračne ako sektári a napriek neraz dospelému veku smrteľne vážne hrávajú počítačové, kartové či stolové hry.
Lenže človek väčšinou hneď zistí, že kritici nepoznajú také zásadné literárne diela uplynulého storočia ako Nadácia Isaaca Asimova, Gateway Frederika Pohla, Duna Franka Herberta, Pánov hlas Stanislawa Lema, Piknik pri ceste bratov Strugackých, Ubik Philipa K. Dicka, Neuromancer Williama Gibsona či Sneh Neala Stephensona.
Na druhej strane fanatickí prívrženci fandomu ignorujú množstvo prvotriednych umeleckých diel len preto, že v nich nenachádzajú klasické fantastické ozvláštnenie.
A ochudobňujú sa o majstrovské romány, ktoré tiež do fantastiky patria: 1984 Georgea Orwella, Deti polnoci Salmana Rushdieho, Sto rokov samoty Gabriela Garcíu Márqueza, Stromový barón Itala Calvina alebo Mesto slepých Josého Saramaga."
Zistujem, ze som tolko zasadnych knih este necitala :). Ale aspon ma ospravedlnuje, ze v policke na mna cakaju Deti polnoci :)
No zdvihnite ruku niekto, kto ma vsetko spomenute precitane :king:
@Hildegarda Všetko určite nie, o niektorých som dokonca ani nepočul.
Nebo aspoň úplné "It´s never lupus."
EDIT: Tak číst mě prý máma před školou neučila, protože jsem většinu toho, co mi předtím předčítala, stejně už uměl nazpaměť. Škoda, že mi to nezůstalo..
inač už treti tyždeň hledam misto