Odkazy , obrázky...

upraveno 14. dubna 2019 v Rozličný pokec

Na stránkách http://www.shirepost.com/GeorgeMartin.html jsem našel fotky zajímavě zpracovaných "jelenů" a jiných platitel ze světa Písně. Dokonce je možné si je za rozumnou cenu objednat. Škoda jen, že tam nemají zlaté "draky", ale to by už asi bylo o něco málo dražší. :wink: Takže výzva pro všechny numismatiky! :)

1132133135137138367

Komentáře

• @JoeGyry Z čeho je House Elric?
  • utzrok clanku z dnesnych novin:
    "Máloktorý žáner vzbudzuje toľko polemík ako fantastika. Odporcovia považujú vášnivých fanúšikov za posadnutých čudákov, ktorí nosia bizarné oblečenie určené kozmonautom, mníchom alebo rytierom, stretávajú sa konšpiračne ako sektári a napriek neraz dospelému veku smrteľne vážne hrávajú počítačové, kartové či stolové hry.
    Lenže človek väčšinou hneď zistí, že kritici nepoznajú také zásadné literárne diela uplynulého storočia ako Nadácia Isaaca Asimova, Gateway Frederika Pohla, Duna Franka Herberta, Pánov hlas Stanislawa Lema, Piknik pri ceste bratov Strugackých, Ubik Philipa K. Dicka, Neuromancer Williama Gibsona či Sneh Neala Stephensona.
    Na druhej strane fanatickí prívrženci fandomu ignorujú množstvo prvotriednych umeleckých diel len preto, že v nich nenachádzajú klasické fantastické ozvláštnenie.
    A ochudobňujú sa o majstrovské romány, ktoré tiež do fantastiky patria: 1984 Georgea Orwella, Deti polnoci Salmana Rushdieho, Sto rokov samoty Gabriela Garcíu Márqueza, Stromový barón Itala Calvina alebo Mesto slepých Josého Saramaga."

Zistujem, ze som tolko zasadnych knih este necitala :). Ale aspon ma ospravedlnuje, ze v policke na mna cakaju Deti polnoci :)
    No zdvihnite ruku niekto, kto ma vsetko spomenute precitane :king:
  • @Miss_Utahraptor Predpokladám, že ide o bratov Elricovcov z Fullmetal Alchemist.
  • @MissUtahraptor Fullmetal Alchemist
    @Hildegarda Všetko určite nie, o niektorých som dokonca ani nepočul.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Heh, z uvedených jsem (tuším) předloni rozečetla Neuromancera a zase ho po pár kapitolách odložila. A teď čtu Sníh. Jinak pusto prázdno...
  • @Arutha2321 @JoeGyry Aha, dík. Tak proto to neznám... :D
  • Nicméně nejlepší je Sparrow a House House. =D
  • @Nevada tak ja mam za sebou Nadace od Asimova a Sto rokov samoty. Inak tiez bieda :)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    MissUtahraptor napsal(a):

Nicméně nejlepší je Sparrow a House House. =D

U House mám raději heslo "Everybody lies", to mám i na tričku :o))
    Nebo aspoň úplné "It´s never lupus."
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Tak 1984 snad někdo z přítomných kromě mě četl?
  • upraveno 16. prosince 2012
    Určitě Sarven, Head a Chmur. Já možná tak nějaké omalovánky, nebo v lepším případě Honzíkovu cestu, slabikář až 1985 :D

EDIT: Tak číst mě prý máma před školou neučila, protože jsem většinu toho, co mi předtím předčítala, stejně už uměl nazpaměť. Škoda, že mi to nezůstalo..
    Máma mele maso. O my se máme :)
  • :-) To mi tehda dělaly problém asi i ti omalovánky. Jinak (t.j. o něco později :-) jsem četla 1984 a Sto roků samoty.
  • @flanker.27 1984 + Zvieracia farma boli povinné čítanie na mojej strednej, buď to alebo som to čítal kvôli maturite, už si nespomínam ale čítal som to.
  • @flanker.27 1984 mam stale v plane, aj to lezi na policke ale akosi nie je na to nikdy nalada...
    Ještě je dobré si ty antiutopie doplnit o Aldouse Huxlyho - Báječný nový svět (resp. ono se to většinou objevuje u nás pod názvem Konec civilizace, což není dle mého šťastný překlad).
  • @Hildegarda já ani jedno z obou dvou:D
  • ThorarThorar Když umřel, tak umřel.
    Když už jsme u těh antiutopií/dystopií tak je ještě dobré si přečíst od Zamjatina - MY, odkdud bral inspiraci Orwell.
  • @Thorar som dostala do daru a je to jedna z tych knih na policke :)
  • @M1on: Hravaš? lebo už dlho chcem postaviť Winterfell
  • upraveno 17. prosince 2012
    @Gardien nehrávam, googlim.To chceš postavit sám?
  • ano... a v surviale :D
  • @Gardien a chceš pomoct:D, pokud to nějak de.Já to moc nehrál, jo a neměl bych origo :-$
  • Na jakém minecraft serveru to je? Že bych se tam přidal.
  • scorpions cz/sk...
    inač už treti tyždeň hledam misto
  • Když už tu dnes byla ta záplava Benjenových obrázků (a jedno z témat povídkové soutěže je alternativní realita):
    image
    Steampunk!Benjen Stark and the Wall, from GRRM's A Song of Ice and Fire
  • @Gardien Potom napíš ked nájdeš. Síce som tam už dosť dlhú dobu nehral, ale mám tam nejaké tie zásoby ktorými by som rád prispel :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.