Odkazy , obrázky...

upraveno 14. dubna 2019 v Rozličný pokec

Na stránkách http://www.shirepost.com/GeorgeMartin.html jsem našel fotky zajímavě zpracovaných "jelenů" a jiných platitel ze světa Písně. Dokonce je možné si je za rozumnou cenu objednat. Škoda jen, že tam nemají zlaté "draky", ale to by už asi bylo o něco málo dražší. :wink: Takže výzva pro všechny numismatiky! :)

1289290292294295367

Komentáře

• r+l=j :D :D :D
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Žebříček top40 seriálových postav. Jen nevím na základě čeho je ten žebříček postaven. Ale je docela zajímavé ho srovnat třeba s knižním. :-)
  • Sansa na 4. pozici? Uff... na to snad ani neexistuje smajlík...
  • @baltim a proc ne ? možno práve ona sa "bude smiat nakonec, však to ešte nekam dotáhne a všetkím ukáže :p :twisted: času, ambícií a perspektívy má ešte dosť, na zvládnutie "Hry" :king:
  • @Alef_peAlef: A namísto Šíleného krále bude vládnout Bláznivá královna - děsivá a temná jako noc... (Nebudu parafrázovat Galadriel, nebudu parafrázovat...)
  • upraveno 2. dubna 2014
    @Jay njhej, takmer som zabudol, že sme v pochmurnom, depresnom svete GRRMartina, a musíme sa prisposobit tomu štýlu :twisted: - ach preoc musí u každého príbehu mať vždy také "severské", negatívne konce :anxious:
  • @baltim Sansa získala 2. alebo 3. miesto aj v hlasovaní tu na icefire.cz
  • Sansa je dlouhodobě bezkonkurenčně nejpopulárnější Stark. Udivuje mne, že to někoho stále udivuje. :-)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    U seriálové Sansy to udivuje i mě ;)
  • No, asi jsem spadl ze Zdi na hlavu, ale mně přijde Sansa strašně nudná.
  • Nudná, ale vcelku se na ni dá alespoň dívat... :o)
  • upraveno 2. dubna 2014
    tak to záleží na vkusu jednotlivce :-)
  • No, ano, je to o vkusu - nicméně jako postava se vyskytuje často, takže by člověk hodnotil
    Sympatie k postavě (ano je nudná, ale je STARK... :o))
    Herecký projev protagonistky (proti Dany,... ne, to fakt nejde srovnávat)
    Vzhled protagonistky
    Jako ano, v každé kategorii ji někdo předčí, ale těžko někdo ve všech... :o)
    Jasně, v 2 a 3 by ji předčila Cersei, ale já ji z knihy mám zafixovanou jakou blbku přesvědčenou o své genialitě... ve spojení s mocí hrozně blbá kombinace.

• upraveno 2. dubna 2014
    Jo, blbka přesvědčená o své genialitě, to na Cersei sedí parádně :-D
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    baltim napsal(a):

No, asi jsem spadl ze Zdi na hlavu, ale mně přijde Sansa strašně nudná.

Sansa jako postava, nebo i její kapitoly?
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    @Nevada V tom žebříčku se hodnotí seriálové postavy a co si budeme nalhávat, Sophie pobrala talentu zhruba stejně jako Kalísí...vlastně Emilia.
  • Podle mě byla Sansa v prvních dvou sériích zahraná dobře. Drobné charakterové změny se dají vysvětlit věkovým rozdílem oproti knize a na rozdíl od různých "experimentů" nejsou v žádném zásadním rozporu s předlohou.

V knize slouží Sansa v podstatě pouze coby další "oči". Vývoj osobnosti je u ní velmi pozvolný a teprve na Orlím hnízdě se začíná nějak aktivně projevovat.
  • @Hildegarda jéééééé leporelo :-D
  • Ugla napsal(a):

Podle mě byla Sansa v prvních dvou sériích zahraná dobře. Drobné charakterové změny se dají vysvětlit věkovým rozdílem oproti knize a na rozdíl od různých "experimentů" nejsou v žádném zásadním rozporu s předlohou.

V knize slouží Sansa v podstatě pouze coby další "oči". Vývoj osobnosti je u ní velmi pozvolný a teprve na Orlím hnízdě se začíná nějak aktivně projevovat.

Ano v první,druhé a částečně třetí knize mi Sansa přišla jako postava která tam je proto aby sledovala dění v Králově Přístavišti. To byl od druhé knihy i Tyrion,ale z jeho pohledu byly spíše vidět intriky a pletichaření. Sansa byla jen "Ptáčátko".
  • upraveno 2. dubna 2014
    Joffrey na 2. místě????? WTF??? (a walderovi křivděj, to je tak úžasná postava, proč jí nikdo nemá rád, fňuk)
    A davos až na 20. místě? rád bych si promluvil s tím, kdo to určoval
  • @Everett_Young: (Nejprv na rovinu přiznávám, že si jména herců nepamatuji, takže se na ně budu ovolávat jako na postavy...) no, tak s herecký talent Sansy a Dany nejde srovnávat - zatímco Dany měla prostor a jasně předvedla co "umí", tak většina hereckého prostoru pro Sansu byla limitována na chodící dekoraci, plačku a snílka... a to nejsou úlohy, v nichž se lze výrazněji projevit (v dobrém ani špatném) - osobně to hodnotím jako výkon který nenadchne ani neurazí, zatímco Dany je jiná liga... :o)
  • upraveno 3. dubna 2014
    @Jay + a to si myslím, že Sansu zahrála ešte celkem dobre, -najma všetky scény s Joffreyom, kde aj na sposobe zahrania tej role, zvládla najma po psychologickej stránke, a osobnosti tej postavy sansy, najma na tom pretvarovaní sa,a lavírovaní pri sadistickom joffrym, jasne ukázala, že vobec neni nejaká "blondýnka" (tá by nevedela a nezvládla sa tak pretvarovat, a držat "poker face :p ), ani až taká "sansoidná ;D
    - hoci, záleží co sa pod tým myslí, *sansoidná :D , odkial to máte taký výraz :d. (ale tak ok, možno v knihe z toho vychádza postava Sansy trochu ináč..
    tak aj na tom malom priestore, co scenár poskytol pre Sansu, ju zahrála ešte dost dobre (..úzkom "hereckom´ priestore", a ešte menej akčnom, zatím zvačša skor pasívna rola, v prvích knihách aj sezónach seriálu dostala relativne velice málo príležitostí a možností sa nejako výraznejšie prejavit a aktívnejšie zasiahnut do deja a Hry..)
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 3. dubna 2014
    Škoda, že tam chybí GRRM docela by mě zajímaly i jeho výsledky.
    image
  • upraveno 3. dubna 2014
    @Montezuma3 Jak by asi vypadalo Georgovo kolečko? :-D #georgerrmartinisnotyourbitch

Edit: Aha, teď jsem si přečetla, cos napsal nad tím obrázkem. Nedivím se, že nás všechny asi napadne to samý... :-)
  • Vypadá to, že V. Hugo to měl dost na háku :-)
  • upraveno 3. dubna 2014
    @brbr ..co je úplne čudné, prtže toho napsal ozaj dost (takmer tolko co workoholik Honoré de Balzac (8-O ten jeho koláč :spike: =D však ten si ani moc dlho nepožil, :o
    rovnako jako napr. aj w.h.Auden :o.O :twisted: :roll:

btw. co znamená to "making end meets" :-k
  • Na můj vkus všichni málo spí
  • a tiež tí hudební skladatelia sa nijak zvlášt nepretrhli.. (snád okrem Ludwika vanBeethowena)
  • @M1on asi byli na drogách
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.