Odkazy , obrázky...
Na stránkách http://www.shirepost.com/GeorgeMartin.html jsem našel fotky zajímavě zpracovaných "jelenů" a jiných platitel ze světa Písně. Dokonce je možné si je za rozumnou cenu objednat. Škoda jen, že tam nemají zlaté "draky", ale to by už asi bylo o něco málo dražší. :wink: Takže výzva pro všechny numismatiky! :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Já bych to nerozmazával.
Jinak nejlepší je tam Shae, nejhorší Cersei,... vypadá tak nějak divně.
... že by to bylo tím masem uvnitř? :D
Zaslechla jsem něco jako že je mají obzvlášť rádi... :twisted:
Aegon pěkně surfuje =D
Musel bych dohledat, ale Balerionovi bylo tuším asi jen 100-150.
Jinak ano, konečně někdo vzal doslovně Martinovo "Větší, větší, mnohem větší, obludně veliký..."
... tak oprava: Balerion umřel 101 AL ve věku cca 200 let, takže je mu teprve stovka,... ale že na polích ohně sfoukl běkný narozeninový dort... akorát těch svíček nebylo 100 a nepřestaly hořet... :onfire: Happy birthday, Balerion, happy birthday to you... :onfire:
Nicméně nosná mysšlenka byla, že TAKTO by drogonek nevyrostl "za pár set let", ale tak za 100.
Ostatně: The largest and oldest Targaryen dragon, Balerion, lived about 200 years and could swallow a mammoth whole, but dragons raised in captivity are thought to be smaller than their wild brethren. Asi se některý může dožít víc, ale není to potvrzené.
Nicméně Drogonek je na dobré cestě, když má už ve dvou letech rozpětí křídel nějakých 6 metrů. :-)
Mimochodem, Martin se tady skoro tradičně pěkně uťal při psaní Hry o trůny:
(Tyrion vzpomíná)
Bylo tam devatenáct lebek. Nejstarší z nich byla víc než tři tisíce let stará; nejmladší pouze století a půl. Ty nejnovější byly také nejmenší; pár jich nebyl větší než lebky mastifa a byly podivně znetvořené, pozůstatek posledních dvou dráčat narozených vDračím kameni. Byli to poslední z targaryenských draků, možná poslední draci vůbec, a nežili moc dlouho.
V závislosti na svém stáří se lebky různily co do velikosti až ke třem obrovitým monstrům z písní a bájí, k drakům, které Aegon Targaryen a jeho sestry vypustili ze řetězu na Sedm království starých.
Sice v dalších dílech Martin občas popřel sám se, ale i tak si myslím, že Balerion žil déle než 200 let.