Odkazy , obrázky...

upraveno 14. dubna 2019 v Rozličný pokec

Na stránkách http://www.shirepost.com/GeorgeMartin.html jsem našel fotky zajímavě zpracovaných "jelenů" a jiných platitel ze světa Písně. Dokonce je možné si je za rozumnou cenu objednat. Škoda jen, že tam nemají zlaté "draky", ale to by už asi bylo o něco málo dražší. :wink: Takže výzva pro všechny numismatiky! :)

1294295297299300367

Komentáře

• GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @Everett_Young Určite obdivuješ ladnosť s akou autor namaľoval tie hory... v pozadí :D
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 22. dubna 2014
    @Branislav_Gepeto Nebuď sexista, Yennefer má více výhod než jen pozadí :twisted:
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    @Jay Dovedeš si představit kolik by takových ryb musel Balerion nachytat, než by se aspoň trochu zasytil? ;)

@Everett_Young
    Obrázek moc pěkný. V knihách jsem Yennefer neměla ráda. Až ve čtvrtém dílu mi byla sympatičtější než Geralt. Ale ve čtvrtém díle byl i náhodný kolemjdoucí sympatičtější než Geralt. Dokonce snad i ten blb Marigold :)
    @Nevada Čtvrtým dílem myslíš čtvrtý díl ságy nebo čtvrtý díl celkově (předtím jsou dvě sbírky povídek takže vlastně druhý díl ságy)?

Jinak jaké jsou tam tak tvoje oblíbené postavy? Hádám že Ciri, ale netroufám si tvrdit.

U mě jednoznačně vede Jiskra (ta "zlá" elfka od potkanů), pak Yennefer a na třetím místě Yarpen Zigrin (jeho upřímnost je fakt úžasná) a pak Marigold, protože je to sice úplný idiot, ale neuvěřitelně zábavná postava :-)
    @Everett_Young
    Tak ne čtvrtý, ale třetí z románů, bez povídek (ale ty jsem četla taky, před ságou). Jak jsem to četla v jednom zátahu, tak se mi to plete. Ta část, kde je Geralt jak fracek, "nikoho nepotřebuju, zvládnu si to sám, jen mě zdržujete" - prostě na facku a kopanec do zadku zepředu.

Geralt, Ciri a Triss. Trpaslíci oba ti "šéfové" (jména trpaslíků si celkově nepamatuju).
    A taky ten papoušek :-D
    Dost sympatický mi byl Cahir a vlastně i císař (když pominu ten plánovaný incest).
  • upraveno 22. dubna 2014
    @Nevada Yarpen Zigrin a Zoltan Chivay ?
    Papagája si pamatuju moc dobře Feldmaršálek Duda.
    Já to mam zase naopak, já to hltam už druhým rokem a ještě mi zbejvá 1,5 knihy povídek.
    Mě se ještě líbil Regis :)
    @Everett_Young s tím Marigoldem souhlasim.
    Někdy si to budu muset přešíst znova, pač jsem se v tom dost ztrácel.
  • Djikstra, Yarpen Zigrin a Zoltan Chivay. Ne nutně v tomhle pořadí ;) Geralt je Geralt, kapitola sama pro sebe :D
    @M1on
    Jo, to jsou oni :)
    @Blackfish A co Vizimír? :twisted:
  • Teda na toho v těch knihách tolik není že :D Ale jako jméno je to skvělý ;)
  • @Nevada: A dovedeš si představit, co jiného by na ostrovech (DS i Valyrie) jedl? I když, když už jsme u toho,... asi záleží na jídelníčku - pokud dlabal velryby či žraloky (jo uznávám, kytovci jsou savci a žralok je paryba, takže tohle zrovna ryby nejsou,... :o)), tak jich nemuselo být extra moc...
  • To by bol fakt uzasny obrazok - Balerion bojuje s velrybou :)
  • JayJay
    upraveno 23. dubna 2014
    Asi podobně epický jako Ohař bojuje s kuřetem,... :-D
    Boj by to asi moc nebyl, ale jestli se ti chce malovat, tak s chutí do toho...
    Jinak věrohodnější potrava draků mě prostě nenapadla...
  • už to tady bylo? :D
  • a co Rytir Tri Kavky? Ja som Yennefer nemusel snad az do jej zajatia Vilgefortzom.

Geralt je snad moja najoblubenejsia postava vobec. Tie dve bojove sceny s bratmi Micheletovymi a Profesom povazujem za jedny z dvoch najlepsich vobec....'Zly lide zemreli....muze sa stat ze je prijdu hledat. Tim reknete ze je zadavil Vlk, Bily Vlk, at se casto obzeraji, jedno za sebou spatri Vlka' :-) to ze chce vsetko zvladnut sam suvisi so stratou Ciri a ze okrem Marigolda nikdy ziadnych priatelov nemal.
    Yarpen i Zoltan super, snad nemusim pisat po kom mam nick (deitwen addan in carn aep morvudd) :-)
  • @Azazel najhoršie video čo som tento týždeň videl, a to som tento týždeň videl aj toto

• upraveno 23. dubna 2014
    @duny jj, viem, Ježek :D ale vždy v noci mal ozaj hlavu ježka(?) tušim .. hm, a zrušil mu nekdo nakonec túto kletbu, či ne ? už si to neviem spomenúť, či mu tá "ježko-throphia´ zostala už nafurt :o :d :3eyed:
    @Alef_peAlef Zakrej to do spoileru, já mám sice dočtenu, ale možná ještě někteří ne a je to dost zásadní informace :-)
  • @Alef_peAlef :D hoď to do spoileru
  • @Everett_Young @JoeGyry :oops: dúfam že už neni pozde ;D
  • upraveno 23. dubna 2014
    ..
    @Alef_peAlef NÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ!
    (Jestli toho blba jen hraje, tak fakt velmi úspěšně a mohl by se tím i živit.)
    upraveno 23. dubna 2014
    @Nevada Díky, že oceňuješ moje herecké schopnosti, jsem vážně poctěn ;-)

@JoeGyry Co sis to provedl s avatarem 8-O
    @Everett_Young
    ťunťo :-D
    @Nevada Promiň, ale když tys mi tak krásně nahrála :-)
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    image
  • @Montezuma3 Wow, tam bych se chtěla jednou podívat, nejlépe hned teď, vypadá to úžasně :applause:
  • TergasTergas Ten, který schází z kopců
    @Montezuma3 Hrad (i město) vypadají nádherně, představoval bych si Casterlyovu skálu snad jen trochu děsivější a méně "elfskou", ale to bude tím, že ji nenechal postavit Tywin :D . Ale vchod do hradu přes samotnou skálu je úžasný včetně brány stylizované do lví tlamy (jestli vidím dobře). Bravo, tleskám autorovi :applause: Má autor na kontě víc hradů z westerosu?
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.