Odkazy , obrázky...

upraveno 14. dubna 2019 v Rozličný pokec

Na stránkách http://www.shirepost.com/GeorgeMartin.html jsem našel fotky zajímavě zpracovaných "jelenů" a jiných platitel ze světa Písně. Dokonce je možné si je za rozumnou cenu objednat. Škoda jen, že tam nemají zlaté "draky", ale to by už asi bylo o něco málo dražší. :wink: Takže výzva pro všechny numismatiky! :)

19293959798367

Komentáře

• upraveno 10. října 2012
    Ne, budeme sem dávat odkazy na divný kočičky.

Ale vážně, ne že tu zahájíte virovou epidemii :D
    Okay, tak aj ja sa pridám :D
    ňuňu level over 9000
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 10. října 2012
    Proč mě takový věci vždycky přimějou vyluzovat zvuky jako ouňuňuňutojekvášný... :)
    Když ja raději pejsky
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 10. října 2012
    Jéj, radši sem nebudu nic psát, protože mne napadají pouze výrazy a citoslovce, za které bych se pak styděla :)
  • ThorarThorar Když umřel, tak umřel.
    upraveno 10. října 2012
    Nestyď se a projev se! :-)
    upraveno 10. října 2012
    Krisa: Já se taky nestyděl :)
    upraveno 10. října 2012
    flanker.27 napsal(a):

Krisa: Já se taky nestyděl :)

:D Já bych ještě přidala "Jéj, to je mumíček, ťuťuťu, ty pacičky, ty oušečka..." :)
    Tak jsem dnes zase zabloudila na Fler, to je fakt zlo ty stránky a jen tak z legrace jsem zkusila napsat "hra o trůny" a vylezlo mi toto. Třeba khalův náramek se mi moc líbí a Dothraki taky, holt ta modrá... :-)
    Vlcacka napsal(a):

Tak jsem dnes zase zabloudila na Fler, to je fakt zlo ty stránky a jen tak z legrace jsem zkusila napsat "hra o trůny" a vylezlo mi toto. Třeba khalův náramek se mi moc líbí a Dothraki taky, holt ta modrá... :-)

no u nas sa ta stranka (www.sashe.sk) venuje skor umeleckym veciam, takze odkaz na game of thrones nepomoze :)) - ale za to su tam strasne krasne veci. Ked ma niekto narodky, staci sa tam pohrabat - dnes som objavila nadherny obal na knihu
    upraveno 10. října 2012
    Vlcacka: Z Fleru musíš tak 75% vytěsnit a pak tam najdeš neuvěřitelně krásné věci.
    Oberyn Martell by GabrielJardim
    Osha, Rickon Stark and Shaggydog by timburtongot
    Krisa napsal(a):

Vlcacka: Z Fleru musíš tak 75% vytěsnit a pak tam najdeš neuvěřitelně krásné věci.

Jojo, už tam mám zase tři zacílený. :-(
    http://www.fler.cz/zbozi/modra-draci-vejce-2994981
    http://www.fler.cz/zbozi/bajoran-vecirek-ve-zlate-2960439 Ty ale zkusím vydyndat od výrobce s modrými kamínky.
    http://www.fler.cz/zbozi/vecernice-3027599
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 10. října 2012
    Ty vaše roztomilé kočičky mi připomněly jednoho Slováka, který sbírá fotky kočičích mršin. Občas dal nějakou odkazem, aniž by napsal o co se jedná. Byly to bezva šoky.
    Brrr, to Hildino lví video teda bylo. Zajímalo by mne, jestli to přežil ten člověk z čisla dvě. Jo, kočičky...
    Ach, koťátka.. Pamatuju si, že jsem jednou coby prcek byl u tety na chalupě a někdo z nás tam našel u zídky vrh koťat, ještě slepých. Kočka-matka se neukázala, tak jsme povolali na pomoc sousedku. Praktická vesnická žena vyhodnotila situaci - možná našli kočku přejetou, detaily si už napamatuju - popadla koťátka jedno po druhém a křísla jim krčky o hranu zídky.

Tatínek pak měl co vysvětlovat. Odnesl jsem si z toho, že pro koťátka (a zvířátka vůbec) platí jiná pravidla než pro lidi a žádne kočičí kojeňáky se nevyskytují. Ten ošklivý pocit z toho, že pro někoho holt na světě není místo, však přetrval. Časem jsem pochopil i to, že jediný rozdíl u lidí spočívá v tom, že se to prostě nesmí..
    Uglo to jsou bohužel ta nepříjemná dětská traumata... :-(
    U některych lidi se da řict bohužel nesmi.. nie je lepši spôsob na začiatok dňa než komentovať na icefire
  • upraveno 11. října 2012
    Hildegarda napsal(a):

no u nas sa ta stranka (www.sashe.sk) venuje skor umeleckym veciam, takze odkaz na game of thrones nepomoze :)) - ale za to su tam strasne krasne veci. Ked ma niekto narodky, staci sa tam pohrabat - dnes som objavila nadherny obal na knihu

Přítelkyně mého bratra miluje věci s kočičí tematikou, takže jí na těch našich českých asi objednám dvoje naušničky á la kočka, jedny k narozeninám dvanáctého prosince a druhé k Vánocům... však vy víte kdy.
    no já se na fler chystam také prodávat a nějaké nápady mám co se týče GoT ale nevím zda se mi podaří to dotáhnout do úspěšného konce. Až to bude hodím sem odkaz.Ale nic zázračného nečekejte XD
    Kachítos napsal(a):

no já se na fler chystam také prodávat a nějaké nápady mám co se týče GoT ale nevím zda se mi podaří to dotáhnout do úspěšného konce. Až to bude hodím sem odkaz.Ale nic zázračného nečekejte XD

Super! Držím palce a budu moc zvědavá!
    upraveno 11. října 2012
    Ugla: Takové lidi nenávidím! Argumentace, že kočku nenechají vykastrovat, protože to stojí 700 Kč (co kdyby jim kočku pak někdo přejel, to by ty peníze přece vyhodili) a raši budou každý rok TOPIT, nebo UMLACOVAT koťátka, je fakt k poblití!!!

Kočičí kojeňáky existují - já jsem vypiplala 150gramové kotě, které přitáhla známých kočka (když byli na dovolené) a nechtěla ho kojit, páč bylo nemocné. Měla jsem ho doma v kleci od pískomila když spalo (aby ho někdo nezašlápl, bylo velké jak moje dlaň - a já mám celkem malé ruce) a každé 2 hodiny jsem ho krmila mlíčkem ze stříkačky, protože neumělo samo pít. 14 dní dní jsem od půl 6 do 2 do rána křísila kotě, které se vycpalo na přes půl kila a teď si žije u sestřenice majitelů kotěte a je spokojené. Není to lepší, než ho majznout o stěnu?

Omlouvám se za svůj výlev, ale tohle je něco, co prostě nepřekousnu.
    Krisa: My tak doma piplali malého králíka, bohužel naši péči nepřežil:-( Taky nechápu lidi, co se jen tak zbaví zvířete, když se jim zrovna nehodí...
    upraveno 11. října 2012
    Krisa: Nemáš holt přístup praktické venkovské ženy. Tihle lidé mají jiný přístup k životu a smrti, obstarání živobytí atd. Já bych nejspíš nedokázal za normálních okolností zabít ani kuře (i když je jím rád), ale pro člověka, co chová drůbež nebo králíky je to o něčem jiném. Nechci to hájit, vidět něco takovýho, asi by to mnou otřáslo ještě teď, ale to je dáno výchovou a životem v relativním dostatku všeho.

BTW já zas kdysi zachránil mimino zajíce, venčil jsem psa a našel přejetou zaječici a vedle malýho prcka, co se neúspěšně pokoušel vylézt na obrubník. Pár dní jsem ho krmil kapátkem, než jsme ho odvezli na záchrannou stanici pro lesní zvěř.
    Není to lepší, než ho majznout o stěnu?
    Všichni lidi prostě na to nemaj čas a energii a tak zvolej to "vesnické" řešení. Já osobně s tím problém nemám. Párkrát jsem na brigádě (zemědělský družstvo) zabil umírající selata. Většina lidí tam na to neměla žaludek a já jsem zas neměl žaludek dívat se, jak pomalu umíraj. Takže ta paní s koťaty se v mých očích nezachovala nijak špatně. Já akorát nesnáším, když někdo koťata topí a ještě tím stylem, že je zaváže do igelitového pytle, hodí do vody a uteče. To je pěknej hajzl. Když už někdo zabíjí zvířata, měl by to dělat rychle a čistě.
    upraveno 11. října 2012
    Můj zásadní problém je v tom, že jsem přesvědčená, že od vraždy zvířete není zas tak daleko k vraždě člověka a člověk se občas může alespoň bránit (to je dovedeno do extrému, takže mne neberte doslova).

Samozřejmě něco jiného je, když zvíře umírá a není možné ho vyléčit, to uspání chápu (zvíře nemůže být na utišujících kapačkách jako člověk, dokud neumře samo - technicky to nejde)

Chmur: Paní s koťaty se špatně zachovala, protože ta koťata neumírala - stačilo by je krmit a ona by to v klídku přežila! Kdyby byla koťata (nedejbože) potrhaná, tak to chápu a paní by neudělala nic špatného. Velký rozdíl vidím v tom, když se zamezí zbytečnému utrpení, nebo se zabije, protože se mi o to zvíře nechce starat!
    Velký rozdíl vidím v tom, když se zamezí zbytečnému utrpení, nebo se zabije, protože se mi o to zvíře nechce starat!
    Já tu paní neznám a neznám ani všechny okolnosti, ale když byl Ugla ještě prcek, zřejmě se jednalo o osmdesátá léta. V tý době nebyly běžný útulky a ta paní se prostě zachovala pragmaticky. Nechtěl investovat energii do něčeho, v čem neviděla valného smyslu.
    Záleží na úhlu pohledu. Jsem vlastně rád, že jsou lidi, kteří to vidí jinak.
    V podstatě souhlasím s flankerem.
    Ono pokud to kotě bylo nemocné, tak je docela pochopitelné, že ho ta kočka odmítala- to některá zvířata dělají, psi taková mláďata i zakusují- vzhledem k tomu, že by mělo stejné nároky na potravu, zvýšené nároky na péči a sníženou schopnost přežití, je to pochopitelné. Lidi si holt můžou dovolit takové chudáčky- ťuťu- ňuňu- zkusit vypiplat, i kdyby to nemělo vyjít. ;)
    A co se týče topení- neříkám, že je to ideální smrt a nejsem si jistá, že bych na to měla žaludek, ale v některých případech to dokážu pochopit. Po čtrnáctidenním krmení nalezených koťat babička zjistila, že mají prašivinu, tak je utopila. Drastické? Jednou po hlavě by bylo "humánnější"? Ona už totiž jednou jednu kočku dobíjela- kolemjedoucí auto tomu zvířeti skoro urazilo půlku hlavy a sedmý život ne a ne skončit. Číča dostala ještě sekyrkou a než se babička vrátila s lopatou "mrtvola" jí ještě kousek utekla... Asi bych to taky víckrát nezkoušela stejným způsobem. :(
    A můžu trůnit :D
    WC
    to je pecka ! :D must have ! :D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.