Sny

upraveno 6. listopadu 2010 v Rozličný pokec

Ten sen není nic neobvyklého. Já například létám ve snech zcela běžně.

Když mě třeba někdo honí, utíkám, ale jak už to ve snech bývá, nohy jsou těžké, a vypadá to, že přešlapuju na místě. Nepřítel se ke mně blíží, ale když už to vypadá hodně bledě a má mě na dosah, tak mu prostě uletím. 8)

Je zde nějaký kvalifikovaný vykladač snů? Nečeká mě výhra v Sazce nebo tak něco? :wink:

«13

Komentáře

• upraveno 7. ledna 2007

Zajímavý postřeh.

Já jsem, myslím, nikdy nelétal, ale zdávalo se mi o tom, že byla tak nízká gravitace, že jsem se po vyskočení vznesl třeba vysoko nad lesy, nad hory... pak jsem zase dopadl na zem, odrazil se a vyskočil ještě výš. Docela mě při tom jímala závrať a bál jsem se každého dalšího dopadu, že už to bude moc velká výška a že se přizabiju... ale bylo to vzrušují. :wink: Nicméně tříokou vránu jsem nikdy nepotkal. Škoda.

A jinak se mi hodně zdá o vlacích a nádražích. Připomněl jsi mi, že jsem chtěl založit topic sny (civilní), tak to budu muset ihned napravit! :!: :idea: :arrow:

• upraveno 23. ledna 2007

Nedávno se mi zdálo, že jsem byl Arya. Přijel jsem na lodi do Králova přístaviště a nechal se najmout na bridágu vykládání knížek v knihkupectví. Náhodou jsem tam potkal i Gendryho. Společně jsme utekli a šli k řece. Tam nakládaly přerostlé egyptské mumie bedny na lodě. Když si nás všimly, začaly nás honit, ale my jsme ujeli v sudu na zamrzlém Černovodém proudu. Vystoupili jsme až v opevněném městě, které bylo ozdobeno jako lunapark. Přes zamčenou mříž jsme vlezli dovnitř, ačkoliv si Gendry natrhnul kalhoty o ostrý ocelový bodák.

Celé město bylo prázdné. Ve sněhu za námi zůstavaly stopy. Sestoupili jsme do podchodu, který vypadal jako vstup do metra, jen s tím rozdílem, že na něm byl nápis šatny. A to je konec.

Freude? Freude?! Freude!!! Vždycky na tě dojde... :)

• upraveno 8. února 2007

Když tu tak čtu ty vaše sny nebo poslouchám komu se co zdálo, tak jsem vděčný za to, že si své sny nikdy nepamatuji. I když na druhou stranu by to mohla být sranda.

• upraveno 8. února 2007

Když si tak pročítám, co se mi to zdálo, jsem opravdu rád, že moje sny nejsou zelené. :wink:

• upraveno 11. ledna 2008

Věřte nebo ne, dneska se mi zdálo o paní Melisandře. Byla oblečena do červeného sametu a šarlatového hedvábí a měl krásně krojené, rudé, rudé, rudé, sladké rty. 8) Ten sen měl dokonce i nějaký zajímavý děj, ale ten jsem naneštěstí po probuzení zapomněl; jen ta roztomilá R´Hllorova kněžka mi utkvěla v paměti.

To je tak, když se ponocuje na foru. Btw, co jste vyráběli, pochlub se. Neměl jsi ráno popálenej kožich? ;)

Přesně tak, večerní rozhovory na téma Melisandra, k tomu několik obrázků, to stačilo k tomu, aby se snová fantazie rozjela na plné obrátky. 8) Ale líbilo se mi to, byl to příjemný sen, klidně bych si ho někdy zase zopakoval. Kožich to naštěstí přežil bez úhony, dokonce ani moc nedoutnal.

Neříkejte, že vy jste nikdy neměli sny spojené s Písní. :wink:

• flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 13. ledna 2008

Á, tak odtud ten náhlý zájem a obhajoba Melisandry. :D Ovšem pozor zlovlku, některé ženy dokážou chlupy na gauči úplně rozohnit :!:

Pro mě nejpříjemnější západozemskou noční vizí bylo prosté procházení se po hradbách Zimohradu, z nějž vládnu moudře a spravedlivě (jak jinak) od Zdi až po Řekotočí.

• upraveno 13. ledna 2008

Dany si na to slovo vzpomínala z děsivého příběhu, který jí jednou Jhiqui vypravovala u ohně. Maegi byla žena, která léhala s démony a praktikovala ta nejtemnější kouzla a čáry, ničemné stvoření, zlé a bez duše, co přicházelo k mužům uprostřed temných nocí a vysávalo život a sílu z jejich těl. (Hra o trůny)

Paní Melisandru by se možná mezi maegi dalo přiřadit, ovšem v žádném případě se necítím vysátý. Naopak, stal jsem se velmi aktivním a kreativním. :P

Zimohrad bych taky někdy chtěl vidět ve snu. Taková noční vize je lepší než knížka a intenzivnější než film v kině, protože působí na všechny smysly a v tu chvíli to vypadá jako skutečnost. :wink:

• upraveno 13. ledna 2008

Zapamatovatelné sny, v nichž se vyskytovala hrdinka libovolného filmu či knihy jsem měl naposledy v rané pubertě a podrobněji bych se tu o nich nerad šířil :oops: . Závidím...

• upraveno 14. ledna 2008

V knihách (a jiných uměleckých dílech) se vyskytují i takové hrdinky, jejichž případné vystupování ve snu je spíše nezáviděníhodnou záležitostí. :D Příkladem budiž Cerseiny sny o Maggy Žábě. Mít podobné noční můry, asi neusnu bez rozsvícené lampičky.

• upraveno 7. února 2008

Po dlouhé době se mi zdál sen, který jsem si trochu zapamatoval. Zvláštní sen.

V tom snu jsem zase chodil do školy, a přišel tam jako host G.R.R. Martin. Vypadal ale divně, byl štíhlý a bez vousů (možná tak vypadal v mládí), taky jsem mu to hned řekl. Nevím, co mi odpověděl, ale nabyl jsem jistoty, že to je opravdu on. Pak mi řekl, že ví, že jsem jeho velký fanoušek (ještě zmínil jednoho spolužáka, se kterým jsem opravdu chodil na základku) a řekl, že mi věnuje na památku knihu. Jaké bylo mé zklamání, když mi místo novotou a tiskárnou vonícího Tance s draky dal jakousi encyklopedii o lodích a parních strojích!

Byl jsem z toho tak rozladěn, až jsem se probudil.

Co si o tom myslíte? :lol:

• upraveno 9. února 2008

Stačí se podívat do tématu Brienne, strana 3. :D

heavy_head wrote:
    To je jako s těma milenkama a manželkama. Když už se vám o někom zdají sny, můžete si to vymlouvat, jak chcete... Je v tom. Už ji miluje, ale ještě to neví.

Mně se tedy o GRRM, mám ten dojem, ještě nezdálo. Nicméně už jsem ve snu potkal pana Tolkiena, dokonce si byl i trochu podobný. Encyklopedie kolesových parníků je jasná narážka na Sen Ockerwee. Vždycky jsem se chtěl plavit po Mississippi, na palubě vlajkové lodi Krásné Léto. :P Co třeba založit labskou paroplavební společnost? ("Pánbůh rozdal jiným městům všecku krásu, parníky na řekách a dámy šité do atlasu..." - nezní to lákavě?)

• upraveno 9. února 2008

Ech, ne všechny sny musí mít nutně sexuální podtext. :D Tehdy byla řeč tuším o Brienne a Jaimem, o nichž prorokuji, že se ještě setkají a bude to mezi nimi jiskřit jak brzdící vlaková souprava.

Jestli tě uchvátila paroplavba, tak se ti jistě musel líbit televizní seriál Co přináší řeka, nebo film A teď Apokalypsa, tam se taky plaví na takové jedné lodi hlouběji a hlouběji do vnitrozemí a nikdo neví, kam až ještě... ve mně to alespoň zanechalo silný umělecký zážitek.

Mně se vůbec zdá dost snů odehrávajících se někde ve škole, asi proto, že to byly bezstarostné časy, doba her a malin nezralých... Taková ta Léta prázdnin, "věčně smích školních tříd, teď už musím něčím být..." :)

• upraveno 8. března 2008

Sice mi učarovala paroplavba, ale radši bych její vůni a pískání vnímal skrze stránky knihy nežli přes blikající obrazovku. Neznáš nějaký podobně silný titul v psané podobě...? :)

Jinak se mi před několika dny zdálo o Lyanně! Ale nikoliv o té z Písně ledu a ohně, nýbrž o hrdince povídky Píseň pro Lyu. Vžil jsem se do kůže Robba při jejich posledním rozhovoru. A byl to skutečně hodně smutný sen, obtěžkal mé srdce takovou melancholií, až jsem se bál, že pukne - následné probuzení jsem pak přijal s velkou úlevou a radostí, že to nebyla skutečnost. :o

• upraveno 9. března 2008

Huckleberryho konec. :) Děj se odehrává částečně na Mississippi. Ještě mě napadá Pippi dlouhá punčocha, o mladé delikventce a přepadávačce parníků, ale to je tak všechno. Je to ostuda, ale víc děl o věku páry mýma rukama neprošlo. :wink:

Ta scéna, jak na něj volá: "Přijď za mnou! Přijď k nám! je nás hodně a všichni se vzájemně milujeme. Jestli nepřijdeš, budeš navždycky sám!" :?:

Tys nepřišel? :?

Mně se před pár dny zdál barevný příběh se značně komplikovaným a napínavým dějem (skoro až filmovým), který jsem ihned po probuzení kompletně zapomněl, ale zanechal ve mně pocit příjemného dobrodružství. :idea: :x

upraveno 9. března 2008

Taky často mívám sny, který si téměř nepamatuju, ale pamatuju si z nich takový skvělý pocit, že se mi v nich líbilo a štve mě, že jsem se probudil.

Ovšem kdysi jsem měl zajímavý sen, který jsem si dokonce zapamatoval. Spočívalo to v tom, že se do mě zamilovala upírka. :D

To je přesně ono! Zůstane jen ten krásný pocit, bez vzpomínek na bližší děj.

Upírka? Hm, mohl bys to dále rozvést? :twisted:

upraveno 9. března 2008

To bylo tak... Celý kraj ležel pod sněhem, úroda v sýpkách, selský lid se hřál za dlouhých nocí u ohňů, když přišly z hustých lesů smečky podivných vlků, v jejichž stopách prý zůstávaly kapky krve. Baron, který do kraje přibyl před nedávnou dobou se vysmíval pověrčivým sedlákům, právě jeho mrtvé tělo s jasnými stopami kousnutí na krku nalezené toho příšerného rána bylo jasným důkazem, že útoky jsou kýmsi řízeny. Na hrad přijela mladá dědička (modří už vědí), a též se objevil statečný rytíř, snažící se učinit přítrž řádění nečistých sil. Tedy, to byla má maličkost. No a jak to tak bývá, nic nebylo tak jednoduché, na hraběnku s černými vlasy a bílou pletí tento muž tak zapůsobil, že se rozhodla vzepřít tomu, jemuž sloužila, což ji mohlo stát její věčný život, který však pro ni již neměl cenu, neboť pochopila sílu lásky - no, a v tom jsem se probudil, no nehodili byste ten pitomej budík z okna? :evil:

A dál? :P

upraveno 9. března 2008

No byla to oboustranná láska přemáhající čas a prostor, což se není co divit, když Vaše vyvolená vypadá nějak takhle:

[attachment=0]vampire2.jpg[/attachment]

:o

Nemohu se zbavit dojmu, že má zbytečně dlouhé vlasy... :wink:

upraveno 9. března 2008

To asi proto, aby se dal obrázek vysílat i před desátou večerní. Ale tohle je přesně vystižená upírka jak si představuju - oči, pleť, barva vlasů. Úplně mě hypnotizuje. Škoda že se mi nezdála trochu dýl.

• upraveno 10. března 2008

dlouhe vlasy, dlouhe zuby...nebezpečný typ. chlapci z Nočního klubu a hlavne Střelec, by vedeli o tom svoje :D

• upraveno 25. března 2008

Pozoruhodná upírka. Mám rád ženy se zálibou v neortodoxních nápojích. :wink:

Dnes se mi zdál sen, který bychom při troše fantazie mohli dát také do souvislosti s Písní. Šel jsem v něm jakýmsi lesem a mezi stromy jsem potkal tři muže.

"Kdo jste?" zeptal jsem se jich.

První odpověděl: "Nikdo."

Druhý řekl: "Nikdo."

A třetí dodal: "Nikdo. Opravdu."

:shock: 8)

• upraveno 26. března 2008

Máš drsné sny. :o :x :wink:

A na tom místě se to zastavilo, jo? Při troše fantazie mě fakt nic nenapadá, do jaké souvislosti s Písní bys to chtěl dávat. :lol:

Pak to ještě pokračovalo, ale už to bylo mnohem zmatenější, propletenější a moc si to nepamatuju. Mám dojem, že tam pak vystupovaly také stromy s tvářemi (ale nebyly to bílé stromy a ty tváře nebyly vyřezané) a snad i nějaké to válení sudů do kopce. :roll: :)

Opravdu tě nic nenapadá, nebo se svým oblíbeným zlovlkem jen tak laškuješ?

Vzpomeň si na Aryiny kapitoly v Hostině. Anebo na několik posledních odstavců v prologu této pozoruhodné knihy. :P

Myslíš, že jeden z nich byl Syrio Forel, druhý Jaqen H´ghar a třetí citadelník Pate? A tys byl v tom snu holka nebo kluk? Nebyl jsi snad Arya? :shock:

Myslím, že v tom snu jsem byl... ehm... samec. :) Popravdě řečeno, na tenhle detail si vůbec nevzpomínám, takže asi nebyl podstatný. Kdybych se při snění cítil nějak žensky, asi bych si to pamatoval jakožto neobvyklý jev. I když to, že jsem Arya, už se mi jednou zdálo, před více než rokem. Dokonce jsem to napsal do tohoto tématu. :!:

V poslední době se mi zdálo i o tom, že jsem byl mumifikován. :o Neměl bych s tím zajít za zvěrolékařem?

A nezdá se ti někdy, že studuješ na právnické fakultě a máš cosi společného s Baratheony? :wink:

Být měnič musí být zajímavé. Představte si to: zachce se vám a jste medvěd. Nebo podniknete noční lov jako vlk. Nebo se proletíte nad městem jako orel.

To by se mi líbilo. 8) V odborných kruzích se tomu ovšem myslím říká rozštěpení osobnosti. :x

:twisted:

Navštívit veterinu bys rozhodně měl. :arrow:

Ano, vzpomínám si, tvůj sen byl nádherně šílený. Také bych chtěl mít nějaké ženské sny. Jen tak, jaké by to bylo. :o

Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.