Sny

upraveno 6. listopadu 2010 v Rozličný pokec

Ten sen není nic neobvyklého. Já například létám ve snech zcela běžně.

Když mě třeba někdo honí, utíkám, ale jak už to ve snech bývá, nohy jsou těžké, a vypadá to, že přešlapuju na místě. Nepřítel se ke mně blíží, ale když už to vypadá hodně bledě a má mě na dosah, tak mu prostě uletím. 8)

Je zde nějaký kvalifikovaný vykladač snů? Nečeká mě výhra v Sazce nebo tak něco? :wink:

2

Komentáře

• upraveno 26. března 2008

Jsem zlovlk s vysokou teplotní roztažností. Občas jsem Baratheon, někdy Theon a jindy zas jenom On. :)

O měničství se (zřejmě) něco málo dozvíme i v prologu Tance s draky. Lze vklouznout i do kůže jiného člověka? Branovi to s Hodorem šlo docela snadno - i když to zřejmě ulehčuje fakt, že Hodor není žádný velký myslitel.

Být ženou je zajímavé, ale existují i tajuplnější vtělení. Mívám sny, ve kterých vůbec nevystupuji, jen se jako jakási bezpohlavní entita vznáším časem a prostorem a pozoruji šílené dění kolem sebe. :P

• upraveno 29. března 2008

Já měl taky jeden takový sen. :wink:

SEN O JARU

Je nevlídný den. Poryvy větru trhají vyvěšenými praporci mocných západozemských rodů, do tváří přihlížejících pleskají spršky deště. Není to počasí jako stvořené pro boj. Přesto jsou tribuny plné a diváci nedočkaví. Vedle chráněných lóží pro celebrity se pod nimi v ochozech tísní zástupy prostých Icefiřanů. Dnes přišel den velkého zúčtování.

Na kolbiště dorazil první aktér. Podmračeně, nejistě se rozhlíží kolem sebe, občas mu tvář projasní ironický úšklebek. Je na něm cosi podivného – jeho hlava se mu naklání na stranu.

„Ser Těžkohlavý,“ vydechne lady Crawler obdivně.

„Proč se mu tak říká?“ špitne nesměle lady Dandali.

„Je to rebel,“ praví úsečně lady Týnienta směrem ke svým svěřenkyním, ve své přísné velmistrovské róbě, tónem, který nepřipouští námitky.“Jednou si se mnou chtěl promluvit jako chlap s chlapem!“ dodá pohoršeně.

Těžkohlavý čeká na svého soupeře. Jeho nestvůrně dlouhý meč, obávaný po celém království, má zvláštní jílec – připomíná násadu pracovního nástroje – zove se Lopata. Nyní s ním vydloubává kamínky z udusané hlíny.

Zvedá se vlna vzrušení, do arény přichází druhý rytíř, svižně a sebevědomě, také se rozhlíží po tribunách, jakoby počítal, kolik návštěvníků se tu dnes sešlo. Je to lord velitel Alek, První meč říše, v ruce třímá svůj meč Administrátor. Rozverně ním pošvihává, jakoby se už nemohl dočkat, až začnou žně. Z jeho konce odpadávají zbytky nepovedených příspěvků.

„Lord Alek,“ vydechne lady Crawler okouzleně.

„Je dobrý nebo zlý?“ chce vědět lady Dandali.

„Dejte si na něj pozor,“ dává jim radu lady Tyna,“ jednou mi řekl do očí, že na něj má kouzla nepůsobí.“

„Co se vlastně stalo, že ti dva spolu válčí?“zeptá se lady Dandali a zamyšleně si natáčí kadeř vlasů na ukazováček.

Lady Tyna si povzdychne. „To je dávná historie. Za časů Létovy rebelie lord Alek, tehdy ještě Targaryen, unesl sera Těžkohlavého a uvěznil jej ve Věži radosti. Co se mezi nimi tehdy odehrálo, nikdo neví. Ale jistě něco velmi strašlivého a temného.“

Lady Crawler vážně pokývá hlavou. „Aha!“

Opodál se neposedně vrtí na svých sedadlech dvě roztomilé, leč nedospělé holčičky.

„Kdy už přinesou ty citronové zákusky, Jeyne?“ vzdychá ta s kaštanovými vlasy.

Její kamarádka zírá s otevřenou pusou na účastníky souboje.

„Oba jsou úžasní. Který z nich se ti líbí?“

Rudovláska se zamračí, a dlouze přemýšlí.

„Myslím, že asi ser Loras.“

Oba aktéři se formálně, chladně pozdraví a vzápětí je souboj zahájen. Oba široce máchají svými meči, jakoby si chtěli na ně zvyknout, aby jim dobře seděl v ruce. Pak zazvoní poprvé ocel o ocel. A znovu. A znovu. Třeskot mečů pod nízkým, podmračeným, lhostejným nebem.

Boj začíná nabírat na obrátkách.

Zdá se, že ser Těžkohlavý převzal iniciativu. Alek před ním ustupuje, kryje se, odráží jeho vzteklé výpady.

Náhle Těžkohlavý z krátkého nápřahu vede strašlivý úder obouruč shora. Děsivý svist čepele je slyšet až do nejzadnějších tribun.V hledišti to zašumí.

Alek se ani nepokusí nastavit svůj Administrátor, v poslední chvíli se ráně vyhne a unikne jisté katastrofě.

„Drak má tři hlavy!“ pronese zlověstně Těžkohlavý.

Alek se pousměje. „Teď už jen jednu!“

Těžkohlavý na něj dotírá dál.

„To máš za to, že nečteš všechny příspěvky!“

Alek pokrčí rameny. „Nemůžu být všude.“

Těžkohlavý nelítostně buší dál.

„Za to, že jsi při Velké Letní rebelii nestál na ničí straně!“

„Nemůžu stát všude,“ odvětí Alek klidně.

„Je dobrý? Viď, že je dobrý?“ dožaduje se nedočkavě lady Dandali.

„Raději bych měla ve svém loži užovku,“ řekne lady Tyna.

„Je zlý? Je zlý?“ křičí lady Crawler vzrušeně.

Sansa s Jeyne spokojeně pojídají z velkého stříbrného tácu citronové zákusky, hlavy u sebe a něčemu se hihňají.

Situace se obrací. Administrátor začíná úřadovat. Přicházejí hvězdné chvíle lorda velitele.

Jeho meč ničí Těžkohlavého se smrtelným rozmyslem. Honí ho po bojišti jako bludnou ovci.

„To máš za to, že jsi na webu vystupoval pod falešným nickem!“ spílá mu v náboženském vytržení.

„Za to, že zaótečkuješ každý topic!“

„Za to, že moralizuješ v diskuzích!“

„Za to, že jsi zahnal některé vážené návštěvníky!“

Zlovlk Léto se neklidně rozhlédne, škytne a olízne se, načež rozverně zavrtí ocasem a začne se lísat k Branovi, který se právě s někým sází, že si strčí nohu za krk.

Opodál stojící Artur Dayne, znalecky hodnotící průběh souboje a pozorně sledující problémy sera Těžkohlavého, prohodí směrem k Jaimemu Lannisterovi: „Nemám ho rád, holobrádka, připravil mě o vítězství v Turnaji.“

Jaime se rozpustile, bezstarostně rozesměje, ukazujíc svůj perfektní chrup. „Neměls na to tenkrát, přiznej si to, kámo.“

Úplně stranou stojí Sandor Clegane, a když k němu dolétnou útržky rozhovoru, zacuká mu v popálené tváři a pro sebe si roztrpčeně zamumlá: „To byste valili bulvy, kdo by to vyhrál, kdyby nepřišly ty erupce!“

Situace je vážná. Zdá se, že s Těžkohlavým je konec. Publikum šílí. Lord Alek s ním nemá slitování.

„Odvolej, že je Sansa nejlepší!“ volá mocným hlasem.

„Nikdy!“ sípe Těžkohlavý.

Alek pozvedá svůj nelítostný meč Administrátor.

„Prozři!!!“

Léto sebou neklidně zavrtí a zavyje, je jak na trní. Bran ho poplácá po boku a podrbe za ušima, spokojeně počítajíc peníze za vyhranou sázku, v ruce vyndanou protézu: „Počkej, ještě ne, teď je to legrace!“

Kuckající Sansa nejeví o dění na kolbišti zájem, zaskočil jí totiž zákusek a teď jí Jeyne odhodlaně buší do zad.

Vtom se rozjasní oslňující světlo, rozezní se kouzelná zvonková hudba a z Nebe na zem sestoupí zářící bytost podobná andělu či bohyni. Na zemi ležící Těžkohlavý a nad ním stojící Alek na ni zírají jako na zjevení. Všichni ztichnou.

„Jsem Duch Icefire,“ oznámí bytost lahodným hlasem a pohlédne na ně nadpozemsky krásnýma očima.

Alek na ni vytřeštěně hledí. „Co chceš, duchu?“

Bytost se na něj vlídně pousměje a neodpoví mu na otázku. Místo toho se sama zeptá: „Vyřizování starých účtů?“

Ozve se Těžkohlavý ze země. „Kdepak. To my se jen tak škádlíme.“

Alek pohlédne překvapeně na svůj stále napřažený Administrátor a ledabyle ho zasune do pochvy. „O nic nejde. Jen vzpomínáme na staré časy.“

„A chtěli byste, aby se vrátily?“

Oba muži po sobě pohlédnou a rychle kývnou.

„Ale ještě před tu událost ve Věži radosti!“ upřesňuje Těžkohlavý.

„Budiž,“ řekne bytost podobná bohyni a máchne rukou.

Byl krásný den. Slunce svítilo. Berušky létaly.

Icefire bylo zase plné lidí.

• upraveno 31. března 2008

A celý les strnul v němém úžasu... :shock:

Jeho sny byly příliš nesrozumitelné. Nerozuměl jim ani on sám. :x

A co se zdá vám? :wink:

• upraveno 1. dubna 2008

Když ono je to těžké.

Lord Alek se obává do tématu Sny vstoupit, aby zde náhodou nenarazil na jistou snivou Tullyjku.

Ser Flanker patří mezi tzv. opožděné lordy, pročež nemůže obsahu tvých zelených snů zcela porozumět.

Lady Týna jen čte, zkoumá, analyzuje. A mlčí. Osměluje se pouze před obrázky v galerii.

Ser Chmur odešel do vyhnanství a zahynul na hostině magistra Mopatise: zlé jazyky říkají, že se udusil jakýmsi chlupem, který se mu nešťastnou náhodou dostal do korbelu.

A já sám jsem svých pár slov již prohodil v PM. Pokud bych komentoval i zde, mohl by ses považovat za zlovlkem uháněného. :wink:

• upraveno 1. dubna 2008

Kdybych bejval věděl, že jsem hlavní aktér, neodkládal bych to. Moc pěkná hříčka! Až na ten přeslazený konec, mám radši něco hořkosladšího, relističtějšího - možná jsem úchylnej, ale nejlepší díl Vinnetoua je pro mě Poslední výstřel...

Pěkné shrnutí fora, na některé okamžiky už jsem docela zapomněl...:-) A Léto, jen komentuj věřejně, tady je svoboda, nikdo nebude cenzurován, to už přece víš...takže už žádné tajnůstky po PM :twisted: :lol:

• upraveno 1. dubna 2008

Mýlíš se, dobrotivý lorde. Nešlo snad o to, že bych se bál cenzury. Právě naopak, PM jsem posílal, abych Sen o jaru ještě před zveřejněním řádně zcenzuroval. :twisted: :lol:

Každopádně je docela zajímavé, že mně ten konec přišel hrozně depresívní, zatímco tobě připadne až moc sladký. Zřejmě jsme ho každý pochopili trochu jinak. :wink:

• upraveno 1. dubna 2008

No právěže to bylo depresivní a najednou lusk a bylo vše zase ok...to je tak šíleně nereálný a sladký. :-) I když je pravda, že to lusknutí je částečně i depresivní, protože by se historie mohla opakovat, což by bylo pomalu horší než současný stav...ale to už jsem příliš fantazírující čtenář. :-)

• flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 1. dubna 2008

Jak jsem napsal do Těžkohlavova obrázkového preview: Nevím, co jste si udělali, ale rád ponechávám lidi bojovat na život a na smrt. :lol:

• upraveno 1. dubna 2008

Alek wrote:
    No právěže to bylo depresivní a najednou lusk a bylo vše zase ok...to je tak šíleně nereálný a sladký.

Ten konec mě deprimuje ze stejného důvodu, z kterého mě deprimují příběhy o rytířích na bílých koních, krásných a inteligentních princeznách a podobných esoterických záležitostech. Ano, bylo by krásné takhle lusknout... ale ten sen mi bolestně připomíná, že se svýma hrubýma zlovlčíma tlapama luskat neumím. :)

flanker.27 wrote:
    Jak jsem napsal do Těžkohlavova obrázkového preview: Nevím, co jste si udělali, ale rád ponechávám lidi bojovat na život a na smrt. :lol:

I já! I já!

• upraveno 5. dubna 2008

Někdy si vám připadám jako Martin Luther King. :)

Jak vás můžou deprimovat šťastné konce, to nechápu. :wink:

• upraveno 13. dubna 2008

Hodor?

• upraveno 13. dubna 2008

Kde? :o

• upraveno 21. října 2008

Nedávno se mi zase zdál sen, který měl určitou souvislost s Písní. Byl jsem v něm na straně Daenerys, která se s velkým loďstvem blížila ke břehům Západozemí. Když jsme byli skoro u pobřeží, vylezla ta zběsilá Targaryenka v plavkách na příď své vlajkové lodi a zařvala: "Vypusťe draky."

My, její vojáci, jsme se běželi schovat do podpalubí, aby nás létající ještěři náhodou nespálili. Loď velký ponor a spodní patra byla hluboko pod hladinou. Za okny tam bylo vidět podmořský svět. Dokonce jsem spatřil Euronovo vejce (černé), jak si tam zvesela pluje. 8)

Co si o tom myslíte? :o

• upraveno 21. října 2008

myslím že ten sen má len veľmi letmý súvis s piesňou :-)

• upraveno 23. října 2008

Popiš, jak vypadala Daenerys v plavkách! Měla bikiny? :P

upraveno 23. října 2008

Osobně mám za to, že Dany by šla do vody naostro.

• upraveno 25. října 2008

Myslím, že měla jednodílné plavky, ale to už si nepamatuju. Moc jsem si ji neprohlížel, koho zajímá nějaká Targaryenka? :wink: Mnohem působivější byli ti létající draci.

Jinak samozřejmě souhlasím s tím, že ve skutečnosti (ech... druhotný svět) by šla do vody obnažená. To ostatně patří mezi její oblíbené způsoby ovládání davů, nemám pravdu? :twisted: Uvidíme, jak na její východňanské způsoby (netvrdím, že nutně špatné) budou pohlížet septoni a septy z Králova přístaviště. :P

• upraveno 26. října 2008

Nu, co si budem povídat, septonstvo to má tak nějak obecně nahnutý :-)

Když odhlédneme od faktu, že mají pod zámkem dvě královny a nejpočetnější armádu v říši... pak asi ano. :wink:

No, čekal jsem, že to zmíníš. Přesto největší sázky pořád padají na hlavu Stannise a Dany...to by pro mě bylo snad největší zklamání, kdyby vyhrálo náboženství. To bych ten Jarní příslib snad sněd. :-)))

upraveno 26. října 2008

Řády jsou početnější než armáda růží?

Asi je to na mě až moc snové, ale nějak jsem nepochopil, co chtěl básník říci...tak mě pls kopni eště raz, třeba se chytim :-)

upraveno 27. října 2008

Jestli je to na mě (taky se tak úplně nechytám), pak jsem se ptal, jestli v těch nových bojových řádech (Duhoví rytíři nebo jak se to jmenujou) už slouží víc vojáků, než jich mají Tyrellové jakožto nejpočetnější ze se sedmi království?

• upraveno 27. října 2008

S jistotou to nevím. Jen jsem to tak plácnul. Ale v Západozemí žijí miliony lidí. Když si představím, že se z každé vypálené vesnice v Říčních krajinách přidala k Chudým bratřím hrstka lidí... inu, asi jich nebude zrovna málo. :) Stačí si vzpomenout, jak tyhle řády zatápěly prvním Targaryenům.

Jinak Nejvyššímu septonovi budu asi fandit, už jenom proto, abych viděl, jak lord velitel požírá Sen o jaru (oba dva díly, Aleku? :twisted: ).

Ale vážně, myslím, že to má v hlavě celkem srovnané. K Brienne se choval hezky a slušně, když ji potkal na cestě. Při setkání s chlípnou, intrikující královnou své chování samozřejmě přitvrdil. Ovšem to ho šlechtí. :) 8)

Quote:
    (oba dva díly, Aleku? :twisted: ).

A dám si k tomu propečený zlovlčí tlapy ;) Ještě štěstí, že tou dobou už nebude forum pravděpodobně fungovat, takže mě nebude moc citovat. :-)))

Prosím tě, co by nefungovalo, dva roky existence, to je pořád skoro v plenkách. :wink:

Tady se lord Alek tváří jako skromnost sama. Ve skutečnosti však už na pojídání knihy tvrdě trénuje. Při této bohulibé činnosti ho zachytila naše skrytá kamera. :shock: :P

A nepleteš si Aleka s Alíkem? :wink:

Quote:
    Prosím tě, co by nefungovalo, dva roky existence, to je pořád skoro v plenkách. :wink:

Jak jsem psal už dříve, začlo se mi to tu zas nějak rozpadat, kdoví jestli mě bude ještě za 10 let bavit to tu záplatovat...

Quote:
    Ve skutečnosti však už na pojídání knihy tvrdě trénuje. Při této bohulibé činnosti ho zachytila naše skrytá kamera. :shock: :P

Chtělo by to trochu namočit ;)

Alek, Alík... není to jedno, jak ho oslovuješ, když se tam zrovna kroutí jako lasička? :twisted:

Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.