Valonquar
Naše milá blonďatá královna regentka z Králova přístaviště jest znepokojena. Starost jí dělá proroctví Maggy řečené Žáby, podle nějž má přijít mladší a krásnější královna (Margaery? Sansa? Dany?) a obrat ji o vše, co je jí drahé. Celé představení má završit valonquar (malý bratr), který lady Cersei uškrtí. Komu se této cti asi dostane? Kdo bude valonquar?
- Tyrion - každého asi napadne jako první. Navíc si to myslí Cersei, a proto to asi pravda nebude. Ale proč by ne? Proč by taky jednou nemohly věci dopadnout tak, jak královna předpokládá? To by asi bylo to největší překvapení. A proroctví by se vyplnilo do puntíku.[/*:m]
- Jaime - pikantní a přitažlivé. Pokud Jaime spálil dopis s úmyslem se na Cersei vykašlat, možná je to začátek jeho cesty stát se jejím valonquarem. Přeci jenom vyšel z lůna o pár okamžiků později, takže mladším bratrem je. Z příběhotvorného hlediska by to bylo velmi půvabné, kdyby se jejím vrahem stal právě on. Ne, že by si to nezasloužila, za to, jak se k němu chovala. A možná by získal i novou přezdívku: Královnokat. Pouze jediná prasklinka je v této teorii: jak chcete někoho škrtit, když máte jen jednu ruku?[/*:m]
- Arya - velmi lákavá možnost. Záměna pohlaví v proroctví tu už jednou byla, a sice v případě Prince, který byl přislíben, ale to nevadí. Kromě toho by valonquar nemusel být doslova malý bratr, nýbrž třeba označení, které používají Muži bez tváře jako označení pro své mladší učně. Je to sice divoký tip, ale hodně se mi líbí. Velmi, velmi bych se smál, kdyby na konci Tance s draky řekl Laskavý muž Aryi: "Tak, valonquare, teď pro tebe mám první misi, úkol, kterým nás pověřila Železná banka..."[/*:m]
- Nejvyšší septon - v poslední době získává poměrně velkou moc. Malý bratr by v tomto případě mohlo být označení jeho hodnosti. Církev bere jako ctnost chudobu a pokoru, dokonce je možné, že se septon někde v knížce za malého bratra označuje. Ovšem, že by škrtil Cersei? Nebylo by to proti Sedmi?[/*:m]
- Sandor - přejme té nepokojné duši pomstu, tedy samozřejmě za předpokladu, že je skutečně hrobníkem na Tichém ostrově. V takovém případě by se mohl stát šampionem církve a utkat se s vybraným bojovníkem královské gardy. Možná dokonce se svým bratrem. To by bylo velmi sladké. A nezapomínejme, že je malým bratrem Gregora.[/*:m]
- Tommen - velmi prapodivný tip, ale taktéž možný. Tommen je milý chlapec, který proti různým nařízením své matky regentky začal v poslední době trochu rebelovat. Mohlo by to nakonec dopadnout tak, že si z ní udělá "fackovací pannu"? A co je hlavní, Tommen je malý bratr Joffreye.[/*:m]
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Sakryš. To jsem ani netušila, kolik "malých bratrů" v Písni je...
Mno, nevím, kdo je valonquar, ale mám kandidáta na toho, kdo není. Tyrion. Je to moc očividné.
Nejpodezřelejší se mi jeví Jamie (ale bylo by mi to líto, taková velká láska, takový smutný konec... :cry: )
A nejméně pravděpodobný je podle mne Tommen. Na to, aby někdo zabil vlastní matku, musí mít sakra žaludek. ( A většina kluků jí ani neumí říct, hele, mami nemáš pravdu :lol: )
Ja jsem tedy dal Jamieho, ale stale doufam, ze Tyrion u toho bude, at uz fyzicky (kazda ruka se bude Jamiemu hodit:-)) nebo v jejich poslednich myslenkach...
Těch malých bratrů by se v Písni našlo ještě víc: Rickon Stark, Loras Tyrell, Quentyn Martell, Edmure Tully... jaj, to bude přehlídka valonquarů, až se z toho Cersei po... :twisted: Ještě štěstí, že to proroctví nezačala brát vážně dříve, to by mohla dopadnout jako Herodes.
Tommen to asi opravdu nebude. Než Cersei zemře, má vidět své děti ve zlatých rubáších, tak by to asi moc nešlo. Ledaže by to byl Tommen s černýma rukama a zářivě modrýma očima. :shock:
Mimochodem, co si myslíte o teoriích, že je Cersei těhotná? Bříško jí utěšeně narůstá, obviňuje služebné, že ji sepraly a scvrkly šaty, ve vajíčku najde kuřátko... :roll:
Třetí hlava...Daenerysin a Jonův třetí bratr, ale kdo by to mohl být, to zatím netuším.
Teorie, že je Cersei těhotná, je lákavá :wink: Leč jako žena mohu říct, že těhotenství by si Cersei za standartní situace měla všimnout dříve, než vůbec začne tloustnout. Ale zase má moc práce a nemá čas se sledovat. Takže... :wink:
A co takhle teorie,že prostě moc žere?
Jo a mimochodem,proč by jí nemohl uškrtit Tyrion?: )
Jedině,že by fakt byla těhotná s někym jinym než s Jaimem...ten by možná znovu našel svou ztracenou přímočarost a moc by se s Cersei nemazlil...
No, ty jsi tedy konspirátor
To je dobrá teorie! Žravá Cersei... sežrala jsem Roberta, sežrala jsem Tywina a teď sežeru i tebe, Jaime! Vaaugrr! :twisted: Inu, vždycky vyčítala svému královskému choti, že je tlustý a zhýralý pohodlným životem, tak proč by nemohla dopadnout stejně? Život (a Martin taky) má zvláštní smysl pro humor. :wink:
Protože Cersei si myslí, že Tyrion to bude. A když si Cersei něco myslí, tak je to vždycky přesně naopak. :)
Někdo tady říkal, že třetí hlava draka bude Duch... :roll:
A kolikrát jsi byla těhotná, jestli se můžu zeptat? :wink: Minimálně ještě v době, kdy Jaime přijel do Králova přístaviště, těhotná nebyla (samozřejmě jsou i výjimky, ale to se v knížkách nestává). Od té doby uběhlo pár měsíců. Takže kdo, Jaime, nebo Osmund? Nebo Měsíční chlapec? :idea:
Jo to je najpravdepodobnejsie... zabije ju jej nadvaha,ked si napriek svojej znacnej obezite, oblecie stylove uzucke saty firmy "MB" (maly brat)
Děguju ty.Fjedžinou my řykaj še zem demend :D
Je to jasné jak facka - buď se proroctví naplní a v tom případě to bude buď Tyrion nebo Jaime, nebo se prostě Maggy trochu sekla a projednou ji to nevyšlo... neměli bysme zas Martinovi tak moc zobat z ruky...
Každopádně, můj osobní tip je Jaime. Tyrion je moc provalený - to by nebyl Martin aby to v Hostině nadhodil, pak jsem čekali dvě knihy, než se Tyrion zase dostane do Západozemí, naběhne k Cersei a zatne ji tipec... Nuda.
Potenciál vyždímaný z Jaimiho je zatraceně šťavnatější...
Z příběhového hlediska by byl Jaime určitě zajímavější. V proroctví se ovšem říká, že jí valonquar "rukama sevře hrdlo", což je pro Jaimeho poměrně těžko splnitelná podmínka. Kdyby Maggy řekla "a rukou ti sevře hrdlo", tak by bylo jasno hned. :)
Nevyznám se moc ve valyrijštině (to asi nikdo), ale kdyby myslela Cerseina bratra, možná by řekla spíše "tvůj valonquar", nebo ne? I ten Tyrošan, který přinesl údajnou Tyrionovu hlavu, řekl: "Přináším vám hlavu vašeho valonquar. Když je to použito bez přivlastňovacího zájmena, připadne mi to spíše jako titul, případně jako označení nějaké obludy. :P
Mimochodem, není Maggy Žába babičkou nebo prababičkou Jeyne Westerling? Ne, že by to něco znamenalo, ale je to celkem vtipné. :roll:
Ale Jaime prece ma ruce, nezapominejme na tu zlatou - jak symbolicka smrt pro Lannisterku:-)
btw, na zahranicnich forech se priklanej spis k verzi bratra ve vire, co jsem tak ted projel. Anebo je tam pak jeden odvazny navrh, Jon Snih. Bratr Nocni hlidky...co vy na to?
Uchopit číši vína a uchopit lannisterský krk je přece jenom něco trochu jiného. Škrcení vyžaduje jistou schopnost tu ruku sevřít. A Jaime není žádný Luke Skywalker (kdovíproč se mi to teď vybavilo).
Mně se pořád nejvíce líbí ta Aryina teorie, ale musela by být ještě potvrzena nějakým faktickým využitím toho titulu valonquar mezi Muži bez tváře. Jon Sníh se mi moc nezdá, bratr to sice je, ale rozhodně ne malý. To bych se už spíše přikláněl k Samwellovi. :wink:
Ještě k tomu symbolismu... mám dojem, že Cleganovi bratři získali znak na základě toho, že jejich psi uštvali nějakou lvici (nebo něco v tom smyslu, na nějakou přesnou citaci si nevzpomenu). Hm? :idea:
tak ji tou rukou umlati no:-)
ta Aryina teorie je hodne volna a vysvetlitelna mnoha zpusoby - az se stane Mnohotvarnym, bude se moc promenit v kohokoli, kldine i v mensiho bratra - takze moznost tu je, ale stejnak bych na ni nevsadil...ale ja bych nevsadil na zadnyho, tady se rad necham prekvapit, hlavne ze se to stane:-)
Věcná poznámka. Ser Arys je mrtvý. Ze sedmi rytířů je šest a je třeba jmenovat toho sedmého, což dělá král. A jak víme, Tommen se podepíše pod cokoliv. Kdyby se nějakému Cerseinu agentovi povedlo přimět ho, aby potvrdil našeho zombie Gregora, tak je Cersei patrně v suchu. Ale to je na GRRM příliš přímočaré řešení...
Na druhou stranu. Sandora bílého pláště nikdo oficiálně nezbavil, takže by se třeba chtěl svému velkému bratrovi postavit.
Kdyby se Gregorstein dostal do královské gardy, mohla by ho, pokud se nepletu, pro účely dokázání své neviny použít i Margaery.
Sandor je stále oficiálně členem Královské gardy? To se mi moc nezdá, v takovém případě by jich bylo osm. Ale je pravda, že si nepamatuji, že by prováděli nějaký vylučovací rituál (zdravím lorda Tywina), takže je možné, že de iure tím členem stále ještě je. :)
Upřímně řečeno, myslíte si, že by někdo někdo mohl "vylepšeného" Gregora v duelu porazit? Sandor byl sice vynikající šermíř, ale jestli je zchromený, bojovalo by se mu těžko, obzvláště proti takové obludě, proti které je potřeba asi v první řadě rychlost...
Na druhou stranu tady máme Aryin (?) sen, ve kterém vidí "obra, kterému po otevření hledí neviděla tvář, ale jen valící se černou krev" (parafráze). Popisem by to docela sedělo, myslím, že se Qyburn jednou zmiňoval, že Gregorova krev zčernala. A tady ten sen by mohl symbolizovat jeho smrt/porážku. :roll:
Mohla, ale Margaery o něm neví. Jestli je Loras skotečně mrtvý, bílých rytířů je pět. Ale já tomu nevěřím. Rytíř květin je živý a zdravý, sedí v Dračím kameni a čeká, až ho sestra zavolá. (Čas si krátí myšlenkami na Renlyho :wink: )
Pak by se mohlo naplnit proroctví. Cersei by zvolila jako svého obránce zombíka a zvítězila by. A Jamie by ji pak vzteky uškrtil s tím, že on se tam žene jako idiot z Řekotočí, bojí se o ni i o sebe a ona ho ve finále tak vypeče.
Nejsem si sice jistý, do jaké míry jsi nábožensky založená, ale nechtěla by ses... ehm... pomodlit? :twisted:
Margaery sice o Gregorsteinovi neví, ale pokud bude její ordál probíhat až po Cersei, určitě si toho nového, atraktivního nositele bílého pláště povšimne. A možná by to bylo přeci jen lepší řešení. Gregor bude neporazitelné monstrum a Margaery alespoň nedá v sázku život svého bratra (může být sice zdatný šermíř, ale nikdy nevíš...)
Aby se vyplnilo proroctví, musí Cersei ještě vidět své děti ve zlatých rubáších a krásnější, mladší královna jí musí vzít to, co je jí drahé. Takže předpokládám, že se všechny tyhle věci stanou... a teprve pak se Jaimemu rozsvítí, že se hnal z Řekotočí jako idiot (řekněme, že není příliš bystrý :wink: ). To je jedna z možností naplnění Žábiných slov.
Kdyby se Jamie koukal, jak jejïch zbylé děti umírají ve zlatých rubáších a nic neudělal, tak by Cersei uškrtila jeho.
Stejně mi není jasné, jak to provedou s Myrcellou. Aby ji Cersei mohla vidět, musela by Myrcella zpátky nebo královna do Dorne. A nebo princezna zemře na následky svého zranění, pošlou ji domů a bude to skutečný zlatý rubáš, nikoliv metafora. Ale bylo by mi jí líto, je to fajn holčina.
BTW: Jestli se Gregor ukáže v celé své kráse říši, tak si princ Doran asi řekne, že si z něj Lannisterové normálně dělají pr...
Jsem jen obyčejný zlovlk a málo se vyznám ve způsobech pohřbívání, ale řekl bych, že nejprve musí Tommen a Myrcella zemřít, a teprve potom budou oblečeni do rubášů. Samozřejmě, názory se mohou různit. :wink:
Ale vnukla jsi mi nápad. Maggy Žába větší pomocí krve. Cersei a Jaime budou mít asi, jakožto dvojčata (jednovaječná?) dosti podobnou genetickou strukturu. Co když se při věštění zmýlila a proroctví platí pro Jaimeho? :o Crackpot theory of the year!!! :!:
Možná jí pošlou ucho zabalené ve zlatém rubáši. Nebo její dvojnici, kdoví? :roll: Zajímalo by mě, jak budou Martellové vysvětlovat, že princezna je o ucho kratší a člen královské gardy v nepoužitelném stavu. Taky by mi bylo Myrcelly líto, vlastně už i teď za ni držím smutek. Lannisterové jsou z nějakého důvodu náchylní ke ztrátě různých tělesných výčnělků (Tyrion nos, Myrcella ucho... co bude příště? :D )
Ještěže se toho nedožije Rudá zmije, toho by z toho normálně asi klepla pepka. :lol: Ale Cersei vždycky přeci může říci: "To není Gregor Clegane, to je jiný, dva a půl metru vysoký, nestvůrný chlap v plátovém brnění." :idea:
Řekla bych, že je to metafora. Joff taky umíral ve zlatě a rubáš to nebyl. Navíc součástí toho proroctví je i cosi o "uvidíš je korunované." A Myrcella zatím korunovaná není.
Jamie ruka, Cersei hlava...
A Doran na to: "Tak fajn. To byla úplně jiná blonďatá princezna v mé péči, co prišla o ucho a má šlinc přes celý obličej...."
Možná těmi zlatými korunami myslela to, že budou blonďáci... z čehož plyne, že nebudou Robertovi. Co myslíš tím, že umíral ve zlatě? Neměl alespoň zlatý plášť, nebo tak něco? :roll: A ještě by mě zajímalo, co obvykle nosí septy/Tiché sestry. Kdyby se Myrcella dala na víru, možná by mohla přežít a slova o rubáši by přesto byla splněna. Přeci jen se v proroctví o smrti nic vysloveně neříká...
Dobrý postřeh! A Tyrek celé tělo... :idea:
Ale pokud bude mít Doran v rukách Horovu hlavu, možná i jemu bude trochu vrtat hlavou, jak může Hora zároveň sloužit v Královské gardě. :lol:
Ještě je jedna pravděpodobná možnost kdo by mohl být Vallonquarem - Lancel přeci. Ten má nejen příbuzenskej vstah (bratranec) ale dal se i k tomu církevnímu řádu.
hmm, to je pravda, dalsi z moznosti, ackoli si preju aby to tak nebylo, pac tuhle scenu uz jsem si davno napsal a zreziroval ve sve hlave, a hlavni role proste maji Jamie a Tyrion:-)
Možnost to je, ale mladší bratr, je mladší bratr, tak nevím proč pořád podsouváte jiné alternativy než Tyriona a Jaimeho... A cože si to vlastně režíroval Aleku? :-) Jaime bude škrtit a Tyrion potměšile přihlížet? Nebo jak to bylo?
Mno, zajímavá myšlenka... :roll: Lancel zasvětil život službě u Nejvyššího septona a minulého Nejvyššího septona měl moc rád. Toho nejvyššího septona, jehož smrt nepřímo zavinil tím, že mu prozradil svůj poměr s Cersei a ona ho nechala zabít. Což současný nejvyšší septon - Lancelův pán- ví od Osneyho. Hmmm....
Jaime bude škrtit Cerseina otloukánka, Cersei si bude užívat s Lancelem a Tyrion bude vše pozorovat s úsměvem kočky Šklíby. To je známo. :P
Představa jak Jaime škrtí Cerseina otloukánka je nakažlivě zajímavá... :-D
Ale kdyby se na tuhle ujetost díval Tyrion, nepochybuju, že by ho na místě trefil šlak...