Nejneoblíbenější rod

upraveno 6. listopadu 2010 v Akce a hlasování

Mna by celkom zaujimalo ktory rod je najmenej oblubeny.

U mna su to Greyjoyovia....to ako su popisovany.Ja byt Kral ,tak sa vsetci hompalaju na strome.

«134

Komentáře

• upraveno 8. ledna 2007

Já být král, tak pověsím Greyjoye, Freye, Lannistery, Tyrelly, Martelly, Baratheony, Boltony a možná ještě Hightowery, jen tak pro plezír. Proslul bych jako Léto I. Strašlivý. :twisted:

Titul mého nejneoblíbenějšího rodu si ovšem získali Freyové. Množí se jako králíci a jejich "pater familias" je vskutku nesympatický a ohavný děd. I mezi Freyi se možná tu a tam najde nějaký ten ryzí charakter, ale je to jako hledat perlu v kupce hnoje. A navíc vypadají jako lasičky. :roll: :wink:

• upraveno 8. ledna 2007

JJ to mas pravdu,Freyovia su skutocne krali medzi nesympatakmi.Ja som myslel skor sedem hlavnych rodov.No takto je to dost jasne. ;)

• upraveno 9. ledna 2007

Freyove, ale jen kvuli tomu, ze nemaji sveho POV...protoze verim, ze Martin by aj u nich nasel nekoho sympatickeho, jako u Lannisteru a Greyjoyu...

• upraveno 9. ledna 2007

Mně by se hrozně líbilo, kdyby teď Martin napsal příchod na Zimohrad z pohledu Tyriona, Cersei a Tommena, bez POV Starků.

Cersei trpící Robertovým zacházením a dostávající znova symbolickou facku připomenutím Lyanny a stále žijící v děsivé strachu, že Robert odhalí, že její milované děti nepatří jemu - surovému opilci - ale Cerseině jediné skutečné lásce. Sympatický malý Tommen snažící se přežít v Joffově stínu a Tyrion konsternovaný proč ho jako naprosto nevinného chytá nenávistná Catelyn Stark a unáší, když nic nepovedl a ještě se snažil Branovi pomoct.

Prostě veskrze sympatická banda na strašidelném hradě plném obřích vlků s chladným hradním pánem a jeho podezřívavou manželkou...

A pak by se vytvořily dvě kontrolní skupiny. Jedni by dostali původní verzi (ovšem bez Tyriona) a druzí tu Lannisterskou. Odpověďi na otázku, který rod je vám sympatičtější, by asi dopadla podle očekávání :wink:

Jinak souhlasím, že kdyby Freyové měli POV, třeba bychom je lépe chápali (i když asi spíš ne :twisted: ), ale Greyjové POV mají a jsou to evidentně všichni až na Ašu psychopati 8)

• upraveno 9. ledna 2007

Quote:
    Jinak souhlasím, že kdyby Freyové měli POV, třeba bychom je lépe chápali (i když asi spíš ne ), ale Greyjové POV mají a jsou to evidentně všichni až na Ašu psychopati

Já si nemyslím, že jsou až na Ašu Krakatice psychouši. Třeba Victarion mi přijde celkem rozumný.......tedy v rámci prostředí ve kterém vyrůstal.......

Freyové jsou syčáci, ale ještě méně sympatičtí mi jsou Boltonové.

Lidéco rádi způsobují utrpení jiným lidem, jsou pro mne horší než lstivé rychle se množící, zbabělé lasičky.

• upraveno 10. ledna 2007

Nejhorší jsou lidé, kteří mají neustále nějaké narážky na můj ocas, a to jenom proto, že jsem zlovlk. Hanba! :lol:

Boltonové jsou podivná sorta s hrůzu nahánějícími tradicemi. Ale takový Roose Bolton, když ho Arya obsluhovala na Harrenově, měl něco do sebe, byl zajímavý, měl charisma a styl. To se nedá říct o páchnoucím Ramsayovi, a zejména o Freyích. Co je zajímavého na takových protivných bezpáteřnících? Věšel bych je s mnohem větší radostí. :wink:

Kdyby byla knížka napsána z POV Lannisterů, asi bych stejně sympatizoval se Starky, což by ovšem bylo dáno hlavně tím, že jsem vysazen na své soukmenovce vlky. A občas se mi stává i u nějakého díla, že začnu držet palce někomu jinému než tomu, koho si autor vybral za hlavního hrdinu. Potom jsem u "happy endu" samozřejmě zklamán - i to se stává.

Týno, tvoje obhajoba Cersei je dosti dojemná a působivá (a to myslím naprosto vážně, i když to možná vyznívá trochu sarkasticky). Kdybych nevěděl, co je ta blondýnka zač, možná bych ti dokonce dal zapravdu. Takhle si ale pořád myslím, že Robert byl v jejich manželství tím "lepším" (i když samozřejmě zdaleka ne ideálním). :)

Škoda, že se nedočkáme POV Jiného.

Otázka je, co vlastně z Cersei takovou mrchu udělalo. Zda to byla lannistersko/tywinovská výchova ("Jsi lvice! Nesmíš mít strach. To oni musí mít strach z tebe!"), nešťastná láska k Rhaegarovi (věřím tomu, že v případě jejich sňatku by byl Jaime odsunut na vedlejší kolej), nebo k tomu zkrátka měla vrozené dispozice.

Proč vlastně tato osoba nemá svůj topic? :wink:

:lol: Já bych věděla, ale budu šmahem označena za radikální feministku...

Cersei často vzpomíná na dětství ve Skále, kdy si začala uvědomovat, že ačkoliv jsou si s Jamiem tak podobní, jeden z nich na tom bude vždycky líp. Jeho budou poslouchat, od ní se očekává, že se bude hezky usmívat. On bude mít Skálu a ona surového opilce.

Přemýšlí o tom dost často a evidentně se nad tím snaží vyhrát, jenže na to nemá. V jejím případě platí, že pýcha předchází pád. Věřila si prostě příliš a odehnala od sebe všechny, kteří ji mohli ochránit.

A rozhodně jí nedodalo, že na vlastní oči viděla smrt svého dítěte. Byla přímo u něj a stejně ho nedokázala ochránit. Teď se panikářsky snaží ochránit Tommena, takže kolem sebe slepě kope a mlátí.

Léto wrote:
    Týno, tvoje obhajoba Cersei je dosti dojemná a působivá (a to myslím naprosto vážně, i když to možná vyznívá trochu sarkasticky). Kdybych nevěděl, co je ta blondýnka zač, možná bych ti dokonce dal zapravdu. Takhle si ale pořád myslím, že Robert byl v jejich manželství tím "lepším" (i když samozřejmě zdaleka ne ideálním). :)

Škoda, že se nedočkáme POV Jiného.

Oba jsou mizerové. Ty rozdělené sympatie vyplývají hlavně z naší identifikace. Ty si představuješ, jaká to musí být hrůza, mít za ženu takovou intrikánskou nevěrnou bestii. A já zase, jak bych trpěla, vedle takového opilého surovce.

Cersei jsem při odstaraňování Roberta držela palce :wink:

Lord Bolton je Tywin v malém.

Hm, POV Jiného. (Malilinkatí Jiní s roztomile zářícíma modrýma očkama seděli vedle stařičké Jiné, cucali tekutý dusík a poslouchali historky o děsivých tvorech zvaných lidé- kteří přicházejí se strašlivými obsidiánovými noži a meči z valyrijské oceli z krajů, kde není přátelských čtyřicet pod nulou, ale teploty při kterých, považte, i voda někdy teče, aby zabili jejich Jiné tatínky a maminky - a při tom sem tam pohladili své roztomilounké zombie zlovlky, kteří leželi a tiše si tleli u jejich chladných nožiček.)

Quote:
    Lord Bolton je Tywin v malém.

Jak může někdo srovnávat Boltona a Tywina. Možná mají něco společného, ale každej je úplně jiná liga. Proč toho Tywina všichni tak nesnáší? No tak jo....už přestanu prudit:-)

Lord Frey je sice mizera, ale aspoň má rád svým způsobem svou rodinu. Snaží se o ně postarat. Takže papa Frey mi až zas tak nevadí.

Spíše mi vadí jeho hloupí a zbabělí potomci a že jich má přehršel.

Lord Bolton má něco do sebe, vyzařuje z něj asi nějaká autorita. Ale jediný co zatím dokazal je zplodit kreaturu Ramsaye, nachat se porazit od Tywina, vzít se tlustou ženskou pro prachy a zradit svého krále....

Frey zradil, ale měl důvod....Rob ho dost těžce urazil, svým způsobem také zradil,....ale Bolton? Tomu šlo jen o moc. Proto jako většího záporňáka volím Boltona. Ikdyž máme tu i horší postavy např. Joffrey

Tyna wrote:
    Oba jsou mizerové. Ty rozdělené sympatie vyplývají hlavně z naší identifikace. Ty si představuješ, jaká to musí být hrůza, mít za ženu takovou intrikánskou nevěrnou bestii. A já zase, jak bych trpěla, vedle takového opilého surovce.

Nabizi se jedna otazka do plena...a stalo by se z Roberta to, co se z nej stalo, kdyby ho Cersei skutecne milovala a byla mu oddanou manzelkou?? A v ramci vyvazenosti musi zaznit i druha otazka - stala by se z Cersei takova zruda, kdyby ji on opravdu miloval?

Priznavam, ze jsem asi zaujaty, ale jsem spis na strane Roberta, verim, ze kdyby se mu nekurvila pred ocima, byl by ji schopen byt plnohodnotnym manzelem. Holt to je ten problem vykalkulovanych snatku...a asi v tom svou roli sehral i syndrom Lyanny - Cerseina zast, Robertovo vystrizliveni....

Alek wrote:
    Tyna wrote:

Nabizi se jedna otazka do plena...a stalo by se z Roberta to, co se z nej stalo, kdyby ho Cersei skutecne milovala a byla mu oddanou manzelkou?? A v ramci vyvazenosti musi zaznit i druha otazka - stala by se z Cersei takova zruda, kdyby ji on opravdu miloval?

Priznavam, ze jsem asi zaujaty, ale jsem spis na strane Roberta, verim, ze kdyby se mu nekurvila pred ocima, byl by ji schopen byt plnohodnotnym manzelem. Holt to je ten problem vykalkulovanych snatku...a asi v tom svou roli sehral i syndrom Lyanny - Cerseina zast, Robertovo vystrizliveni....

Vždyť ani Lyanna ho nechtěla :twisted: Řekla, že je sice fajn, ale nedokáže se držet jedné sukně a a nikdy nebude. A kdyby si Robert jen na okamžik myslel, že se mu Cersei "kurví před očima", tak by mu musel Jamie promluvit rychle do duše mečem, nebo by byla Cersei v ten okamžik mrtvá.

Robert byl dobrý bojovník, ale tragický král, příšerný manžel a naprosto nekompetentní otec. A nejspíš by byl i kdyby si vzal Lyannu.

Za to věřím, že Cersei mohla být lepší člověk, kdyby si vzala Raeghara. (Ale kdo ví...) Pak by ovšem byl doživotně zakyslý zase Jamie, i když ten by si to mohl vyřešit hrdinskou smrtí v nějaké naprosto zbytečné válce.

Tyna wrote:
    Vždyť ani Lyanna ho nechtěla :twisted: Řekla, že je sice fajn, ale nedokáže se držet jedné sukně a a nikdy nebude. A kdyby si Robert jen na okamžik myslel, že se mu Cersei "kurví před očima", tak by mu musel Jamie promluvit rychle do duše mečem, nebo by byla Cersei v ten okamžik mrtvá.

Robert byl dobrý bojovník, ale tragický král, příšerný manžel a naprosto nekompetentní otec. A nejspíš by byl i kdyby si vzal Lyannu.

Za to věřím, že Cersei mohla být lepší člověk, kdyby si vzala Raeghara. (Ale kdo ví...) Pak by ovšem byl doživotně zakyslý zase Jamie, i když ten by si to mohl vyřešit hrdinskou smrtí v nějaké naprosto zbytečné válce.

Tak to mi fakt uniklo, ze mu to Lyanna rekla. Ale stejnak myslim, ze kdyby ho nekdo dokazal ukocirovat, byla by to ona. Kdyz ten vztah je vykonstruovany, tak to holt nemuze fungovat. Souhlasim ze kdyby vedel ze se kurvi s Jamiem, ze by to byl konec, ale na to byl moc hloupej.

To ze byl tragicky kral, to ted vime vsici, ale tehda byl opravdu tim nejvhodnejsim, i Cersei poblouznil. Tak mi vysvetlete, kde se stala chyba? Ja ji vidim holt v Cersei, on potreboval podporu, ne sveraznou zenu s papinkem a pokladnou v zadech. Osamoceny jelen ve sparech lvu, pavouku a falesniku...

Největší svině jsou pro mě JEDNOZNAČNĚ Boltoni, to jsou zkrátka prasata, Zkázu na ně, ať si je sežerou prasata Jiných... přesto jsem za nejméně oblíbený rod zaškrtl Freye, čistě kvůli jejich počtu - Boltoni jsou dva - Roose a Ramsay, lasiček jsou plná celá Dvojčata, navíc nad těma všema sedí starý mrzký svrasklý starý vřed, Velká Lasička, lord Walder Frey osobně a ten je na mojem seznamu hned po těch dvou růžových parchantech.

ad Tywin / Roose:

Tak tady se musím postavit na Chmurovu stranu... Srovnávat Tywina s Roosem? To snad ne. Tywin byl velký a vznešený, Roose krutý a zrádný, navíc ani zdaleka tak politicky a strategicky schopný, jediné v čem se mohl Tywinovi blížit byla ctižádost a ambice.

ad Cersei / Jaime / Robert / Rhaegar a spol.

Je jasné, že Roberta takhle nezdeptala přímo Cersei, ale jeho vlastní povaha a úděl kralování - na druhou stranu se musí nechat, že mu to lannisterská Lvice nijak neulehčila. Robert byl (a byl by nejspíš i Lyanně, i když tady se můžu mýlit) katastrofální manžel a jeho pití a děvkaření je z jistého pohledu těžko omluvitelné, na druhou stranu, hříchy Cersei jsou daleko zákeřnější - intrikaření proti vlastnímu muži , incest a velezrada, atd. Každopádně by mě docela zajímalo jak by to všechno dopadlo jak by to všechno dopadlo, kdyby Robert dostal Lyannu, Cersei Rhaegara a Jaime... třeba Catelyn :-)

Co vás vlastně přivádí k tak skálopevnému přesvědčení, že Robert byl špatný král? Jako manžel se moc nepředvedl (i když to bylo nepochybně způsobeno i tím, že se musel pragmaticky oženit s nedůvěryhodnou, protivnou, intrikářskou dámou, která si... ehm... jako všechno zlato Lannisterovy skály). Ale podobně by to dopadlo, i kdyby králem nebyl. I kdyby byl lord z Bouřlivého, jeho manželství by zřejmě nefungovalo.

Když tedy odhlédneme od té osobní stránky, na kterou se historie za pár set let stejně ptát nebude, co nám zůstavá? Patnáct let míru a prosperity. Nebyly války (kromě úspěšně potlačeného Balonova povstání), prostý lid se mohl rozmnožovat a žít v blahobytu, beze strachu ze spálené úrody, znásilňování a drancování. Kromě toho nebyl Robert žádný šílenec, nikoho jen tak bezdůvodně nemučil, nehodlal podpálit město a podobně. Takže byl rozhodně lepším králem než ten před ním (Aerys), i než ten po něm (Joffrey). Z hlediska rozkvětu říše to bylo něco jako období vlády Jiřího z Poděbrad, myslím si. :wink:

Jiří z Poděbrad byl vynikající diplomat, daleko víc bych ho přirovnal k Malíčkovi než Robertovi (navíc byl menší postavou a z nepříliš významného rodu). Tragická nebyla éra Robertova kralování, protože za něj v podstatě vládl Jon Arryn a Malá rada (která tehdy nebyla prázdná, neschopná sebranka, kterou se později obkolopila Cersei)... Robert, jak jsme slyšeli ze všech stran se o vládnutí příliš nestaral, jezdil na výlety, vyjížděl na lovy, pořádal turnaje, navíc měl k dispozici deset let dlouhé léto (tj. zajištěnou dostatešnou úrodu pro spokojenost Říše)... Jediný důležitý královský čin, o kterém víme, bylo poražení Balonovy rebelie, kde se ale opět zase jednou projevil jako válečník a ne státník...

Alek wrote:

Tak to mi fakt uniklo, ze mu to Lyanna rekla.

Neřekla, já jsem si to vymyslela :lol:

A teď vážně.

"Robert se nikdy nebude držet jedné postele," řekla mu Lyanna na Zimohradu jedné noci před mnoha lety, když ji jejich otec zaslíbil mladému lordovi z Bouřlivého konce. "Slyšela jsem, že má dítě od nějaké dívky z Údolí." Ned sám to miminko choval v náručí, steží to mohl popřít., ani své sestře nechtěl lhát, ale ujistil ji, že na tom, co Robert udělal před jejich zasnoubením nezáleží, že je to muž dobrý a věrný, který ji bude milovat celým srdcem. Lyanna se jen usmívala. "Láska je sladká věc, Nede, ale mužskou povahu změnit nedokáže."

Hra o Trůny 2, strana 393,

Quote:
    Tywin byl velký a vznešený, Roose krutý a zrádný, navíc ani zdaleka tak politicky a strategicky schopný, jediné v čem se mohl Tywinovi blížit byla ctižádost a ambice.

Souhlas, Tywin mel aspon jistou eleganci v tom co delal. A taky byl mnohem nebezpecnejsi...nevim jeslti je to zrovna lichotive, to nechme na kazdem:-)

IMO Robert byl spatny kral (a Tynino tragicky taky neni od veci), pac v podstate nekraloval. Ano, kdo nic nedela, nic nezkazi, to je svata pravda, ale v budoucnu se to velmi silne projevi. A to jeho nekralovani dalo moznost vyklicit tomu okoli. Cersei ohromne vyrostla (a s ni i Tywin), Malicek a Varys se utrhli ze retezu, korupce se rozbujela, apod. Proste tomu chybela silna ruka. A ti vsichni si sli skvele na ruku, kdezto proti nim stal osamoceny Jon Arryn s opilym Robertem a jeho neprilis angazovanymi bratry. Poradny kral by proste mel vladnout, pokud nechce, tak at zavede demokracii, jinak z toho vznikne nejhorsi moznej madlajz.

Ale jinak zplodil celkem zajimave deti, Gendry je fakt sympatak, nicmene kral by to byl asi stejne spatnej jako Robert.

Tyna wrote:
    Alek wrote:
    Tak to mi fakt uniklo, ze mu to Lyanna rekla.

Neřekla, já jsem si to vymyslela :lol:

A teď vážně.

"Robert se nikdy nebude držet jedné postele," řekla mu Lyanna na Zimohradu jedné noci před mnoha lety, když ji jejich otec zaslíbil mladému lordovi z Bouřlivého konce. "Slyšela jsem, že má dítě od nějaké dívky z Údolí." Ned sám to miminko choval v náručí, steží to mohl popřít., ani své sestře nechtěl lhát, ale ujistil ji, že na tom, co Robert udělal před jejich zasnoubením nezáleží, že je to muž dobrý a věrný, který ji bude milovat celým srdcem. Lyanna se jen usmívala. "Láska je sladká věc, Nede, ale mužskou povahu změnit nedokáže."

Hra o Trůny 2, strana 393,

Joj, to je zenska! Kdo by ji nemiloval...:-)

Léto wrote:
    Co vás vlastně přivádí k tak skálopevnému přesvědčení, že Robert byl špatný král? Jako manžel se moc nepředvedl (i když to bylo nepochybně způsobeno i tím, že se musel pragmaticky oženit s nedůvěryhodnou, protivnou, intrikářskou dámou, která si... ehm... jako všechno zlato Lannisterovy skály). Ale podobně by to dopadlo, i kdyby králem nebyl. I kdyby byl lord z Bouřlivého, jeho manželství by zřejmě nefungovalo.

Když tedy odhlédneme od té osobní stránky, na kterou se historie za pár set let stejně ptát nebude, co nám zůstavá? Patnáct let míru a prosperity. Nebyly války (kromě úspěšně potlačeného Balonova povstání), prostý lid se mohl rozmnožovat a žít v blahobytu, beze strachu ze spálené úrody, znásilňování a drancování. Kromě toho nebyl Robert žádný šílenec, nikoho jen tak bezdůvodně nemučil, nehodlal podpálit město a podobně. Takže byl rozhodně lepším králem než ten před ním (Aerys), i než ten po něm (Joffrey). Z hlediska rozkvětu říše to bylo něco jako období vlády Jiřího z Poděbrad, myslím si. :wink:

Jeho přínos kralování se omezovala na to, že chlastal a nemotal se do toho. Vládnul za něj Jon Arryn. Pár týdnů po Jonově smrti se všechno sesypalo.

Ale připouštím, že Robert nebyl šílenec a dokonce nikoho bezdůvodně ani nemučil.

A Cersei by si možná tolik ne ...emh... jako všechno zlato Casterlyovy skály, kdyby jí Robert, když si ještě ne.... emh... jako všechno zlato Casterlyovy skály, nedýchal do obličeje víno a neříkal Lyanno.

Tyna napsala:

Quote:
    Jeho přínos kralování se omezovala na to, že chlastal a nemotal se do toho.

No, někteří odpůrci absolutistické monarchie by ti asi tvrdili, že to je nejlepší způsob královlády... ;-)

Určitě se mezi Targaryeny našlo pár králíků, kteří svou vládou státu spíš uškodili než pomohli, Robert aspoň zachoval status quo :-) Jen si občas nechal uspořádat nějaký ten turnaj (což má ovšem taky pozitivní dopady na ekonomiku 8) )

Vidte? A je to tady, skandalni odhaleni Tyna-Chmur se potvrzuje. Chmur je ochoten bit se do posledni krve za Tywina, Tyna zase omlouva Cersei...ach jo, kam ten svet speje? Copak si tahle rozdvojena osoba neuvedomuje o kolik zla a rozepri by bylo mene, kdyby tu tihle dva nebyli? No nic, zitrek je nas, pratele, Cersei to ma za par, Tywin uz si zabral jedno ze sedmi pekel, a pak teprv prijde cas vlku, a samozrejme i tech lepsich Lannisteru - Kevan a Tyrion by snad mohli tenhle rod trochu rehabilitovat...

Quote:
    Jen si občas nechal uspořádat nějaký ten turnaj (což má ovšem taky pozitivní dopady na ekonomiku Cool )

Copak na ekonomiku, ale hlavne na porodnost:-)

Quote:
    Copak na ekonomiku, ale hlavne na porodnost:-)

No vidíš Aleku, my jsme na to kápli! Totiž na Robertovu silnou stránku vlády! Rozhodně se výrazně zasloužil o vzestup porodnosti a zalidňování Říše... Ať už díky jeho turnajům či velkorysému osobnímu příspěvku, který pravděpodobně nikdo jiný v Sedmi královstvích netrumfl (Lasička je pravidlo potvrzující výjimka)

jj, to se mu uprit neda, v tomhle smeru se rozdal...:-)

akorat tezko rict, jestli se rozdal ten spravnej, s tim dobrym genetickym vybavenim...kdyby se takhle rozsoup Ned, hned by bylo v Zapadozemi lip:-)

Robert byl dobrý král v tom smyslu, že jeho panování bylo úspěšné. Nebyl to šílenec, dal důvěru správnému člověku (Jonu Arrynovi), Západozemí ekonomicky i populačně vzkvétalo. Samozřejmě to nebyl výborný ani ideální král, ale za špatného bych ho rozhodně neoznačoval. Špatní byli třeba Aerys II., Joffrey a různí despotiční šílenci, kteří říši demolovali. Jen se podívejte se na Česko, v současné době. Vládu prakticky nemáme už půl roku, ale krásně nám to šlape. 8) :P

Týna wrote:
    A Cersei by si možná tolik ne ...emh... jako všechno zlato Casterlyovy skály, kdyby jí Robert, když si ještě ne.... emh... jako všechno zlato Casterlyovy skály, nedýchal do obličeje víno a neříkal Lyanno.

Cersei by si u toho tak jako tak představovala Jaimeho... :wink: Otázkou je, co je horší, jestli otevřená a zraňující "upřímnost" Robertova, nebo Cerseina utajená, zlovolná, incestní nevěroucnost.

Alek wrote:
    Joj, to je zenska! Kdo by ji nemiloval...

Myslíš Lyannu, nebo Týnu? :lol: :wink:

Alek wrote:
    akorat tezko rict, jestli se rozdal ten spravnej, s tim dobrym genetickym vybavenim...kdyby se takhle rozsoup Ned, hned by bylo v Zapadozemi lip:-)

Kdoví, jakého odhalení se dočkáme v příštích knihách. Třeba se ukáže, že Ned byl utajený donchuán, který ve volných chvílích tajně cestoval po Západozemí a je otcem poloviny současné generace. Jaj! :P
  • upraveno 11. ledna 2007

Týna wrote:

Alek wrote:
    Cersei by si u toho tak jako tak představovala Jaimeho... :wink: Otázkou je, co je horší, jestli otevřená a zraňující "upřímnost" Robertova, nebo Cerseina utajená, zlovolná, incestní nevěroucnost.

To je vážně míněná otázka :twisted: :?: Pokud ano, tak tě ujišťuji, že zatímco fantazírování v posteli se zvláště po určité době nevyhne nikdo, oslovovat partnera či partnerku jménem někoho jiného JE ZAKÁZÁNO I PO TŘICETI LETECH MANŽELSTVÍ. A zvláště zapovězeno je to o svatební noci. Pokud si nebyl schopný zapamatovat její jméno, měl si ho nějak nenápadně napsat na ruku, nebo zvolit nějaké obecné oslovení (třeba miláčku, potěšit by ji mohlo i "ty moje lvice", ale v žádném případě ne "ty moje vlčice" :twisted: )

S tou upřímností to zrovna v jejich případě moc nevidím, to by to taky mohlo vypadat následovně:

"Robert: Tak jdem teda na to.

Cersei: Zhasnem?

Robert: Tak to každopádně

Cersei: Koho si budeš představovat ty? Já svýho bráchu.

Robert: Já jednu mrtvou šestnáctku, co jsem si ji měl brát, než mi ji unesl ten šmejd Reaghar.

Cersei: Lyannu Stark? Jenže já slyšela, že ji ve skutečnosti neunesl, ona...

Robert: Hele, neštvi mě. Já jsem tu král a říkám, že ji unesl a znásilnil.

Cersei: No jo. Tak u čeho jsme to byli?

Robert: Že jdem teda na to.

Týna wrote:
    S tou upřímností to zrovna v jejich případě moc nevidím, to by to taky mohlo vypadat následovně: ...

Vidíš, to je hezká, oboustranná domluva! Když už se nemají rádi, tak by měli alespoň spolupracovat. Rozhodně by jim pak manželství klapalo lépe. :wink: Třeba by to nakonec vypadlo takto:

Cersei: "Miláčku, pojďme si teď na chvilku hrát na Cersei a Rhaegara!"

...

Robert: "Drahoušku, a teď budeme zase pro změnu předstírat, že jsme Robert a Lyanna!"

Hraní rolí je jednou ze záruk kvalitního vyžití, ovšem samozřejmě předpokládá zainterestovanost a spolupráci obou partnerů. :P

Doufám, že si má hypotetická nastávající nevyloží špatně, až ji někdy oslovím "ty moje vlčice". :?: :roll: Musím mít na paměti, že bych se neměl ženit s Lannisterkami!

Léto wrote:
    Týna wrote:
    S tou upřímností to zrovna v jejich případě moc nevidím, to by to taky mohlo vypadat následovně: ...

Vidíš, to je hezká, oboustranná domluva! Když už se nemají rádi, tak by měli alespoň spolupracovat. Rozhodně by jim pak manželství klapalo lépe. :wink: Třeba by to nakonec vypadlo takto:

Cersei: "Miláčku, pojďme si teď na chvilku hrát na Cersei a Rhaegara!"

...

Robert: "Drahoušku, a teď budeme zase pro změnu předstírat, že jsme Robert a Lyanna!"

Hraní rolí je jednou ze záruk kvalitního vyžití, ovšem samozřejmě předpokládá zainterestovanost a spolupráci obou partnerů. :P

Doufám, že si má hypotetická nastávající nevyloží špatně, až ji někdy oslovím "ty moje vlčice". :?: :roll: Musím mít na paměti, že bych se neměl ženit s Lannisterkami!

A vrcholem jejich sexuálního života by byla hra na Rheagara a Lyannu, kteří spolu leží v těsněm objetí a povídají si o Robertovi a Cersei :lol: :lol: :lol:

A když už se s nějakou Lannisterkou oženíš, doporučuju nedělat si z jejího bratra tělesného strážce. Člověku se to může šeredně vymstít.

Týna wrote:
    A vrcholem jejich sexuálního života by byla hra na Rheagara a Lyannu, kteří spolu leží v těsněm objetí a povídají si o Robertovi a Cersei :lol: :lol: :lol:

Vidíš, už tomu začínáš přicházet na kloub! Nedostatkem fantazie rozhodně netrpíš. :wink: Jen si nejsem jistý, jestli by v takovém případě Robert trochu nežárlil. Třeba by se rozlítil, zabil by Rhaegara (sebe) a pak i Lyannu (Cersei). 8)

Týna wrote:
    A když už se s nějakou Lannisterkou oženíš, doporučuju nedělat si z jejího bratra tělesného strážce. Člověku se to může šeredně vymstít.

Jsi hodná. Ale nemusíš si dělat starosti. Od té doby, co jsem četl Píseň, si dávám dobrý pozor na to, aby moje nastávající bratra neměla... nu, vlastně, pokud možno ani sestru. :P
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.