Nejneoblíbenější rod

upraveno 6. listopadu 2010 v Akce a hlasování

Mna by celkom zaujimalo ktory rod je najmenej oblubeny.

U mna su to Greyjoyovia....to ako su popisovany.Ja byt Kral ,tak sa vsetci hompalaju na strome.

24

Komentáře

• upraveno 11. ledna 2007

Léto wrote:
    Týna wrote:
    A vrcholem jejich sexuálního života by byla hra na Rheagara a Lyannu, kteří spolu leží v těsněm objetí a povídají si o Robertovi a Cersei :lol: :lol: :lol:

Vidíš, už tomu začínáš přicházet na kloub! Nedostatkem fantazie rozhodně netrpíš. :wink: Jen si nejsem jistý, jestli by v takovém případě Robert trochu nežárlil. Třeba by se rozlítil, zabil by Rhaegara (sebe) a pak i Lyannu (Cersei). 8)

Týna wrote:
    A když už se s nějakou Lannisterkou oženíš, doporučuju nedělat si z jejího bratra tělesného strážce. Člověku se to může šeredně vymstít.

Jsi hodná. Ale nemusíš si dělat starosti. Od té doby, co jsem četl Píseň, si dávám dobrý pozor na to, aby moje nastávající bratra neměla... nu, vlastně, pokud možno ani sestru. :P

Taky babičky bývají nebezpečné....

Nemluvě o dědečcích od dívky, kterou odmítl tvůj synovec....

Nejlíp na tom byl Tyrek Lannister s lady Emeresande - naprostým a úplným sirotkem.

Já bych se měla bát tchýní, ale to je v pohodě, těch se od přírody bojí každá holka :lol: Ani nemusí sledovat Cersei v akci.

Až Harry nadšen tím, že si bere jediného žijícího Starka, špitne Sanse do ouška, že je rád, že se nemusí potýkat s její rodinou, může se dočkat nepříjemného překvapení. "Ale drahý, moje maminka je přeci ta zombie, co vede ty psance, vždyť víš. Sestra se v Braavosu učí nájemným vrahem, brácha je za Zdí a bude z něj čaroděj a druhý bráška žije se starší Divokou ženou. Neboj, budeš se jim líbit."

Týna wrote:
    Taky babičky bývají nebezpečné....

Važ slova, to už by mohlo být bráno jako navádění k trestnému činu. :twisted:

Týna wrote:
    Nemluvě o dědečcích od dívky, kterou odmítl tvůj synovec....

A jéje. Já vždycky myslel, že Gregor zlikvidoval svoji rodinu proto, že byl psychopat. A vida, on je naopak prozíravým mužem! :shock:

Týna wrote:
    Nejlíp na tom byl Tyrek Lannister s lady Emeresande - naprostým a úplným sirotkem.

Osud Tyreka Lannistera je mementem, že ani ten, kdo se ožení s naprostým a úplným sirotkem ještě nemá vyhráno. Život má neustále přichystány trumfy jako občanské nepokoje, padající tuříny a nájezdy kobylek. 8)

Týna wrote:
    Já bych se měla bát tchýní, ale to je v pohodě, těch se od přírody bojí každá holka :lol: Ani nemusí sledovat Cersei v akci.

To je dobrý postřeh, nikdy by mě nenapadlo přemýšlet o Cersei jako o tchýni. To ovšem vrhá úplně jiné světlo na její postavu a jednání. Chci říci, od tchýní se očekává, že se budou takhle chovat, nebo ne? :) A abychom jen nehanili, je třeba říci, že zrovna Margaery je poměrně děsuplná choť, se statisticky nepříliš dlouhou životností manželů. Oženit se s ní, to je spolehlivější způsob než jed, oprátka nebo skok z útesu. :wink:

Týna wrote:
    Až Harry nadšen tím, že si bere jediného žijícího Starka, špitne Sanse do ouška, že je rád, že se nemusí potýkat s její rodinou, může se dočkat nepříjemného překvapení. "Ale drahý, moje maminka je přeci ta zombie, co vede ty psance, vždyť víš. Sestra se v Braavosu učí nájemným vrahem, brácha je za Zdí a bude z něj čaroděj a druhý bráška žije se starší Divokou ženou. Neboj, budeš se jim líbit."

:lol: :lol: :lol:

Někde jsem slyšel, že Harry v sedmé knize umře, ale nejsem si jistý, jestli se to týkalo zrovna Písně. :roll:

Alek wrote:
    Joj, to je zenska! Kdo by ji nemiloval...

Myslíš Lyannu, nebo Týnu? :lol: :wink:

Ja vedel, ze se nekdo zepta...no nema to nic spolecneho s Tynou (i kdyz jeji obhajoba Cersei mozna je urcitym zavazim na misce vah), ale takhle z fleku volim Lyannu - je Starkovic, ma skvelou rodinku, Martin z ni pomalu udelal bohyni...to je Starkovic devce! a uz nechci slyset ani slovo o Sanse:-)

Souhlasím s Eddardem, že největší kreatůry jsou Boltoni...těžko na nich hledat něco pozitivního. Samozřejmě, že lord Frey je taky mimořádně nesympatická postava....

No můj názor je takový, že manželství Roberta a Cersei muselo skončit nezdarem. Oběma by nejvíce prospělo, kdyby zůstali sami. Robert byl naprosto tragickej manžel, otec i král. V jádru to však nebyl zlej chlap...naopak. Kdyby měl lepší manželku, která by ho měla aspoň trochu ráda, tak by sice nebyl vzor idealního manžela, ale choval by se určitě lépe.

Myslím, že Cersei mu dost otrávila život, ona a povinosti být králem, na což se očividně nehodil. Výsledkem bylo to, že pil ještě víc než svobodný a neustále vyhledával společnost jiných žen.

V tomto stojím za Robertem....dopustil se mnoha špatných věcí...ale v mnohých vidím odraz Cerseina jednání.

Cersei má mnohem horší vlastnosti než Robert.

Kdyby si vzal Robert Lyanu za ženu, tak by možná taky pil a občas měl jinou ženu, ale určitě by to s sním nebylo tak zlé.

Nevím jestli by Rhaegar byl s Cersei šťastný a potažmo ona s ním. Rhaegar byl očividně melancholik, což by časem možná považovala za slabost. Navíc to také nebyl vzor věrnosti. Vemte si, že ani nenechal hlídat během války Eliu a jejich děti rytíři bíle gardy.

Svou elitu poslal strážit Lyanu...trochu smutné.

Nakonec by tedy manželství Jaimeho a Catelyn mohlo být nejvíce funkční.

Catelyn byla Nedovi dobrou manželkou, ikdyž ji nejdříve moc neuchvátil. Krásný a divoký Jaime se jistě Brandonovi podobal mnohem více. Věřím, že pokud by v něm dokázala Cat vzbudit lásku, byl by Jaime dobrý manžel i otec. V Jaimem je možná mnohem více lásky a dobrých vlastností než v Rhaegarovi s Robertem dohromady. Cersei nikdy nepodvedl...jako jediný měl rád Tyriona....a myslím, že pokud si uvědomí naplno svou úlohu otce...mají Tommen a Myrcela nejen mámu, ale taky tátu, kterej za ně položí život.

Slyš mne řvát

Oj, tomu rikam rozpolcena osobnost, Chmur bojuje proti svemu alter egu Tyne a sije do Cersei za mohutneho povzbuzovani lorda Aleka a dalsich, jen do ni, poveste ji, at se houpe!:-)

Ale nemel bys to prehanet s tim obdivem k Jamiemu, takhle jak jsi ho vylicil, by se do nej zamilovala kazda, a bylo by to pro ni pak kruty vystrizliveni:-)

Chmur wrote:

Nevím jestli by Rhaegar byl s Cersei šťastný a potažmo ona s ním. Rhaegar byl očividně melancholik, což by časem možná považovala za slabost. Navíc to také nebyl vzor věrnosti. Vemte si, že ani nenechal hlídat během války Eliu a jejich děti rytíři bíle gardy.

Svou elitu poslal strážit Lyanu...trochu smutné.

Nakonec by tedy manželství Jaimeho a Catelyn mohlo být nejvíce funkční.

Catelyn byla Nedovi dobrou manželkou, ikdyž ji nejdříve moc neuchvátil. Krásný a divoký Jaime se jistě Brandonovi podobal mnohem více. Věřím, že pokud by v něm dokázala Cat vzbudit lásku, byl by Jaime dobrý manžel i otec. V Jaimem je možná mnohem více lásky a dobrých vlastností než v Rhaegarovi s Robertem dohromady. Cersei nikdy nepodvedl...jako jediný měl rád Tyriona....a myslím, že pokud si uvědomí naplno svou úlohu otce...mají Tommen a Myrcela nejen mámu, ale taky tátu, kterej za ně položí život.

Slyš mne řvát

Mýlíš se Rheagar nechal Eliu a děti strážit rytířem bílé gardy - tím tvým úžasným Jamiem. A když se s ním Jamie ve svém snu setkal, tak mu na výtku "Nechal jsem svou ženu a děti ve tvých rukách" dokázal odpovědět jen cosi jako "ježiš promiň, já na ně zapomněl."

Cat by v Jamiem dokázala vzbudit lásku jen v případě, že by se vyučila u Mužů bez tváře, jak metamorfovat v Cersei.

Ideální manželství by bylo Jamie a Cersei. :wink:

Ráda bych přívržencům sera Králokata připoměla, že to byl Jamie, kdo srazil Brana na zem. Cersei mu v tom chtěla zabránit. Ten svůj zázračný obrat prožil, až když přišel o svou ruku.

Hm, ale to neznamená, že není Králokat k nakousnutí :twisted:

Quote:
    Ráda bych přívržencům sera Králokata připoměla, že to byl Jamie, kdo srazil Brana na zem. Cersei mu v tom chtěla zabránit. Ten svůj zázračný obrat prožil, až když přišel o svou ruku.

Jsem rad, ze to tu zminil i nekdo mene zaujaty vuci Lannisterum nez ja:-) Jamie imo jeste neprokazal svuj konecny obrat, mozna ta zaverecna scena s dopisem mohla neco predznamenat, ale ja jsem vuci nemu zatim velmi ostrazity a moc mu to nezeru - uzasne jsem se bavil kdyz dostaval na frak od Paynea v souboji katu:-)

Tyna napsala:

Quote:
    "Robert: Tak jdem teda na to.

Cersei: Zhasnem?

Robert: Tak to každopádně

Cersei: Koho si budeš představovat ty? Já svýho bráchu.

Robert: Já jednu mrtvou šestnáctku, co jsem si ji měl brát, než mi ji unesl ten šmejd Reaghar.

Cersei: Lyannu Stark? Jenže já slyšela, že ji ve skutečnosti neunesl, ona...

Robert: Hele, neštvi mě. Já jsem tu král a říkám, že ji unesl a znásilnil.

Cersei: No jo. Tak u čeho jsme to byli?

Robert: Že jdem teda na to.

Léto napsal:

Quote:
    Cersei: "Miláčku, pojďme si teď na chvilku hrát na Cersei a Rhaegara!"

ad hrající si Robert a Cersei: Jako nápad na vtip to je samozřejmě super :-D Ale představte si, kdyby Cersei v tom nejlepším řekla Rhaegare a on zrovna nebyl úplně na mol - myslím, že když vezmeme v úvahu Robertovu prchlivost a opravdu SILNOU nenávist vůči Targaryenům a Rhaegarovi speciálně, Cersei by v tu chvíli zjistila, že leží pod Bouřlivým bohem Pomsty...

ad Rhaegar a Jaime: Je pravda, že Rhaegar zradil svou manželku s Lyannou, to už mu nikdo neodpáře. A právě proto je u tohohle šampióna lidských srdcí, úžasného a bezchybného Posledního Draka, tak překvapivé a záhadné, že se nechal unést... čím? Chtíčem? Láskou? Osudem? Na zodopvězení téhle otázky se HODNĚ těším, stejně jako na osvětlení celého zbytku Harrenovského turnaje a vůbec víc vzpomínek na dobu před Rebélií.

Každopádně, jak správně podotkla Tyna, o ochranu své manželky a potomků se postaral - i když docela nešťastně - nechal u nich Jaimiho... Na obranu Králokata zase třeba uvést, že i když setnul Rhaegarova šíleného tatíka, se smrtí Ellyi neměl nic společného...

(...)"Princ Rhaegar hořel chladným světlem , tu bílým, tam červeným, jinde hnědým. "Zanechal jsem svou ženu a svoje děti ve tvých rukou."

"Ani ve snu by mě nenapadlo, že jim ublíží."Jaimiho meč nyní hořel méně jasně."Byl jsem s králem..."

"Zabíjel si krále,"řekl ser Arthur. (...)

BM 2, str. 52

No a co se týče Jaimiho a shození Brana - tady se samozřejmě omluvit nedá, ale určitě to neudělal navzdory Cersei - spíš kvůli ní... být to na Jaimim, vyznal by se ze své lásky k sestře celému světu a klidně by s ním bojoval. To Cersei byla v tomhle ta rozumnější a nutila ho jejich tajemství skrývat - a proto Bran letěl...

"Co za věci to dělám pro lásku..."

Eddard wrote:
    Tyna napsala:

Quote:
    "Robert: Tak jdem teda na to.

Cersei: Zhasnem?

Robert: Tak to každopádně

Cersei: Koho si budeš představovat ty? Já svýho bráchu.

Robert: Já jednu mrtvou šestnáctku, co jsem si ji měl brát, než mi ji unesl ten šmejd Reaghar.

Cersei: Lyannu Stark? Jenže já slyšela, že ji ve skutečnosti neunesl, ona...

Robert: Hele, neštvi mě. Já jsem tu král a říkám, že ji unesl a znásilnil.

Cersei: No jo. Tak u čeho jsme to byli?

Robert: Že jdem teda na to.

Léto napsal:

Quote:
    Cersei: "Miláčku, pojďme si teď na chvilku hrát na Cersei a Rhaegara!"

ad hrající si Robert a Cersei: Jako nápad na vtip to je samozřejmě super :-D Ale představte si, kdyby Cersei v tom nejlepším řekla Rhaegare a on zrovna nebyl úplně na mol - myslím, že když vezmeme v úvahu Robertovu prchlivost a opravdu SILNOU nenávist vůči Targaryenům a Rhaegarovi speciálně, Cersei by v tu chvíli zjistila, že leží pod Bouřlivým bohem Pomsty...

ad Rhaegar a Jaime: Je pravda, že Rhaegar zradil svou manželku s Lyannou, to už mu nikdo neodpáře. A právě proto je u tohohle šampióna lidských srdcí, úžasného a bezchybného Posledního Draka, tak překvapivé a záhadné, že se nechal unést... čím? Chtíčem? Láskou? Osudem? Na zodopvězení téhle otázky se HODNĚ těším, stejně jako na osvětlení celého zbytku Harrenovského turnaje a vůbec víc vzpomínek na dobu před Rebélií.

Každopádně, jak správně podotkla Tyna, o ochranu své manželky a potomků se postaral - i když docela nešťastně - nechal u nich Jaimiho... Na obranu Králokata zase třeba uvést, že i když setnul Rhaegarova šíleného tatíka, se smrtí Ellyi neměl nic společného...

(...)"Princ Rhaegar hořel chladným světlem , tu bílým, tam červeným, jinde hnědým. "Zanechal jsem svou ženu a svoje děti ve tvých rukou."

"Ani ve snu by mě nenapadlo, že jim ublíží."Jaimiho meč nyní hořel méně jasně."Byl jsem s králem..."

"Zabíjel si krále,"řekl ser Arthur. (...)

BM 2, str. 52

No a co se týče Jaimiho a shození Brana - tady se samozřejmě omluvit nedá, ale určitě to neudělal navzdory Cersei - spíš kvůli ní... být to na Jaimim, vyznal by se ze své lásky k sestře celému světu a klidně by s ním bojoval. To Cersei byla v tomhle ta rozumnější a nutila ho jejich tajemství skrývat - a proto Bran letěl...

"Co za věci to dělám pro lásku..."

Nechce se mi to hledat, ale kdesi Jamie vzpomíná, že cesta ze Zimohradu byla utrpení, protože ho Cersei celou dobu plísnila, že neměl Brana srážet dolů. Tvrdila, že mu bylo teprve osm, neví, co viděl a dokázala by ho vystrašit tak, aby mlčel...

Hra o Truny str.121 wrote:
    "Neslychane?" zahrimal kral"To co Aerys udelal tvemu bratrovi Brandonovi,bylo neslychane.Zpusob,jakym zemrel tvuj otec,to bylo neslychane.A Rhaegar...kolikrat si myslis,ze znasilnil tvoji sestru?Kolik stovek krat?"

To len na margo dokonaleho pana Targaryena...hovori opilec Robert. :shock:

Týna wrote:
    Nechce se mi to hledat, ale kdesi Jamie vzpomíná, že cesta ze Zimohradu byla utrpení, protože ho Cersei celou dobu plísnila, že neměl Brana srážet dolů. Tvrdila, že mu bylo teprve osm, neví, co viděl a dokázala by ho vystrašit tak, aby mlčel...

Jen ji moc nepřechval. Kdyby o něco šlo, Cersei by klidně poslala Brana za Qyburnem, jako to udělala s mnoha jinými nevinnými. :?

Eddard wrote:

"Zabíjel jsi krále,"řekl ser Arthur. (...)

Ser Arthur tady zní docela naštvaně, ale popravdě řečeno, kdo byl v právu? Nebyl "tím špatným" spíše on sám, když nečinně přihlížel ke krutostem, kterých se za své vlády Aerys dopouštěl? Líbilo se mi Jaimeho zhodnocení, že čin, který ostatní považují za jeho nejhorší, byl ve skutečnosti jeho nejlepší. :P

desaixx wrote:

Bude ti řečeno, že Robert žárlil a vymýšlel si. Ale napadlo mě něco jiného! :idea: Co když Rhaegar Lyannu opravdu znásilnil? Víme, že byl melancholický, ale přece jenom to byl Targaryen, takže by nebylo nic zvláštního, kdyby se u něj projevovala třeba schizofrenie nebo maniodepresivní psychóza... Lyanna by se do něj zamilovala a utekla by s ním, jenže pak by to na něj přišlo a on by ji znásilnil až do krve. :roll:

Léto wrote:
    Týna wrote:

Jen ji moc nepřechval. Kdyby o něco šlo, Cersei by klidně poslala Brana za Qyburnem, jako to udělala s mnoha jinými nevinnými. :?

Eddard wrote:

"Zabíjel jsi krále,"řekl ser Arthur. (...)

Ser Arthur tady zní docela naštvaně, ale popravdě řečeno, kdo byl v právu? Nebyl "tím špatným" spíše on sám, když nečinně přihlížel ke krutostem, kterých se za své vlády Aerys dopouštěl? Líbilo se mi Jaimeho zhodnocení, že čin, který ostatní považují za jeho nejhorší, byl ve skutečnosti jeho nejlepší. :P

desaixx wrote:

Bude ti řečeno, že Robert žárlil a vymýšlel si. Ale napadlo mě něco jiného! :idea: Co když Rhaegar Lyannu opravdu znásilnil? Víme, že byl melancholický, ale přece jenom to byl Targaryen, takže by nebylo nic zvláštního, kdyby se u něj projevovala třeba schizofrenie nebo maniodepresivní psychóza... Lyanna by se do něj zamilovala a utekla by s ním, jenže pak by to na něj přišlo a on by ji znásilnil až do krve. :roll:

Nemyslím si, že je Cesrei kladná postava. Ale tohle bylo prostě tak...

No není to vyloučeno, ale tak nějak si říkám, že by Ned na Rhegara těžko s nostalgií vzpomínal, kdyby Lyannu našel umírající na následky brutálního znásilnění....

(Vzpomínal na něj, když se vracel z nevěstince, kde objevil Robertovu Barru.)

Týna wrote:
    Nemyslím si, že je Cersei kladná postava. Ale tohle bylo prostě tak...

Nejprve dotlačila Jaimeho k tomu, aby Brana shodil, a potom mu to celou cestu vyčítala. Nezlob se, ale to je typicky ženské chování. :lol: :twisted:

Týna wrote:
    No není to vyloučeno, ale tak nějak si říkám, že by Ned na Rhegara těžko s nostalgií vzpomínal, kdyby Lyannu našel umírající na následky brutálního znásilnění....

(Vzpomínal na něj, když se vracel z nevěstince, kde objevil Robertovu Barru.)

To máš pravdu, asi by na Rhaegara pak už neměl tak kladný názor. Ale byla to hezká teorie. :wink: Trochu mě štve, jak všichni berou za jisté, že Rhaegar a Lyanna byli milenci a že se jim narodil Jon... dokud se to nepotvrdí, tak i tohle bude pořád jenom teorie. Proto se snažím neustále vymýšlet, jak by se to dalo ještě jinak vysvětlit.

Hm. Co když se Lyanna zapojila do souboje s Královskou gardou a své krvavé zranění utržila tam? :idea:
  • upraveno 12. ledna 2007

Eddard wrote:
    ad Tywin / Roose:

Tak tady se musím postavit na Chmurovu stranu... Srovnávat Tywina s Roosem? To snad ne. Tywin byl velký a vznešený, Roose krutý a zrádný, navíc ani zdaleka tak politicky a strategicky schopný, jediné v čem se mohl Tywinovi blížit byla ctižádost a ambice.

Jsem jen obyčejný zlovlk, málo vzdělaný v záležitostech vládnutí, a proto se musím zeptat: když Tywin nechal znásilnit Tyrionovu manželku každým mužem ze své stráže, patřilo to mezi jeho velké činy, nebo mezi jeho vznešené činy? :shock: :roll: :wink:

Léto wrote:
    .

Hm. Co když se Lyanna zapojila do souboje s Královskou gardou a své krvavé zranění utržila tam? :idea:

To je slovo do pranice :lol: A na které straně by sis ji představoval? Zranit se mohla ledasjak, krev se jí do postele taky mohla dostat mnoha způsoby, nemusel to být jen porod, to je jasné.

Nede, umírám. Kouslo mě klíště a já dostala zánět mozkových blan.

A co ta krev všude?

Toho si nevšíme, dostala jsem krámy.

Já pořád věřím, že je Jon Targareynský bastard. Je to hezký příběh... Tak mu budu věřit, dokud mi bude pokázán opak...

Léto wrote:
    .Nejprve dotlačila Jaimeho k tomu, aby Brana shodil, a potom mu to celou cestu vyčítala. Nezlob se, ale to je typicky ženské chování.

Co ty můžeš vědět o typicky ženském chování? Jsi vlk.

Léto wrote:
    Eddard wrote:
    ad Tywin / Roose:

Tak tady se musím postavit na Chmurovu stranu... Srovnávat Tywina s Roosem? To snad ne. Tywin byl velký a vznešený, Roose krutý a zrádný, navíc ani zdaleka tak politicky a strategicky schopný, jediné v čem se mohl Tywinovi blížit byla ctižádost a ambice.

Jsem jen obyčejný zlovlk, málo vzdělaný v záležitostech vládnutí, a proto se musím zeptat: když Tywin nechal znásilnit Tyrionovu manželku každým mužem ze své stráže, patřilo to mezi jeho velké činy, nebo mezi jeho vznešené činy? :shock: :roll: :wink:

Stále trvám na tom, že lord Bolton je Tywin v malém. Jeho větší úspěchy spočívají spíše v jeho větších možnostech. Kdyby měl Bolton peníze a moc Lannisterů, choval by se steně jako Tywin.

Tywin má ve svých službách Gregora, Roose Ramsyeho. Oba nechtějí být zrůdami, ale vědí, že je praktické být ten, kdo má zrůdu na vodítku.

Ani jeden z nich nemá sklony ke krutosti vyloženě pro zábavu, ale jinak se jí nebrání. Zvláště považují-li to za nutné, nebo výhodné.

Tywin zradil svého krále, Roose zradil svého krále.

Roose se oženil s lady Waldou a Ramsaye oženil s falešnou Aryou Stark, Tywin chtěl za každou cenu oženit někoho s Margaery, hned po Joffově smrti jí cpal do postele Tommena a kdyby mi taky umřel, nejspíš by se pokusil nechat ji zaregistrovat ji s Myrcellou. Cersei chtěl oženit s Willasem nebo dokonce Balonem.

Dokonce i jejich válečné porady probíhají podobně.

A Krvavou svatbu upekli spolu

Může mi někdo jmenovat prokazatelné rozdíly mezi oběma lordy?

Quote:
    Mýlíš se Rheagar nechal Eliu a děti strážit rytířem bílé gardy - tím tvým úžasným Jamiem. A když se s ním Jamie ve svém snu setkal, tak mu na výtku "Nechal jsem svou ženu a děti ve tvých rukách" dokázal odpovědět jen cosi jako "ježiš promiň, já na ně zapomněl."

Nemám tak fenomenální pmaěť jako ty Týno, ale myslím, že se mýlíš ty. Jaimeho byl v králově přístavišti spíše naž aby bránil Rhaegarovic rodinu z Aerysova strachu z Tywina. Měl spíše sloužit jako rukojmí.

Rhaegar v Jaimeho snech vyčítá, že nebránil Eliu a jejich děti, ale měl by si spíše zamést před vlastním prahem. Jeden rytíř má chránit krále, Eliu a dvě děti? Tři muži mají chránit jednu ženu? Trochu divný poměr.

Jaime spíše se znechucením vzpomíná na cesu směr zimohrad než opačně. Také si myslím, že Cersei plísnila Jaimeho kvůli tomu v jakou patálii se ta věc s Branem stala, než díky soucitu. A propo nenechala Cersei zabít Robertova bastarda...miminko...? Takže zas takovým soucitem k dětem neoplývá. Ale to je možná jen můj pocit.

ad Tyna: No musím uznat, že jsi to vyargumentovala pěkně, ale pokusím se na ten tvůj spin hodit ještě trošku jiný úhel pohledu:

Quote:
    Stále trvám na tom, že lord Bolton je Tywin v malém. Jeho větší úspěchy spočívají spíše v jeho větších možnostech. Kdyby měl Bolton peníze a moc Lannisterů, choval by se steně jako Tywin.

Teorie. Ve skutečnosti nevíme jaký je Roose ve skutečnosti, Tywina jsme poznali přece jenom o hodně podrobněji (ať už ve vzpomínkách jeho potomků nebo přímo jeho v akci). Je taky možné, že to nemá úplně v hlavě v pořádku a stahoval by si ve věži své vazaly z kůže, počínaje lordem Starkem. (tohle neberte až tak vážně)

Quote:
    Tywin má ve svých službách Gregora, Roose Ramsyeho. Oba nechtějí být zrůdami, ale vědí, že je praktické být ten, kdo má zrůdu na vodítku.

Tohle je obzvláště pěkná analogie. Nutno ovšem podotknout, že Tywin by asi Gregora neprohlásil svým dědicem.

Quote:
    Ani jeden z nich nemá sklony ke krutosti vyloženě pro zábavu, ale jinak se jí nebrání. Zvláště považují-li to za nutné, nebo výhodné.

Tohle můžeme říct s jistotou jenom o Tywinovi.

Quote:

Tohle je vůbec nejdůležitější. Jakého krále zradil Tywin a jakého Roose? Proč to udělal Tywin a proč to udělal Roose? Aerys byl šílenec, který Tywina několikrát veřejně ponížil, smtelně urazil, vzal mu jeho syna, strhl mu pobočnický řetěz... Jaké důvody měl Bolton?

Quote:
    Roose se oženil s lady Waldou a Ramsaye oženil s falešnou Aryou Stark, Tywin chtěl za každou cenu oženit někoho s Margaery, hned po Joffově smrti jí cpal do postele Tommena a kdyby mi taky umřel, nejspíš by se pokusil nechat ji zaregistrovat ji s Myrcellou. Cersei chtěl oženit s Willasem nebo dokonce Balonem.

Sňatkovou politiku bych sem moc nepletl, tohle dělal každý (Jon Arryn a Hoster Tully pro začátek)...

Quote:

Oba seděli tiše a poslouchali. Jo.

Quote:
    A Krvavou svatbu upekli spolu.

Taky pravda. Ale Tywin byl s Robbem ve válce, takže jakkoliv špinavý, podlý a nečestný akt to byl, dá se to přece jenom jaksi vysvětlit jako válečná lest, Bolton, ten třikrát prohnilý zmetek, nechť shnije a spláchnou ho po struhadle do jodové tinktury, chladnokrevně zradil svého krále, ve chvíli kdy předstíral, že mu kryje záda (Tywin při nástupu do Přístaviště nic neoznamoval, Aerys si prostě myslel, že mu jde na pomoc, tak otevřel bránu).

Aby bylo jasno, já Tywina nemám rád. Ale Boltona nesnáším. Po Tyniných argumentech uznávám, že mají mnohé společné. Ale uznejte sami, kdybyste někomu z nich měli sloužit (a nebyly v tom jen peníze a moc), kdo by to byl?

Léto napsal:

Quote:
    Jsem jen obyčejný zlovlk, málo vzdělaný v záležitostech vládnutí, a proto se musím zeptat: když Tywin nechal znásilnit Tyrionovu manželku každým mužem ze své stráže, patřilo to mezi jeho velké činy, nebo mezi jeho vznešené činy?

Byl to obzvláště hnusný a krutý způsob, jak podle Tywina vyléčit Tyriona z pomyšlení na děvkaření, či pomyšlení na sňatek s neurozenou holkou (podle toho, co si myslel, že Tyrion dělal)... Odporný čin. Nemám Tywina rád. To ale nic nemění na tom, co jsem napsal.

Chmur wrote:
    Quote:

Nemám tak fenomenální pmaěť jako ty Týno, ale myslím, že se mýlíš ty. Jaimeho byl v králově přístavišti spíše naž aby bránil Rhaegarovic rodinu z Aerysova strachu z Tywina. Měl spíše sloužit jako rukojmí.

Rhaegar v Jaimeho snech vyčítá, že nebránil Eliu a jejich děti, ale měl by si spíše zamést před vlastním prahem. Jeden rytíř má chránit krále, Eliu a dvě děti? Tři muži mají chránit jednu ženu? Trochu divný poměr.

Jaime spíše se znechucením vzpomíná na cesu směr zimohrad než opačně. Také si myslím, že Cersei plísnila Jaimeho kvůli tomu v jakou patálii se ta věc s Branem stala, než díky soucitu. A propo nenechala Cersei zabít Robertova bastarda...miminko...? Takže zas takovým soucitem k dětem neoplývá. Ale to je možná jen můj pocit.

Aby bylo jasno. Cersei je magor. Dříve byla jen bezcitná, nyní projevuje neklamné známky duševní choroby. Jen jsem psala, že některé její akce dokážu pochopit. Stejně jako že chápu, proč Lysa Arryn otrávila Jona (mimochodem chtít vzít matce její jediné dítě po několika potratech a mrtvých dětech je zhruba stejně moudré, jako oslovit Roberta v intimní chvilce Rheagare)

Cersei je schopná jakéhosi elementálního soucitu a výčitek svědomí, ale dovede je pomocí přenášení odpovědnosti rychle zahnat. Zalitovala Falyse, ale rychle se přesvědčila, že ona by stejně bez svého manžela nechtěla žít, na okamži pocítila oucit Watem, ale rychle si uvědomila, že je to celé vina Margaery...

Kdyby jí někdo chrstnul kyselinu do obličeje, třeba by taky prodělala zázračný obrat. I když si myslím, že u Jamieho hrála velkou roli blízkost nezáludné, čestné a věrné Brienne, která jako by mu ukazovala (hele, jaký jsi mohl být rytíř a ty jsi přitom takový hajzl)

Eddard wrote:
    ad Tyna: No musím uznat, že jsi to vyargumentovala pěkně, ale pokusím se na ten tvůj spin hodit ještě trošku jiný úhel pohledu:

Quote:

Teorie. Ve skutečnosti nevíme jaký je Roose ve skutečnosti, Tywina jsme poznali přece jenom o hodně podrobněji (ať už ve vzpomínkách jeho potomků nebo přímo jeho v akci). Je taky možné, že to nemá úplně v hlavě v pořádku a stahoval by si ve věži své vazaly z kůže, počínaje lordem Starkem. (tohle neberte až tak vážně)

Quote:

Tohle je obzvláště pěkná analogie. Nutno ovšem podotknout, že Tywin by asi Gregora neprohlásil svým dědicem.

Quote:

Tohle můžeme říct s jistotou jenom o Tywinovi.

Quote:

Tohle je vůbec nejdůležitější. Jakého krále zradil Tywin a jakého Roose? Proč to udělal Tywin a proč to udělal Roose? Aerys byl šílenec, který Tywina několikrát veřejně ponížil, smtelně urazil, vzal mu jeho syna, strhl mu pobočnický řetěz... Jaké důvody měl Bolton?

Quote:

Sňatkovou politiku bych sem moc nepletl, tohle dělal každý (Jon Arryn a Hoster Tully pro začátek)...

Quote:

Oba seděli tiše a poslouchali. Jo.

Quote:
    A Krvavou svatbu upekli spolu.

Taky pravda. Ale Tywin byl s Robbem ve válce, takže jakkoliv špinavý, podlý a nečestný akt to byl, dá se to přece jenom jaksi vysvětlit jako válečná lest, Bolton, ten třikrát prohnilý zmetek, nechť shnije a spláchnou ho po struhadle do jodové tinktury, chladnokrevně zradil svého krále, ve chvíli kdy předstíral, že mu kryje záda (Tywin při nástupu do Přístaviště nic neoznamoval, Aerys si prostě myslel, že mu jde na pomoc, tak otevřel bránu).

Aby bylo jasno, já Tywina nemám rád. Ale Boltona nesnáším. Po Tyniných argumentech uznávám, že mají mnohé společné. Ale uznejte sami, kdybyste někomu z nich měli sloužit (a nebyly v tom jen peníze a moc), kdo by to byl?

Tu sňatkovou politiku jsem tam zatáhla jen proto, že tu někdo poukazoval na to, že se Roose oženil pro peníze (u Tywina byl jeho sňatek z lásky jen náhodou).

Pokud by byl Tywin tak čestný a velký, měl se oficiálně připojit k rebelii a vypovědět poslušnost. Ne přitáhnout k městu jako přítel a když se mu otevře vydrancovat ho... (to je skoro stejně strašné, jako kdyby, co já vím, seděl na svatbě Arysova strýce jako host a plánoval, že tam Aryse nechá povraždit...nebo tak něco :twisted: )

A nevěřím, že Ramsaye nechá jako svého dědice. On prostě potřeboval někoho, kdo by se provdal za falešnou Aryu, aby měl "legitimní" nárok na Sever. Sám nemohl (má Waldu a od jisté doby se nedoporučuje odmítat Freyovské nevěsty) a navíc se mu asi nechtělo ženit se s nějakým sebrancem. Jeho bastard je pro takovou nevěstu vhodnější ženich. (Mimochodem mě tak napadlo, že ta falešná Arya by mohla být Sansina kamarádka Jeyne Poole, nebo jak se jmenovala, Cersei se onehdá zmínila, že je to spratek nějakého seveřanského sluhy. Navíc Jeyne na Zimohradu skutečně žila, takže může Aryu hrát přesvědčivě a ledacos vědět)

Vážně mě pobavilo, jak se Arya na Harrenově vysmívala Elmarovi Freyovi a říkala mu, "doufám, že ta tvoje hloupá princezna umře," aniž by věděla, že mluví sama o sobě.

Doufám, že se oba budou smažit v pekle (Tywin už se možná smaží :twisted: )

Ne, že bych tady tuhle debatu, která se čím dál tím víc stáčí na otázku - je Tywin lepší nebo stejný jako Bolton - chtěl nějak rozmazávat, ale... No dobře, nechme to tak, uvidíme jak nás rozsoudí budoucí skutky Boltonovic veselé rodinky...

Já to prostě nedávám.....Bolton a Tywin...ta samá liga? Tywin jenž byl dvacet let pobočníkem, považovaný soupeři za nejlepšího válečného stratéga, muž jenž dokázal povznést Lannistery tak vysoko, je stejný jako hypochondr Bolton?....Ano, Tywin má špatné vlastnosti a má jich hodně...ale má i ty obdivuhodné. Jaké dobré vlastnosti má Bolton?

Proč nevěříte tomu, že se lord Tywin oženil z lásky bez prvku náhody. Lord Tywin určitě uměl milovat, umí to i jeho děti Jaime (Cersei), Cersei (Joffrey), Tywin (Tyša)....

Týna wrote:
    Co ty můžeš vědět o typicky ženském chování? Jsi vlk.

Právě proto mám dostatečný nadhled. :wink:

Týna wrote:
    Toho si nevšíme, dostala jsem krámy.

To by mohlo být ono! Vidíš, normálně by mě to nenapadlo, ještěže tu máme tvůj, dámský pohled na věc. Jak příhodné, řekla by Cersei, muži krváceli před věží a ona uvnitř. :wink:

Týna wrote:
    A na které straně by sis ji představoval?

Na straně Neda a jeho bandy, pochopitelně... četl jsem i spekulace o tom, že by Lyanna mohla býti Rytířem smějícího se stromu, takže jí možná boj nebyl úplně neznámou činností.

Týna wrote:
    Já pořád věřím, že je Jon Targareynský bastard. Je to hezký příběh...

Na Martina je to právě až moc hezký příběh, proto se mi tomu moc nechce věřit...

Týna wrote:
    Vážně mě pobavilo, jak se Arya na Harrenově vysmívala Elmarovi Freyovi a říkala mu, "doufám, že ta tvoje hloupá princezna umře," aniž by věděla, že mluví sama o sobě.

Na tyhle věci má Arya prostě talent. V Braavosu slyší zpívat Dareona o "nějaké hloupé paní, která je smutná z toho, že umřel její hloupý princ, a tak skočí ze své hloupé věže" (volná parafráze). Docela dost mi to připomíná příběh Ašary Dayne. Arya si potom pomyslí, že ta dotyčná dáma by se raději měla jít pomstít tomu, kdo zabil jejího prince... to znamená Neda? :twisted: Ajajaj, Aryo, ty hloupá malá Tullyjko.... :wink:

Eddard wrote:
    Ne, že bych tady tuhle debatu, která se čím dál tím víc stáčí na otázku - je Tywin lepší nebo stejný jako Bolton - chtěl nějak rozmazávat, ale... No dobře, nechme to tak, uvidíme jak nás rozsoudí budoucí skutky Boltonovic veselé rodinky...

Srovnávat Tywina a Rooseho je jako srovnávat bodnutí drátem do oka a rozdrcení nohy ve španělské botě. Ano, oboje má své půvaby, jedno je možná o něco "příjemnější" než to druhé, ale upřímně řečeno, dovedl bych se obejít bez obojího. :P

Chmur wrote:
    Jaké dobré vlastnosti má Bolton?

Možná nemá dobré vlastnosti, ale má pijavice. A to je dost sexy! :twisted:

PS: V anglické je i tým, který se jmenuje Bolton Wanderers... mám vždycky radost, když prohrajou. :wink:

Chmur: Ja to takhle neporovnavam a asi ani jini...proc mam premyslet a posuzovat jestli nekdy udelal neco dobre, kdyz vim ze to byl v dobe v ktere ho zname my, bezcharakterni amoralni prachant lacnici po moci pro svuj rod, pro sve deti. Ano v mladi miloval, to se stalo i horsim muzum historie, vetsinou je to nastesti trochu brzdilo...no tohle je fakt zbytecna diskuze, porovnavat jednoho hajzlika vetsiho nez druhyho - asi ani jeden nikdy neudelali nic dobreho, aniz by to pro ne melo take sve vyhody. Leto to vyjadril krasne metaforicky:-)

Prosim, nenazyvat Aryu Tullyjkou, to jer urazka nehrubsiho zrna, mozna jeste tak BryndenoTullyjkou:-) Mozna by to same rekl i Ned, kdyby to slysel po ztrate sve pameti, je to logicke, kdyz neznas souvislosti...

Alek wrote:
    Prosim, nenazyvat Aryu Tullyjkou, to jer urazka nehrubsiho zrna, mozna jeste tak BryndenoTullyjkou:-) Mozna by to same rekl i Ned, kdyby to slysel po ztrate sve pameti, je to logicke, kdyz neznas souvislosti.

Když neznám souvislosti, tak nesoudím - to je logické. :wink: Ned by pozorně naslouchal, zjistil by, že onen princ byl členem královské gardy a prohlásil by: "Dostál svým přísahám, ten dobrý muž!" Arya je moc divoká na nějaké poslouchání, ta nejdřív řeže a potom až měří... ale jinak je to fajn holka, vlastně LysoTullyjka. :P :twisted:

Alek wrote:
    Chmur: Ja to takhle neporovnavam a asi ani jini...proc mam premyslet a posuzovat jestli nekdy udelal neco dobre, kdyz vim ze to byl v dobe v ktere ho zname my, bezcharakterni amoralni prachant lacnici po moci pro svuj rod, pro sve deti. Ano v mladi miloval, to se stalo i horsim muzum historie, vetsinou je to nastesti trochu brzdilo...no tohle je fakt zbytecna diskuze, porovnavat jednoho hajzlika vetsiho nez druhyho - asi ani jeden nikdy neudelali nic dobreho, aniz by to pro ne melo take sve vyhody. Leto to vyjadril krasne metaforicky:-)

Činy se porovnávat nedají, protože jak Tywin, tak Roose měli zcela jiné možnosti a prostředky, kterými mohli disponovat. Můžeme porovnávat jen vnitřní pohnutky, a v obou případech je to nezřízená touha po moci. Kromě toho můžeme porovnávat charisma. Lord Bolton ho má, dokáže muže vyděsit, je to démon. Zatímco Tywin mi vždycky připomínal spíše drsného, přísného učitele zeměpisu, který zneužívá svoji nadřazenost a snaží se, aby se mo všichni báli. Oni se sice bojí, ale zároveň jím v koutku duše pohrdají.

Ale nejhorší ze všech je podle mě lord Frey. To je prototyp všeho, co na lidech nemám rád. :!:

Vratim sa este k Princovi Rhaegarovi.Myslim,ze ho vsetci posudzujete podla popisu ktory o nom podava Selmy.No toto by som nebral celkom ako smerodatne,pretoze Selmy nemal odvahu podrobne opisat Danny jej otca.Snazil sa skor poukazat na svetle stranky jej rodiny a zlociny taktne vynechal.

Rhaegar mohol Lyannu kludne uniest a mohol ju aj znasilnit.Tyna bude urcite vediet,ze spontalne nasilnicke ciny su melancholikom celkom blizke.

Jon by podla tejto teorie mohol byt Rhaegarov syn a Lyanna,napriek tomu mohla od svojho brata ziadat aby sa postaral aj o tohto nechceneho syna.A on to ako spomienku na sestru aj urobil.

Nemyslim si,ze Ned Rhaegara spominal s nejakou laskou a nemyslim si by mohol mat tak velmi rad muza,ktory zabil muza ktoreho milovala jeho sestra.Proste k priatelstvu s Robertom,k vojne proti Targaryenom,konflikt Brandona s princom...to vsetko mi skor poukazuje na unos a znasilnenie.

• upraveno 14. ledna 2007

Myslím, že k tomu by Rheagar potřeboval ještě nějakou duševní chorobu, případně poruchu osobnosti. Jinak jsou melancholici vcelku neškodní, ostatně od tohohle dělení se dneska psychologové spíše odklánějí. Ale máš pravdu, že některé duševní choroby se projevují malancholickým chováním střídaným s ataky zuřivosti.

Rheagar je mi ovšem podle popisu zatím veskrze nesympatický. Mám dojem, že je to takový ten typ člověka, který má tak hluboké nitro, že se v něm topí. Neustále rozebírá své problémy, nikdo mu nerozumí, nikdo ho nemá rád, nikdo ho nechápe, nikdo se mu nevyrovná...všichni kolem něj jsou ploší, nezajímaví a tupí.

Takový člověk je buď depresivní a měl by se léčit, a nebo je to povahový rys a tenhle pasivněagresivní postoj mu z nějakého důvodu vyhovuje.

Ale třeba byl princ jiný...kdo ví.

• upraveno 15. ledna 2007

Quote:
    Rheagar je mi ovšem podle popisu zatím veskrze nesympatický. Mám dojem, že je to takový ten typ člověka, který má tak hluboké nitro, že se v něm topí. Neustále rozebírá své problémy, nikdo mu nerozumí, nikdo ho nemá rád, nikdo ho nechápe, nikdo se mu nevyrovná...všichni kolem něj jsou ploší, nezajímaví a tupí.

Takový člověk je buď depresivní a měl by se léčit, a nebo je to povahový rys a tenhle pasivněagresivní postoj mu z nějakého důvodu vyhovuje
    .

Nemohu s tebou souhlasit Tyno. V Hostině je jasně psáno, že lid Rhaegara miloval. Také tolik obdivovany Arthur Dayne měl Rhaegara velice rád. Nemyslím si, že by Selmy vyzdvihoval jen dobré vlastnosti Targaryenů, ikdyž na ně klade důraz.

On se také Rhaegarovi vyrovnal málokdo. Byl všestraně nadaný. Skvělý válečník, inteligentní, velice pohledný. Tito lidé si často připadají osamoceně.

Tím nechci říct, že Rhaegar neměl špatné vlastnosti, nicméně ty ho dle mne vykresluješ příliš černě a z mého pohledu nepřesně.

Quote:

Lord Bolton ho má, dokáže muže vyděsit, je to démon. Zatímco Tywin mi vždycky připomínal spíše drsného, přísného učitele zeměpisu, který zneužívá svoji nadřazenost a snaží se, aby se mo všichni báli. Oni se sice bojí, ale zároveň jím v koutku duše pohrdají.

Asi jsme každý četli jinou knihu. Ano lord Bolton budí strach...a takhle ty si předstauješ respekt? Co velkého lord Bolton dokázal? Tady nejde jen o prostředky, ale i o schopnosti.

Tywin očividně schopný je...schopný státník, stratég atd......i velcí lordi a protivníci ho respektují. Vzpomínate si jak Genna vzpomína, že desetiletý Tywin budil respekt u dospělých mužů? Tak mi netvrďte, že lord Tywin a Bolton jsou to samé.

• upraveno 15. ledna 2007

Chmur wrote:

Nemohu s tebou souhlasit Tyno. V Hostině je jasně psáno, že lid Rhaegara miloval. Také tolik obdivovany Arthur Dayne měl Rhaegara velice rád. Nemyslím si, že by Selmy vyzdvihoval jen dobré vlastnosti Targaryenů, ikdyž na ně klade důraz.

On se také Rhaegarovi vyrovnal málokdo. Byl všestraně nadaný. Skvělý válečník, inteligentní, velice pohledný. Tito lidé si často připadají osamoceně.

Tím nechci říct, že Rhaegar neměl špatné vlastnosti, nicméně ty ho dle mne vykresluješ příliš černě a z mého pohledu nepřesně.

To je možné, zatím o něm skoro nic nevíme...

Chmur wrote:

Asi jsme každý četli jinou knihu. Ano lord Bolton budí strach...a takhle ty si předstauješ respekt? Co velkého lord Bolton dokázal? Tady nejde jen o prostředky, ale i o schopnosti.

Tywin očividně schopný je...schopný státník, stratég atd......i velcí lordi a protivníci ho respektují. Vzpomínate si jak Genna vzpomína, že desetiletý Tywin budil respekt u dospělých mužů? Tak mi netvrďte, že lord Tywin a Bolton jsou to samé.

Nemůžu souhlasit ani s Létem, že lord Tywin budil méně respktu, než lord Bolton. Pro mne jsou oba stejní. Nedá se ale ani říct, že Tywin budil respekt a Bolton strach. Řekla bych, že oba budili to samé - strach i respekt.

Co velkého lord Bolton dokázal? Mno, takže se stal lordem Severu (a Sever tvoří polovinu celého území Sedmi království), nahradil Starky, tak jak si celou dobu přál ... (řekněme, že podobný manévr se povedl i Tywinovi se sesazením Šíleného krále a Cersei na trůně)... jenže narozdíl od lorda Tywina je Bolton pořád naživu. Vypadá to na práci schopného státníka a stratéga :wink:

A myslím, že když jednal s Jamiem o jeho propuštění, dokázal, že si zaslouží i respekt .

Ráda nemám ani jednoho.

Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.