HBO produkce - první vlaštovky

upraveno 27. října 2012 v Seriál Hra o trůny

Mne se serial, na ktery by Martin prikyvl (ne ze to necha jit kolem sebe jako Sapek), docela zamlouva. Mnohokrat rekl, ze jedinou formu zpracovani vidi v serialovem pojeti ala HBO produkce Rome ci Bratrstvo neohrozenych. A to se mi fakt zamlouva, pac tady se rozhodne nesetri a vetsinou je to primarne postaveno na pribehu a vyprave, az v druhe rade na hercich, coz vetsinou byvaji mene znami, ale kvalitni herci, coz je idealni...

135

Komentáře

• upraveno 25. ledna 2007

Quote:
    Co já vím chtěla aby to točil Terry Gilliam, dokonce kvůli tomu nějaký rok nefilmoval a čekal ale studio ho nechtělo a zklamaný pak musel přijmout Bratry Grimy.

Škoda přeškoda, že to nedostal Gilliam... ale na druhou stranuby se možná Rowlingové zajedl - určitě by to chtěl točit podle sebe a všechno si překrucovat podle své fantasie - a z toho by určitě radost neměla. Navíc není původem Brit ale Američan (i když s britským občanstvím).

Quote:
    Rowlingová si vymohla obrovské práva pokiaľ viem. Má právo veta, vymohla si britských hercov, úplnu nadvládu nad scenárom a podobne...

No jo, miliardářka... Pochybuju, že by si Martin mohl takhle vyskakovat. Určité pravomoci určitě bude mít, ale jinak to bude v ruckách producentů. IMO.

• upraveno 26. ledna 2007

sarven wrote:
    Rowlingová si vymohla obrovské práva pokiaľ viem. Má právo veta, vymohla si britských hercov, úplnu nadvládu nad scenárom a podobne...

Kdyby někdo točil film podle mé knížky a já byla tak úspěšná, jako je ona, tak bych se taky s ničím menším nespokojila...

Alespoň bych nemusela jako Sapek uvažovat o emigraci - jak se vyjádříl, když viděl Zaklínače... :lol:

• upraveno 26. ledna 2007

No jo, ale z prvních dvou dílů úplně čiší její neviditelná pazoura a všechno t kazí. Ten scénář je bez nápadu, jen otrcoké převedení. Anebo je Columbus ta neschopnej. U třetího dílu je vidět, že si Cuaron prosadil svou a nejlepší díl je na světě:-)

Ale u Martina tohle snad nehrozí, když do filmu dělal...

• upraveno 9. února 2007

Jdu sice trochu s křížekm po funuse, ale přečetl jsem si na začátku tématu vyjádřené obavy ze zastavení natáčení. Ty jsou samozřejmě na místě vždy, ale třeba seriál Řím (dobrý příklad vysokorozpočtového seriálu s nímž asi bude tohle srovnatelné) nebyl zrušen ale pouze přerušen (kvůli tomu, že dobíhal jiný seriál), a nyní se znovu natáčí druhá sezóna. Takže... není to tak hrozné! A fantasy je teď hodně v kurzu i u mainstreamového publika (LOTR, Eragon, Potter a spol.) takže je naděje i na vysokou sledovanost... a tak.

• upraveno 21. února 2007

na internetovom magazíne o filme, ktorého som spoluator, som písal článok aj o martinovi.

je tam aj drobná reklama na tieto stránky :wink:

http://www.kinema.sk/clanok.asp?id=25405

Skvělý článek! Skvělá propagace.

Klobouk dolů, sarvene. 8)

dobrý, sarvene, tleskám...já na podobný článek stále v českých i-magazínech čekám - je trapný, že je za nás musí psát naši bratři, sarven a Ďuro:-) - stále čekám, že se o Písni na moviezone taktéž zmíní...

sarven wrote:
    na internetovom magazíne o filme, ktorého som spoluator, som písal článok aj o martinovi.

je tam aj drobná reklama na tieto stránky :wink:

http://www.kinema.sk/clanok.asp?id=25405

Pěkné 8)

sarven wrote:

Výborný článek! :!:

Z východu vanou dobré větry.

Alnag wrote:
    seriál Řím (dobrý příklad vysokorozpočtového seriálu s nímž asi bude tohle srovnatelné)

U Říma mě docela překvapilo, že skoro úplně postrádá bitevní scény a podobné věci, většinu času zabírají komorní rozhovory postav. To samozřejmě není nic špatného, ale nutí to zamyslet se, kam se většina toho rozpočtu ztrácí. Že by "obyčejné" rekvizity byly tak nákladné? A jak k tomu přijde Píseň, kde je ocelová výzbroj, bitvy, hrady, magičtí tvorové apod.? :roll:
  • upraveno 22. února 2007

podľa mňa je odpoveď taká, že áno - bojové scény sú obrovsky nákladné. A navyše aj veľmi ťažké na choreografiu, casting, techniku, natáčacie dni a tak...

Souhlas. Kolik je např. v LOTRu skutečně velkých bojových scén? Tak dvě na díl - a natáčel se léta...

Myslím, že to bude první konverzační epická sága bez epických scén. :roll:

Bitva na Černovodě bude zmíněna v pětiminutovém rozhovoru Tyriona a Cersei.

"Kde máš nos?"

"Ztratil jsem ho."

:wink:

niekedy má tento štýl svoje opodstatnenie. Spomeniem napr. Kingdom of Haven kde vidíme dve armády a potom tisíce mŕtvych križiakov...

inak vďaka za pochvalné reakcie. Ak vás zaujíma fantasy a nielen, je tam pár článkov - nielen odo mňa - na túto tému... :wink:

Určitě má ten styl něco do sebe, ale vezměte si, že skoro celý Střet králů se mluví o nadcházející bitvě, město hladoví, Tyrion kove řetěz... a pak by se bitva samotná vůbec neobjevila? Asi bude postrádat monumentální scény, ale určitě jeden až dva díly pokryje, i kdyby ji měly z větší části vyplňovat scény v Rudé baště a na hradbách. Přímo na Černovodu se podle mě podíváme taky, ale s tím dodatkem, že se budou využívat různé úhly a pohledy, aby se do bitvy nemusely zapojovat velké masy lidí a lodí.

Ale na přípravu budou mít přeci jen dost času. Ve Hře o trůny ještě myslím žádná pořádná bitva není, kromě Šeptajícího lesa (ten byl ale dost komorní, mezi stromy toho moc vidět nepůjde) a střetnutí Tywina s Boltonem, které ale nemusí být vykresleno nijak zvlášť podrobně.

sarven: souhlas, Království nebeské je zářným příkladem, kterak svést bitvu a ukázat až následky a přitom to na síle filmu nic neubírá...

nicméně, myslím, že ňáká ta bitva bude - není přeci nutná velká řezačka, dá se to natočit i náznakově, z pohledu těch co nebojují, jak nastínil Léto...

• upraveno 23. února 2007

Quote:
    nicméně, myslím, že ňáká ta bitva bude - není přeci nutná velká řezačka, dá se to natočit i náznakově, z pohledu těch co nebojují, jak nastínil Léto...

Výňatek z připravovaného scénáře:

(...)

Noc. Záběr Tyriona a Podricka na hradbách, zírajíce na něco pod sebou. Na tvářích se jim odráží mihotavé zelené světlo, všude je plno dýmu.

Tyrion: Podívej Podriku jak se to tam dole mele!

Pod: Neuvěřitelné, pane. Vskutku epická bitva... Těch mužů musejí být celé tisíce. A co je to zač ten prapodivný zelený oheň, který hoří na palubách všech těch lodí.

Tyrion: To je divoký oheň, Podriku. Úplně mě z toho přecházejí oči. A teď dávej pozor. Zablokujeme flotilu mým obrovským řetězem. Teď, už se zvedá - vidíš?

Pod: Páni! Velkolepé.

Tyrion: A teď si tě vyzkouším, Pode. Schválně jestli poznáš praporce nepřátelských lordů

Pod: Ty zlaté zástavy s hořícím srdcem musejí patřit Stannisovi a tam na té lodi vlají černé praporce s překupnickou lodí - to je galéra sera Davose Mořského. Také celá v plamenech...

(...)

Myslíte nějak takhle, pánové? :-)

niečo podobné už urobili Cimrmanovci. Hra Hamlet bez Hamleta. :wink:

no není to nejhorší:-) ale já to spíš myslel tak, že by to bylo zobrazeno z více úhlů. Z Podrickova, Cerseina (poslové přináší zprávy o vývoji) a Davosova pohledu. Třeba u Davose by nějaká akce byla, to samé u Podricka. Ale není třeba dělat z toho půlhopdinovou nepřerušovanou řezačku:-)

Tak počkat, půlhodinová nepřerušovaná rezačka je přesně to, na co se těším nejvíce! Chtěl jsem jenom říct, že v ní nebudou vystupovat tisíce rytířů a bojovníků, ale třeba jenom desítky, popřípadě jednotlivé kusy... prostě taková komorní řezačka. 8)

• upraveno 24. února 2007

no tak to to myslime podobně, jen tomu každej říkame jinak - asi máme každej jiný představy pod pojmem řezačka:-)

Co nejde přeřezat cirkulárkou, o tom se musí mlčet! :!: 8) :lol:

Léto wrote:
    Tak počkat, půlhodinová nepřerušovaná rezačka je přesně to, na co se těším nejvíce! Chtěl jsem jenom říct, že v ní nebudou vystupovat tisíce rytířů a bojovníků, ale třeba jenom desítky, popřípadě jednotlivé kusy... prostě taková komorní řezačka. 8)

No jo, to by mohlo jít... Pár krátkých trikových záběrů na digitální armády z pohledu letícího orla a pak už jenom komorní mikrosouboje... Něco jako v Jindřichovi V.

Nejvíc se asi těším na Pobočníkův turnaj, na tom se určitě vyřádí hlavně kostyméři a rekvizitáři - všechny ty baravně emailované zbroje, přilbice, praporce... Doufám, že mi budou oči přecházet 8) :lol:

• upraveno 19. ledna 2008

uh, zdravim. Chtal bych se zeptat jak to vypaqdá s tim seriálem. Bude? Nebude? nějak nemužu najít žádná info

• upraveno 19. ledna 2008

Vítej u nás, Pekly!

Bohužel, HBO se nevyjádří, dokud neskončí stávka amerických scénáristů, která ochromuje celej filmovej průmysl již několik měsíců. A několik dalších ještě bude. ;( Jediná novinka je, že nehrozí stávka režisérů, páč ti se prozřetelně a velmi rychle se studii dohodli. A George Clooney prý navrhl scénaristum, že to za ně vyřídí. Tak jsem na něj zvědav. ;)

Nějaké info jde nalézt ještě na icefire.d20.cz, kde jsme o tom psali v rozhovoru s GRRM. George v zásadě řekl to samé. Navíc hrozilo, že HBO dá přednost seriálu Král Artuš. Tož uvidíme...

• upraveno 1. února 2008

Pořád žádné novinky :?: :cry:

• upraveno 2. února 2008

Kdepak, stávka směle pokračuje, žádné náznaky konce. :cry:

• upraveno 2. února 2008

Alek wrote:
    Kdepak, stávka směle pokračuje, žádné náznaky konce. :cry:

já to nepochopím, oni nedřou-ta jejich "práce" skoro ani není práce,mají nekřesťanské prachy a ještě si stávkujou :x Ať už to konečně skončí,jinak to tam pojedu oosbně vyřídit :lol:

• upraveno 3. února 2008

A to já jim zas fandim. Ta jejich "práce" je myslim dost klíčová pro celej filmovej průmysl (což je teď krásně vidět) a přitom jsou pořád upozaděný. Všichni opěvujou herce, režiséry, jsou všude uvedný, ale scénaristy si vyhledá jen skutečný fanoušek na netu, protože v anotacích k filmu nejsou. A hlavně jde o to, že si chtěj vydobýt honoráře za internetovou produkci, protože ta bude v budoucnu hrát velkou roli. Vlastně chtěj jen peníze za svou práci. ;) Takže jestli je tu někdo ten špatnej, jsou to imho ty nenažraný produkční společnosti.

• upraveno 3. února 2008

Musím souhlasit. Opravdu to není tak, že scénáristé sedí u moře na Havaji, popíjejí Chateauneuf du Pape a občas si zapíšou pár veselých poznámek do notýsku. Kreativní duševní práce patří mezi vůbec nejnáročnější a nejvíce vysilující na světě.

Nicméně stávku nepovažuji za moc šťastné řešení, vždyť je to nevýhodné pro obě dvě strany, a vlastně i pro spotřebitele. Nevím, jaké mají obě strany představy, že se tak zasekly. Rozumní lidé by byli schopni přednést své požadavky a domluvit se na nějakém kompromisu bez velkých gest. :)

• upraveno 5. února 2008

Nemyslel jsem to až tak zle,jak to asi vyznělo. Samozřejmě obdivuju práci scénáristů,ale tou stávkou se mi zhnusili,protože je to vůči nám normálním lidem v podstatě nefér a jestli si hodlají stavkovat třeba rok,dva.... tak se mi zvedá žaludek. Už tak je ta stávka dlouhá a nepochopím,že se nedokážou dohodnout na nějakém alespon trochu rozumném kompromisu

Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.