HBO produkce - první vlaštovky

upraveno 27. října 2012 v Seriál Hra o trůny

Mne se serial, na ktery by Martin prikyvl (ne ze to necha jit kolem sebe jako Sapek), docela zamlouva. Mnohokrat rekl, ze jedinou formu zpracovani vidi v serialovem pojeti ala HBO produkce Rome ci Bratrstvo neohrozenych. A to se mi fakt zamlouva, pac tady se rozhodne nesetri a vetsinou je to primarne postaveno na pribehu a vyprave, az v druhe rade na hercich, coz vetsinou byvaji mene znami, ale kvalitni herci, coz je idealni...

124

Komentáře

• upraveno 5. února 2008

Poslední havrani zvěstují, že ledy se pohnuly a vypadá to, že se rýsují první náznaky uzavření nových smluv. Ale jsou to opravdu jen náznaky, snad se v příštích dnech potvrdí.

• upraveno 7. února 2008

Alek wrote:
    Poslední havrani zvěstují, že ledy se pohnuly a vypadá to, že se rýsují první náznaky uzavření nových smluv. Ale jsou to opravdu jen náznaky, snad se v příštích dnech potvrdí.

Spíše to vidím na příští měsíce,než dny :cry: Ale rád bych se mýlil

• upraveno 8. února 2008

PÁNOVÉ A DÁMY!!! JE KONEC STÁVKY!!! KONEČNĚ!NEOČEKÁVANÉ SE STALO SKUTEČNOSTÍ!

:) :!: Čekal jsem že to potrvá,ještě dost dlouho.Mýlil jsem se :lol:

http://www.cnbc.com/id/23057002

• upraveno 9. února 2008

"It was in this moment, when hope had faded, when Eisner, son of the chief executive, took up his father´s sword..." :D

Radujme se!

Ale jestli teď oznámí, že místo Písně ledu a ohně hodlají natočit seriál Král Artuš, potom si možná řeknu, že by bylo lepší, kdyby stávkovali dál. :wink:

• upraveno 9. února 2008

Jedině že by to bylo podle Cornwella. :wink:

• upraveno 9. února 2008

Chlapci, chlapci, zmírněte nadšení, nic není dokonáno. Toto je teprve začátek konce stávky. A ten konec rozhodně ještě není podepsán. Musíme počkat, jestli s tím návrhem budou souhlasit stávkové odbory WGA. Všechno by mělo být snad jasnější do pondělka.

Paradoxně by stávka mohla Písni ve střetu s Artušem pomoci, neb Artuš je ve stadiu úvah, kdežto Píseň jíž předložila první scénář a prý se líbil. A vzhledem k tomu půstu by mohlo být HBO chtivé po co nejrychlejším začátku produkce, takže s Artušem by se jim to všechno prodloužilo. Ale možná je to vše jen přáním otců myšlenky...

• flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 9. února 2008

Tak já to vidim stejně. To že Píseň už má první verzi scénáře je hodně velká výhoda, Artuš by na scénář musel čekat třeba další rok. Ale na druhou stranu by mi nevadilo, kdyby nakonec natočili oboje. Já vim, naivní představa...

• upraveno 9. února 2008

I kdyby měla být píseň poslední seriál,který bude kdy natočen, tak bych to bral s radostí. :D (Za předpokladu,že by seríál Píseň byl alespoň průměrný)

Takže doufám,že se muj sen splní a bude se točit Píseň a ne Artuš. :)

• upraveno 9. února 2008

Dohodli se, že se dohodnou. To je hlavní!

Jsem taky zvědavý, jak daleko se v případě zfilmování Písně dostanou. Dělám si tajné naděje, že by mohli zvládnout celých sedm sezon... ale to je pravděpodobné asi jako výhra Petržalky v Lize mistrů. :roll:

• upraveno 10. února 2008

aha! zaregistroval som mily zlovlk ten tvoj ostrý dráp, ale nevadí. Jednak mám rád "škádlenie" jednak som primárne fanúšik Spartaka Trnava a MŠK Žilina :-)

Nedá mi však nespomenúť, že ak máme privolávať takúto športovú mágiu som za. Predsa len pamätný zápas medzi Horou a Brienne rozhodol all star game na môj popud (na čo som hrdý), takže ak chceme nejaké proroctva, alebo metafory sem sa.

Napríklad: Ak sa naozaj natočí prvá séria Piesne, bude to rovnako milé, šokujúce a nečakané ako keď česi získali striebro na Euro 96 :D

Ono to původně nebylo bráno jako nějaká narážka. Prostě jsem si řekl, že se do toho přirovnání hodil nějaký "exotičtější" fotbalový klub zpoza Moravskoslezských Mrazoklů. :wink: Na památný zápas mezi Brienne a Chárou, chci říci Horou, samozřejmě zapomenout nelze. :D

Je třeba též poznamenat, že jestli bude seriál Píseň stejně divácky atraktivní, jako hra českých fotbalistů na Euro 96, pak ho zřejmě zruší ještě před koncem první série...

Tehdy mi to naštěstí tak nepřišlo, poněvadž jsem byl přibližně v Branově věku.

Ne, nešplhal jsem. :P

Nu Euro 96 si moc nepamatuju, ale pokud to bude svou atraktivností a prožitkem jen náznakem připomínat Euro v Portugalsku, tak bude z poloviny vyhráno. :-)

nuž ten 96 to bol výstrel spoza rohu, ale v Portugalsku ste hrali veľmi pekný fotbal, tam ste si zaslúžili finále, škoda, fandil som.... Myslím, že to bol vrchol tej generácie, teraz mi to príde ako trochu taký medzičas... uvidíme zachvíľu...

Čo sa týka exotiky, tak už Murakamiho citát stačí, Petržalská púť Ligou majstrov bola tiež slušným prekvapením z radu tých ako 11 bratov v prísahe, odrazí nájazdy Západňanov :D Raz sa to podarilo, ak by niekto vravel, že už sa to nezopakuje, tak mu s Ygritt odkážem, hochu, ty nic nevíš :-)

• upraveno 11. února 2008

Portugalské Euro mělo s dějem Písně společného víc, než by se na první pohled zdálo.

Naše hrdinné vojsko v čele se Starým Nedvědem Mormontem, Šedým větrem Barošem a Velkým Jonem Kollerem drtilo nepřátele v každé bitvě. Pak však přišla ohyzdná zrada ze strany plešatého, zlovolného, záštiplného skřeta Colliny Freye, a válku tak rozhodly intriky, nikoliv boj. :)

Ano, je možné, že v budoucnu koupí excentrincký ruský miliardář třeba FC ViOn Zlaté Moravce. Vybuduje padesátitisícový stadion, přivede do týmu Drogbu a Eto´o a zaplněné ochozy poženou tým k zisku nejprestižnějších světových trofejí.

Stačí jen zavřít oči a vznést se nad oblaka. :P

nepletiš si turnaje? pokiaľ viem, tak ta historická krivda od rozhodcu sa stala na inom turnaji v základnej skupine? heh?

a čo sa týka môjho finančného vstupu do klubu. myslím, že si nevyberiem Zlaté Moravce, predsa len podobne ako napr. Drnovice, či Staré Město ide o krátke pesničky .-)

Nene, turnaje si nepletu. Proslulý zářez penaltou v poslední minutě se sice skutečně odehrál na Euro 2000, ale mistr Collina pískal i semifinálové utkání s Řeckem na Euro 2004. Nutno podotknout, že se svým férovým přístupem poměrně silně podílel na výsledku. Plešoun byl zkrátka jedním z nejtalentovanějších mezinárodních sudích v oblasti zajišťování "správných" výsledků. V tomto případě patrně dostal notičky, aby do finále pustil Řeky, a domácí Portugalsko tak mělo větší šanci na výhru. Jenomže čím kdo zachází, tím také schází: a když dřevorubci z Peloponésu ukopali i Portugalce, byl jsem velmi pobaven a potěšen. :wink:

Tsss, Zlaté Moravce jsou slabota, mají přes 15 000 obyvatel, to je velkoměsto! Něco mezi Mexiko City a Tokiem. :twisted: Ve zmíněných Drnovicích bydlelo sotva dva tisíce lidí. A Blšany, které taky svého času válely českou první ligu, měly dokonce počet obyvatel nižší než jeden tisíc. :D

Kdybych já byl ropným magnátem, vložil bych finance do týmu z nějaké horské vesničky a dobře bych se bavil tím, jak zahanbují velké a slavné manšafty. :)

• upraveno 12. února 2008

nuž povedzme si pravdu, to semifinále ste si spackali sami. čo je naozaj škoda, lebo ste hrali pekný futbal. Colinu by som z toho rozhodne nevinil, skor chybajuci variant s hrou bez Kollera a pod....

ale už sme dosť off topic, teda fotbalovo povedané ofside :-)

Souhlas se sarvenem, Colina nám to na 04 nepodělal, podělali jsme si to sami. Nemůžem to věčně svádět na někoho jinýho. Stejně jako průšvih na MS 06 byl taky náš, halt jsme neměli jiný herní varianty vozkoušený.

Ale dost o fotbalu. Dnes je přeci ten den, den D, den, kdy má oficiálně skončit stávka. Kdy mají scénaristé posvětit předběžnou dohodu. Už to nějak dopadlo? Já to zatim nezjistil, možná to bude až v nočních hodinách, možná dokonce až zítra. Ale snad to vyjde. I když ani pak nebude vyhráno, protože hrozí stávka herců. A do toho se vyskytly problémy s Hobitem, to by jednoho jeblo. :-(

Bilbo má nějaké problémy? :o

Je to tak, Tolkienovci se ozvali, že jim NLC dluží 150 melounů. Ne náhodou si počkali, až bude hobit rozjednán, teď mají mnohem větší šanci na úspěch, než měl Jackson se svými požadavky tenkrát. Nicméně potvrzuje se, že NLC jsou prostě hamižní parchanti a ohrožují celý projekt.

Jo a ještě jedna novinka stran fantasy a filmu. Sam Raimi bude asi dělat seriál na motivy Goodkindova Meče pravdy či jak se to jmenuje, já to neznam. Ale čet jsem že tohle vypadá na jistý projekt. Jo a dělá to snad tv ABC.

• upraveno 13. února 2008

meč pravdy nie je zlá vec, pravda ako väčšina ság sa postupne rozmelnuje a opakuje, ale samotná premisa, postavy a príbeh sú fajn. Nič netradičné, skôr trochu klišé, ale fungovalo to príjemne. čítal som cca 10 dielov, potom už mi stačilo :-)

K tomu fotbalu: na posledním mistrovství světa si to podělali sami, ale na ME 2000 a 2004 se pod to Collina podepsal opravdu silně. Odmítám před tím zavírat oči jen proto, aby to náhodou neznělo jako výmluva. Nicméně Collina byl jen slabým odvarem proti tomu, co se dělo na MS v Koreji a Japonsku. Domácí týmy, fotbalově nepříliš zdatné, byly sudími tlačeny neskutečně humusným způsobem. Takhle odstřelili Italy a Španěly, mám dokonce dojem, že v tom zápase Španělska s Koreou neuznali snad dva regulérní góly. Opravdu fraška. Osobně ten "nagelovaný fotbal" jižních národů moc rád nemám, ale v tu chvíli jsem s nimi opravdu soucítil.

Zkrátka, myslet si, že světový fotbal je čistý, to je jako tvrdit, že neexistuje černý trh s drogami. Myšlenka je to hezká, ale... :wink:

http://www.cnn.com/2008/SHOWBIZ/TV/02/12/hollywood.labor.ap/index.html

Tady píšou, že scénáristé si odhlasovali konec stávky a už dneska by se měli vrátit do práce. Jak říkáme zde na fóru: "Zpět k brusu!" :D

Uvidíme, jak to dopadne s těmi herci.

Přeci jen, 25 000 000 dolarů za film je naprosto trapný a mizerný pakatel. Stačí pár večírků a peníze jsou fuč. :roll:

hej stávka je over, to je super

áno, tlačenie korejčanov bolo výrazné, ale aj španieli a najma taliani si to spôsobili sami. Taliani boli celí šampionát nemasný, neslaní, proti korei vôbec dobre nehrali. Španieli to je predsa len iná káva. Hrali veľmi pekne a naozj im zobrali gól. to je pravda a je to svinstvo. I tak však vypadli "osudovo" na penalty, ak sa pamatam....

upraveno 13. února 2008

Dost bylo Colliny. Ať už se na "slavnou" penaltu díváme jak chceme, skutečně silný tým něco takového položit nemůže.

Play football With Your Heart.

Otázkou zůstává, co skutečně silný tým položit může. Dvě takové penalty? Nebo tři červené karty? Či snad odpískání faulu při každém doteku míče? :wink: Nene, takhle přemýšlet nesmíme, prostě jakékoliv zákulisní ovlivňování do sportu nepatří. Nejlepší jsou stejně zápasy na plácku bez rozhodčích... škoda, že v mezinárodním měřítku takhle hrát nejde. :roll:

Hele, není ve slovenštině "stávka" totéž co "sázka"? Já jen tak... :wink:

Tak co myslíte? Byli pánove Weiss a benioff pilné včeličky a rozepisovali si návrhy scénářů do šuplíku? Mohla by to být dobrá páka na HBO. :-)

Léto wrote:

Hele, není ve slovenštině "stávka" totéž co "sázka"? Já jen tak... :wink:

nuž hanba mi, pletie sa mi jazyk. stávka naozaj znamená v slovenčine to čo v češtine sázka.

mal som napísať štrajk. ale jednoducho zaštrajkovala slovenčina. :oops:

upraveno 13. února 2008

No pokud vim, tak první verzi scénáře dokonce odevzdali před stávkou, tudíž by to nemuselo vyžadovat tolik práce.

Pokud si zlovolný Osud usmyslí, že nás obere o potěšení ze seriálu ASOIAF, potom si najde nějakou skulinu a žádné předem hotové a odevzdané scénáře v tom nezabrání.

Modlete se proto a neustávejte se víře. :)

S tou stávkou/sázkou je to zajímavé. Mám rád taková slova, která jsou ve dvou jazycích stejná, ale znamenají jiné věci. Dají se s tím vymýšlet kouzelné slovní hříčky a vtipná nedorozumění. :wink:

• upraveno 14. února 2008

Moja obľúbená príhoda z jednej dávnej návštevy Prahy, keď som si výnimočne nechcel dať na jedenie knedlíky, ale pizzu. Vypýtal som si syrovú. Čašníčka bola v šoku, samozrejme chvíľu trvalo, kým pochopila, že ju chcem pochopiteľne upiecť, len mám jednoducho rád syr.

:-)

Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.