Zima se blíží
Ladovská zima za okny je!
Dneska napadl v Praze sníh, to jsem tady ještě neviděl. Skoro jeden centimetr, kalamita! Nechci vidět, jak to bude vypadat, až přijedu domů, tam budou závěje alespoň metr a půl. :roll:
A jaká zima se líbí vám? Ta letošní, když jsme sníh skoro ještě neviděli a užívali si slunných dnů? Nebo ta loňská, když byl prosinec od října až po březen?
A co globální oteplování? Budete emigrovat do Tuniska, nebo na Aljašku? :wink:
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Pro mě je zima asi tohle:
- teploty od 0 do -20
- krásně bílý sníh pokrývající krajinu kam až oko dohlédne
- procházky po ztichlém městě
- iracionální pocit klidu a míru
- volno po zkouškovém
- lyže a hory
- a hlavně večerní mrazíky, přečkávané v útulné hospodě s rodinou atmosférou (nebo na chatě) s přáteli, s flaškou (flaškami) kvalitní whiskey, v horším případě grogu, v horším (ale stále výborném) případě tuzemského rumu
Každopádně mám zimu radši než Léto... pardon, léto... 8)
no zimu ja moc nemusim, ta soucasna mi byla vcelku sympaticka abych se priznal...i kdyz v prosinci po snehu vzdycky touzim, Vanoce bez nej jsou polovicaty...ale jedno mam na zime rad, tu nadeji, ten PRISLIB JARA (nemuzu si pomoct, ale fakt se mi ten nazev libi:-)), kdy priroda zas zacne ozivat a s ni i lidska srdce pookreji (teda aspon to me:-))...jaj, jak ja se tesim, kupodivu bych se letos bez toho snehu asi obesel.
Co se tyce leta, to opravdove Leto s velkym L taky moc nemusim - a skutecne ted nemam na mysli osobu.-) proste nemam rad ty extremy, mezidobi jsou nejlepsi:-)
Mimochode, poměrně příhodné a prozíravě založené téma... zrovna dneska to venku začalo trošku vypadat. Sněhu je najednou všude dost.
Zítra jdu stavět sněhuláky :!:
Ne, vlastně nejdu - zítra budu celý den psát naratologickou analýzu... Není to taková psina, ale... no není no :roll:
Proč mě nikdo nemá rád? :roll:
Mně osobně se nejvíce líbí podzim, ten má v sobě takovou tu melancholickou, úžasnou atmosféru poslední zlatavých paprsků, poletujících pavučinek a ranních mlh. A ten příslib zimy... tomu se nic nevyrovná! :P
Jaro až tolik nemusím, to je bahno a všeobecná úvaha těla. Jen snad ten pozdní březen a duben, kdy už slunce hřeje více a vzduch voní čerstvostí. Láká to ven na dlouhé procházky. To se potom rozbíhají hormony, až to hezké není. :D
Ale teď zpět do reality...
Winter has come!
Ze Severu připlížily se před dveře našich domovů metelice, chumelenice, fujavice a sněhokupy. Zlovlci pomalu odkládají opalovací krémy.
I já jsem se takticky stáhnul z metropole do hor. Očekávám, že zde bude zima krásnější, bělejší a celkově takové severštější. :)
I tady v mem rodnem doliku, 30 km od metropole je zima krasna dneska dostala i me - vyjasnilo se, uz to svinstvo nepada, nic neni rozsoleny, super...
No jo, každé období má něco do sebe. Já mám na podzimu nejradši barvy... To je fakt pastva pro oči, když procházíte parkem a všude šarlatové, indigové, zlatavé, smaragdové listy - na zemi i na stromech. Paráda. Každopádně stejně jako má jaro bahna, když sníh taje, má podzim tkzv. sračky (tak tomu říkám já) - tedy to skupenství mezi sněhem a vodou, v které se promění krásný snížek, když zaprší a teploty vylezou nad nulu. To je vůbec nejhorší počasí v roce...
Já mám rád zimu a léto. Jaro a podzim moc nemusím.
V zimě musí být sníh a teplota pod nulou, aby neroztál a nebyla z něj břečka. Prostě aby se dali stavět sněhuláci, koulovat, lyžovat a jít ven do krásné bílé zasněžené krajiny.
V léte má být teplo, aby se dalo koupat, chodit/jezdit na výlety, krásně pročištěný svěží vzdcu po dešti, ale nesmí být 40 ve stínu.
Jaro a podzim jsou něco mezi, ani ryba ani rak, prostě taková směs obojího, ale nic z toho pořádně a hlavne se počasí střídá každou chvilku, navíc nemám rád deštivé období.
Ale jinak jsem blázen, který chodí skoro celý rok v kraťasech. Na silvestra 2005 jsem v byl sáňkovat ve 3/4ťákách a to to nebyl žádný úlet, sázka nebo tak něco, dokonce to bylo ještě i za střízliva, u mě to je prostě normální.
Keď už zima, tak so snehom, ale nemusí to byť zrovna víchrica. Najkrajšia zima je, keď je tak do -10, jemne sneží, ale nepohne sa ani lístok. To je počuť aj šustot snehových vločiek...
Chumelí se chumelí, vločka střídá vločku! :)
Konečně zase po dlouhé době větší příval sněhu. Snad to vydrží alespoň pár dní a na vlastní oči zase uvidíme závěje, bělostné pláně táhnoucí se k obzoru, ruku v roce s podmračenou černou oblohou. Poslední dobou jsem měl dojem, že se dostáváme do Martinova světa. Poslední pořádná zima byla před dvěma lety, od té doby trvá dlouuhé léto, přerušované v některých obdobích jen občasnými sněhovými přeháňkami. :(
Nu, klimatologové nás straší, že přijde doba ledová. Tak tedy: sem s ní! :wink:
Člověče (teda zlovlku :) ), to se máš. U nás furt nic. Schválně jsem vykoukl z okna, abych si to ověřil.
Nemám rád moc velkou zimu, ale líbí se mi, když přes noc třeba napadne sníh a ráno to tak pěkně jiskří a křupe pod nohama.
Máš na mysli něco takového, jako zažil Jon Sníh při své první průzkumné výpravě za Zeď? Kdy ráno bylo vše lesklé, třpytivé, pokryté jinovatkou, jakoby pocukrové něžně chladivým dechem? Kdy se sluneční světlo zrcadlilo na malých krystalcích a větve se tiše skláněly pod lehkým nánosem alabastrového poprašku? Kdy Jon vstal a chvíli se procházel sněžným rájem, dokud se neprobudili i ostatní průzkumníci a nenaplnili vzduch kouřem, zápachem narychlo vykopaných latrín a těžkou vůní ztrdlých česnekových klobás?
Ano, to mám také rád. 8)
Ano, něco přesně takového jsem měl na mysli.
A už dorazil i k nám, v noci. G.R.R. Martin na bílém koni. :) Škoda, že přes den to zase skoro všechno roztálo. Co naděláš. :|
Na koni, říkáš?
Připomněl jsi mi jeden ten nepřesný překlad z Hostiny pro vrány. "Jednomu z jezdců utekl kůň, a když muž sesedl, aby si ulevil, vlci zvíře zabili." :) U toho se vždycky směju nahlas, představuji si muže, jak si spouští kalhoty a ulevuje u stromu, zatímco před jeho vytřeštěnýma očima :shock: sápou vlci koně na kusy. :evil:
Myslím, že by to byl dobrý materiál pro béčkový horor. 8)
Ano, také je poměrně obtížný kousek nechat si nejprve utéct koně, a až pak z něj sesednout. Ale stává se to. Zejména, když se zima blíží. :wink:
Pokud to byl nějaký povahou zlomyslný kůň, pak je možný i jeho útěk s jezdcem na hřbetě. :wink: Vzpomínám si, že vlci byli označeni za trest boží; a Jaime poznamenal, že to musel být tedy opravdu hříšný kůň. Není divu, že se mu dostalo spravedlivé odplaty Nebes, když jezdil po lese s jezdcem, jenž si nutně potřeboval ulevit. Všechno do sebe zapadá. Máš pravdu, sere. Zima se blíží. 8)
Říká se kálí, nechceme přece zabřednout do nespisovné mluvy, dobrý sere Léto. :)
V těchto ohledech jsi zajisté obeznalejší.
Budu se řídit tvou radou, kálí Těžkohlavý. :wink:
Jak se vám líbí? :)
http://www.youtube.com/watch?v=MYOFZprNAuY&feature=related
Ech...
Není to úplně můj šálek čaje. :)
Písnička se mi nejvíce líbí v podání Zimní královny. :wink:
Jinak bych ale radil moc nezpívat. Zima se blíží - a když vám zamrznou tóny v hrdle, můžete se jimi i udusit. 8)
No jo, Tarja možná má větší hlasový rozsah, ale zas tam není ta dětská bezprostřednost.
Mně se víc líbí Connie Talbot. (Myslím po pěvecké stránce.) :)
Dětská bezprostřednost? S tou se přeci můžeme setkat i v literatuře. :idea: :)
Hvězdički bili na obloze a měli bílí trička. Tancovali tam moc a moc moc a moc. Pak bil vlk a chtěl je sežrat, ale hvězdički bili visoko. A tak šel do opchodu. Tam si koupil čokoládové hvězdički a hup!!! A sežral je.
Snad se nebude nikdo zlobit, když radši zůstanu u GRRM. Alespoň, co se týká epičtějších útvarů. :twisted:
Taky je u vás tak strašná bouřka? Prší tak hustě, že nejde vidět skoro ani na krok, blesky brázdí oblohu jako válečné lodě a někde hluboko na dně tiše hřmí. Konečně to správně romantické počasí!
Léto se blíží! :) 8)
Naši Těžkou brázdu to teprve ještě asi čeká.
Mohlo by se to vyběsnit v noci, zatímco budu spát. 8)
Doufám, že mi to nezkratuje počítač. :x
Á, buřina je zde. 8)
Takový menší tajfun.
Doufám, že nám nevyvrátí sloupy elektrického vedení. :roll:
Tady už je zase poklidná středomořská noc. Cikády, lehký vánek od moře, vůně čerstvě rozkvetlých hvězd, rozjařený zpěv a poskakování vnadných mulatů.
Je dobré mít dovolenou. 8)
udrelo to aj na Bratislavu. V noci. celkom slušný hnev nebies. Len tak hvízdalo.
Bouřka byla fajn. Tu sprchu jsem už fakt potřeboval.
Také se občas sprchuji (párkrát do roka), většinou tehdy, když si již připadám jako jedna z postav Goldingova románu Pán much. :P
Myslím, že k tématu (Zima se blíží) by se hodily nějaké ty věci se zimní, sněžnou tématikou.
Tady jedna je.
Je to stará, stařičká věc, a pochybuju, že si ji někdo ještě pamatujete, ale...
http://ie.youtube.com/watch?v=DDpIJUKTXCY&feature=related
jéééééééj. túto pesničku som nepočul... no od prvého ročníka na gymli asi :-)
a prvykrát vidím videoklip.
diky za ozveny zimy, ktorá bola. nestála za veľa, ale predsa....
na dlhe zimne vecery jeden skvely rebus, resp. logicka hadanka. pochvalte sa pokial ste sa dopracovali. teda po ake cislo
http://www.pandora.sk/hadanka/1.html